ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 31 tammikuu 2006 02:00

”Miljoonalla eurolla velkaa pääsi, puolella ei”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran toimitusjohtaja Jouko Kiistala otti liigalisenssikomitean päätöksen tyynesti, tosin päätöksen arvaten ja ”jonkin” verran Palloliiton päättäjiä piikittäen.

- Allianssi pääsi viime kaudella Veikkausliigaan, kun sillä oli miljoona euroa velkaa. Nyt sillä oli vain puoli miljoonaa ja liigapaikkaa ei herunut. Osoittanee jonkinlaista suuntaa, siitä minkälaisia päättäjiä Suomen jalkapallon pomot ovat, Kiistala hymähti.

Kiistalan mukaan tapaus-Allianssi olisi voitu ja nimenomaan pitänyt päättää jo ajat sitten.

- Päätöksen venyttäminen näin pitkälle oli täysin turhaa. Kyllä kai Allianssin viime kesän ”seikkailut” olivat siitä kaikille riittävä merkki.

RoPS-pomo epäili myös, että vaikka RoPSilta pyydettiin liigaselvitys juuri siltä varalta, että Allianssille ei liigapaikkaa myönnetä, oli selvityspyyntö vain ”kosmetiikkaa”.

- Tämä päätös, että Veikkausliigaa pelataan ensi kesänä 13 joukkueen voimin, on tehty ajat sitten.

Kaksi nousee suoraan?

Ainoa positiivinen seikka asiassa on Kiistalan mukaan se, että sarjapaikan pallottelulle tuli nyt lopullinen niitti. RoPS pelaa ensi kaudella Ykkösessä ja sillä selvä.

- Sopimusneuvottelut ovat olleet riippuvaisia tästä päätöksestä, muutamia pelaajia on ollut tyrkyllä, jotka haluavat pelata nimenomaan liigassa, joten ne neuvottelut on saatu tältä osin päätökseen.

- Nyt rakennetaan joukkuetta Ykköseen ja pelaajabudjetti on toki pienempi, kuin jos pelattaisiin liigassa, Kiistala sanoi.

Uusia sopimuksia on Kiistalan mukaan tehty ja niistä tiedotetaan tänään.

Allianssi tullenee pelaamaan myös Ykkösessä ja ensi kesän jälkeen liigapaikka avautunee Ykkösen kahdelle parhaalle joukkueelle suoraan.

- Näin olen ymmärtänyt, Kiistala totesi.

Jarno Lakkala
© 2006 Lapin Kansa

Luettu 1203 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309