ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 02 maaliskuu 2006 02:00

Lapin herruus ratkotaan Jungossa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Jalkapallon epävirallinen Lapin läänin talviherruus ratkotaan Kemin Junkohallissa tulevana viikonloppuna. Isäntäjoukkue PS Kemi haastaa sarjatasoa ylempänä pelaavat Tornion Pallo-47:n ja Rovaniemen Palloseuran perinteisessä Hiten-turnauksessa.

3291176.jpg

- Emme tietenkään lähde nöyristelemään vaan yritämme laittaa hanttiin minkä pystymme. Vastassa on kaksi viime kauden Veikkausliiga-joukkuetta, joten meillä on sopiva paikka näyttää mihin pystymme. En usko että jalkoihin jäädään, PS Kemin valmentaja Sauli Kotiranta sanoo.

Alunperin turnaus piti pelata neljän joukkueen kesken, mutta AC Oulu perui osallistumisen viime hetkillä. Näin turnauksen sarjasysteemi muokkautui siten, että perjantaina PS Kemi kohtaa TP-47:n ja lauantaina RoPS:n. Turnaus päättyy sunnuntaina viime vuosien kiistakumppaneiden TP-47:n ja RoPS:n mielenkiintoiseen otteluun. Tasapelin sattuessa jokaisessa pelissä voittaja ratkaistaan rangaistuspotkukilpailulla.

Tasaiset joukkueet

- Rakennamme uutta joukkuetta, joten tämä turnaus näyttää missä mennään. Turnauksessa on hyvät vastukset, joten tasaisia pelejä on odotettavissa, TP-47:n valmentaja Oleg Eprintsev uskoo.

RoPS:n valmentaja Jukka Ikäläinen pitää turnauksen ajankohtaa sopivana.

- Joukkueelle sopii hyvin tällainen vähän rankempi viikonloppu ennen hiihtolomaa. Vastustajat ovat tuttuja, mutta kovia.

TP-47:ssä on näytillä kaksi uutta kamerunilaispelaajaa. Jungossa tulessa ovat puolustaja Gaston Bindzi ja hyökkääjä Manga Ekongollo, jotka molemmat ovat parikymppisiä pelaajia. Tuttu Marc Ndikumade on myös mukana torniolaisten ringissä.

RoPS:n uusista pelaajista on mielenkiintoista nähdä Mika Nenosen ja maalivahti Kalle Röngön taidonnäytteitä. PS Kemillä on tällä hetkellä 15 sopimuspelaajaa, mutta valmentaja Kotirannan mukaan kolme uutta pelaajasopimusta voivat olla jo valmiina turnauksen alkuun mennessä.

Olosuhteisiin parannuksia

Lapin läänin jalkapalloilu koki viime kesänä kolauksen, kun sekä RoPS että TP-47 tippuivat Veikkausliigasta Ykköseen. Sekä Ikäläinen että Eprintsev näkevät, että harjoitusolosuhteita tulee parantaa, jotta lappilainen jalkapalloilu saataisiin taas nousuun.

- Rovaniemen ja Kemin hallit ovat molemmat vähän epäkelpoisia, sillä molempien alustat ovat huonoja. 15 vuotta sitten olimme muuta Suomea edellä, mutta nyt olemme jääneet pikkuisen jälkeen, Ikäläinen toteaa.

Ikäläinen ei kuitenkaan pidä Pohjois-Suomen jalkapalloilun tasoa missään nimessä huonona.

- Pohjois-Suomen jalkapallon taso ei ole paljoa muuttunut. Vielä muutama vuosi sitten RoPS ja TP-47 pelasivat myös yhtä aikaa Ykkösessä. Pelaajakoulutus on hyvällä tasolla, mutta poikamaajoukkueissa on vähän pelaajia ja se vähän huolestuttaa.

Samassa tilanteessa

Sekä RoPS, TP-47 että PS Kemi ovat kaikki joukkueina tällä hetkellä eräänlaisessa rakennusvaiheessa.

- Olosuhteet ovat suurin este menestykseen, mutta onhan parannuksiakin tapahtunut, Eprintsev sanoo ja viittaa Pohjan Stadionin uuteen katsomoon ja uusiin pelaaja- ja VIP-tiloihin.

Myös Keminmaalla ja Rovaniemellä jalkapalloilun harjoitusolosuhteet ovat parantumassa.

- Keminmaan tuleva keinonurmi on positiivinen asia ja Rovaniemelle on tulossa uusi halli, Ikäläinen kertoo.

Tapani Juusola
© 2006 Lapin Kansa

Luettu 805 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309