ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 17 marraskuu 2005 02:00

Hurmeen Udinese -pesti toteutuu

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseurassa viime kauden pelannut 21-vuotiaiden maajoukkuepuolustaja Jarkko Hurme pääsee sittenkin jalkapalloammattilaiseksi Italiaan. 19-vuotias Hurme on tehnyt viiden vuoden sopimuksen Italian Serie A -seuran Udinesen kanssa.

421090
Jarkko Hurmeen viiden vuoden pesti Italian pääsarjaseura Udinesen kanssa kaatui kalkkiviivoilla elo-syyskuun vaihteessa, mutta nyt sopimus on täyttä totta.
Hurme oli lähtökuopissa Italiaan jo elo-syyskuun vaihteessa, mutta tuolloin siirto kaatui liian myöhään Rovaniemeltä lähteneeseen faksiin. Nyt asiat on sovittu hyvissä ajoin, vaikka siirto voi käytännössä toteutua vasta tammikuussa, kun siirtoikkuna aukeaa.

- Olo on nyt kaikin puolin hyvä. Tähän on tähdätty ja haave alkaa toteutua, tuumi helpottunut Hurme.

Hurmeella oli sopimus RoPSin kanssa myös ensi kaudesta, mutta sopimuksessa oli pykälä, joka mahdollisti purkamisen jos sarjataso vaihtuu. Kun RoPS putosi liigakarsintojen kautta I divisioonaan, muuttuivat sopimusehdot.

- Ei RoPS jäänyt silti näppejään nuolemaan, tiesi Hurme.

”Jos hän menestyy, mekin menestymme”

Mauritukselta lomalta tavoitettu RoPSin puheenjohtaja Markku Hyvönen myönsi, että RoPS saa Hurmeesta korvauksen Udineselta.

- Rahallisesti ei pärjätty niin hyvin kuin olisi pärjätty elo-syyskuun vaihteessa, mutta tärkeintä oli, että Jarkko pääsee jalkapalloammattilaiseksi. Jos hän menestyy siellä, mekin menestymme, viittasi Hyvönen sopimuspykäliin.

Udinese haluaa Hurmeen nopeasti Italiaan, mikä vauhditti siirron yksityiskohtien sorvaamista. Pelikelpoinen hän on vasta tammikuussa.

- Lähtö on luultavasti jo ensi viikolla, Hurme kertoi.

Oululaislähtöinen Hurme kävi Udinesen leirillä elokuussa ja näytöt olivat kaikesta päätellen hyvät, koska sopimusta tarjottiin heti leirin jälkeen.

- Tiedän, että edustusjoukkueeseen pääsy on vaikeaa ja pitempi prosessi. Tavoitteena on kuitenkin vakiinnuttaa oma asema niin, että kahden vuoden kuluttua kuuluisin edustusryhmään, Hurme haarukoi tulevaa.

Hurmeen kausi RoPSissa päättyi karvaaseen putoamiseen liigasta.

- Kausi oli ensimmäiseni pääsarjassa ja siitä jäi henkilökohtaisesti enemmän käteen kuin joukkueelle. Seuran kannalta kausi meni varmasti roimasti penkin alle, kun pudottiin, Hurme totesi.

Udinesessa pelaa jo suomalaista Roman Eremenko, jonka sisäänajo seuraan on sujunut viime aikoina hyvin. Udinesessa ovat juuri olleet näytillä myös HJK:n Permarim Hetemaj TPS:n Jani Virtanen.

Mahlakaarto siirtyi KuPSiin

Keskiviikkona sinetöityi myös Janne Mahlakaarron (24) poistuminen RoPSin vahvuudesta. Hänelläkin oli sopimus ensi kaudesta, mutta samanlainen purkupykälä kuin Hurmeella.

Mahlakaarto jatkaa uraansa Kuopion Palloseurassa. Liigassa pelaava KuPS ja oululaislähtöinen keskikenttäpelaaja ovat allekirjoittaneet kaksivuotisen sopimuksen, joka päättyy syksyllä 2007.

”Valmentaja on jo töissä”

RoPSin ympärillä on riittänyt kauden jälkeen paljon puhetta, mutta vähänlaisesti uutisia. Tulevan valmentajan kanssa asiat on Hyvösen mukaan sovittu, mutta lopullinen sinetti on luvassa vasta 8. joulukuuta pidettävän seuran johtokunnan kokouksen jälkeen.

- Valmentaja on valittu ja hän on jo tavallaan töissä kartoittamassa pelaajatilannetta yhdessä Kimmo Savolaisen ja Matti Vikmanin kanssa, kertoi Hyvönen.

Savolainen ei ole siirtynyt kakkoseen nousseesta FC Lynxistä RoPSin leipiin, mutta seurojen yhteistyösopimus mahdollistaa pelaajakartoituksen. Hyvösen mukaan RoPS on laajentamassa yhteispeliä Lynxin suuntaan yhä selkeämmän farmisopimuksen muodossa.

Vianderin jatko ratkeaa marraskuussa

RoPSin runkopelaajiin kuuluneella maalivahti Jani Vianderilla on sopimus seuran kanssa ensi kaudesta. Tähän tosin liittyy pykälä, joka mahdollistaa siirtymisen ulkomaille. Siirron pitää kuitenkin tapahtua marraskuun loppuun mennessä.

RoPSin viime kausien kapteeni Petri Jalava (29) puntaroi yhä tulevaisuuttaan jalkapalloilijana. Jalava on juuri muuttanut Turkuun työharjoitteluun. Jalava opiskelee Rovaniemellä fysioterapeutiksi ja opintoja on jäljellä vuoden verran.

- Muutamia yhteydenottoja on ollut, mutta juuri nyt tilanne on auki. Katsellaan nyt eri vaihtoehtoja. RoPS on yksi vaihtoehto, mutta jatkaisin mielumin pelaamista liigaseurassa. Ulkomaille siirtyminenkään ei ole poissuljettu vaihtoehto, Jalava totesi.

Kari Pyykkö
© 2005 Lapin Kansa

Luettu 5763 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309