ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 01 helmikuu 2006 02:00

Voi, ihmisen käsi!

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Suomalaisen jalkapallon farssi jatkuu. Viime kesänä alkanut operaatio-Allianssi ja ei lopu hyvällä, ei pahalla, ei kirveellä, eikä edes dynamiitilla.

Suurin äänin ja isoin elkein jalkapallon Veikkausliigajoukkue Allianssin viime kesänä ostanut kiinalaisliikemies pisti tuulemaan; uusi toimitusjohtaja, uusi valmentaja ja 8 uutta pelaajaa. Suomalaiset jalkapallovaikuttajat olivat ihmeissään ja tohkeissaan. Nyt puhaltavat suomalaisilla jalkapalloviheriöllä uudet tuulet. Allianssi sai rahaa ja se porskuttaa Euroopan kentille, että heilahtaa. Siinä sivussa se nostaa myös koko suomalaisen jalkapallon uudelle tasolle. Näin kyllä kerta kaikkiaan kävi, mutta ihan toiseen suuntaan.

Sopupeli-epäilyt, vedonlyöntiskandaali ja kiinalaisen omistajan häviäminen kuvioista jätti suomalaiselle jalkapallolle vain sontatunkion. Tämän kaiken päälle liigalisenssikomitea ja vielä Suomen Palloliiton liittohallitus tunki päätöksillään Suomi-Futiksen tunkion syvyyteen ja niin syvälle, että sieltä ei valoa näy.

Ensin liigalisenssikomitea ilmoittaa, että Allianssille ei myönnetä liigalisenssiä, sitten Palloliiton liittohallitus ruksaa päätöksen yli ja ilmoittaa, että odotellaan, kun Allianssi on saanut valitettua liigalisenssikomitean päätöksestä Urheilun Oikeusturvalautakuntaan. Katsellaan sitten kuka pelaa ja missä pelaa.

Tiedoksi arvon jalkapallopäättäjät; Veikkausliiga käynnistyy 19.4 ja Ykkönen samoihin aikoihin. Tätä taustaa vasten on todennäköisesti, ainakin seurojen kannalta, keskimääräistä mukavampaa tietää jonkin verran aikaisemmin, että missä sarjassa joukkue pelaa.

Joka puolella ja kaikkialla on huonoja ja vielä huonompia johtajia. Nämä suomalaiset jalkapallopäättäjät menevät kyllä kaiken huonon ohi ja yli. Ja tällaisille maksetaan vielä palkkaa. Tekemättömästä työstä, päättämättömyydestä ja totaalisen tyhmistä päätöksistä.

Pallon lisäksi suomalainen jalkapallopäättäjä tarvitsee potkuja. Etu- ja takamukseen.

JARNO LAKKALA
© 2006 Lapin Kansa

Luettu 2031 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309