ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 17 helmikuu 2006 11:59

Mika Nenonen palasi RoPSiin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Jalkapalloilija Mika Nenonen on palannut kasvattajaseuraansa. Nenonen on tehnyt Ykkösessä pelaavan Rovaniemen Palloseuran kanssa vuoden mittaisen sopimuksen. Torstaina edustusjoukkueen harjoituksiin ensimmäistä kertaa osallistunut Nenonen odottaa sormet syyhyten tulevia haasteita.

3257913.jpg

- Ympyrä on sulkeutunut. Mukava tänne on palata, Nenonen, 28, tuumi.

Paluuseen on kaksi syytä.

- Olen ollut Lapin yliopistossa kirjoilla vuodesta 2001 lähtien, mutta opinnot pääsin aloittamaan toden teolla vasta vuodenvaihteessa, kauppatieteiden tiedekunnassa markkinointia opiskeleva Nenonen kertoi.

- Seuravalintaan vaikutti Jukka Ikäläisen tulo RoPSin valmentajaksi. Hän houkutteli minut edustusjoukkueeseen, Ikäläisen komennossa alle 21-vuotiaiden olympiajoukkueessa aikoinaan pelannut Nenonen jatkoi.

180 ottelun liigakokemus

Nenonen on erittäin tervetullut hankinta RoPSin divarijoukkueeseen. Hän on edustanut jalkapalloliigassa viittä seuraa - RoPSin lisäksi PK-35:ttä, Jokereita, Tampere Unitedia ja viimeksi FC Hakaa.

Reilun kymmenen vuoden kierros pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla on tuonut palkintokaappiin lähes kaiken mitä kotimaassa voi saavuttaa - kaikenvärisiä SM-mitaleita ja kaksi cup-mestaruutta. Vain liigacupin voitto puuttuu.

Nenonen on pelannut 180 pääsarjaottelua.

- Ykkönenkään ei ole outo sarjataso, sillä pelasin 1990-luvun puolivälissä TPV:ssä Tampereella, Nenonen totesi.

Sarjaportaan putoaminen yhdellä pykälällä ei nakerra jalkapalloilijan motivaatiota.

- Minusta on mukavaa ja haasteellista lähteä nostamaan rovaniemeläistä jalkapalloa uudelta pohjalta.

- Uskon, että RoPS on tulevaisuudessa iskukykyinen joukkue. Siihen tarvitaan sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa, Nenonen sanoi.

Hän pelasi Hakassa vasempana pakkia, mutta viihtyy kentällä parhaiten hyökkäävässä roolissa.

- Pelaan RoPSissa sitä paikkaa, mistä on joukkueelle eniten hyötyä, Nenonen arveli.

Pelaajia testissä

Edustusjoukkueen harjoituksissa oli eilen muitakin uusia miehiä. RoPSin testissä ovat ranskalaiset David Goua, 20, ja Bebel Es Sebri, 22.

186-senttinen kärkimies David Goua on pelannut viimeksi Italian Serie C:ssä San Marinon joukkueessa. 189-senttisen topparin Bebel Es Sebrin seura on Kreikan kakkosdivisioonan Haidari.

RoPS kohtaa harjoitusottelussa FC Lynxin lauantaina Ounashallissa klo 16.

Jaarli Pirkkiö
© 2006 Lapin Kansa

Luettu 3279 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309