torstai, 03 marraskuu 2005 02:00

RoPSille valmentaja joulukuussa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Jalkapallon Veikkausliigasta I divisioonaan pudonneen Rovaniemen Palloseuran valmentajaratkaisut julkaistaan vasta joulukuun alkupuolella. Seuran puheenjohtajan Markku Hyvösen mukaan asian käsittelyssä ollaan jo loppusuoralla, mutta lomien ja muiden yhteensattumien vuoksi johtokunta on koolla seuraavan kerran 8. joulukuuta.

  - Vaihtoehdot ovat vähissä, mutta vielä tarvitaan kahden osapuolen yhteneväinen ratkaisu, Hyvönen totesi.

Sen hän kertoi, että seura palkkaa kotimaisen valmentajan pitkällä sopimuksella.

- Nyt pyritään rakentamaan joukkue maltilla, kotimaisuutta korostaen. Tavoitteena on koota pelaajarinki, joka kestää myös kolhut, jotta viime kauden kaltaisilta tapahtumilta vältytään. Nyt voi mennä vaikka kaksikin vuotta seuraavaan nousuun, Hyvönen totesi.

Paluu Ykköseen tietää myös edustusjoukkueen budjetin kutistamista liigavuosista.

- Varainhankintaan pitää kiinnittää painava huomio, sillä kulut ovat pitkälle samat kuin liigassa, Hyvönen korosti.

”Väkisin ei ketään pidetä”

RoPSilla on ensi kaudeksi peräti 12 sopimuspelaajaa. Muutaman pelaajan sopimukseen liittyy pykälä, joka mahdollistaa seuranvaihdon sarjaportaan muuttuessa. Esimerkiksi lupaava puolustaja Jarkko Hurme on yksi näistä. Hyvönen myönsi, että Hurmeella on kysyntää. Maalivahti Jani Vianderin sopimuksessa on puolestaan pykälä, joka mahdollistaa siirtymisen ulkomaille.

- Toki kaikkien sopimuspelaajien kanssa tilanne katsotaan vielä läpi. Väkisin emme yritä pitää ketään jos haluja lähtemiseen on, Hyvönen totesi.

Esimerkiksi Markus Paijasta on ollut ollut kiinnostunut liigakarsinnassa RoPSin vierasmaalisäännöllä pudottanut Vaasan Palloseura.

- Tavoitteena on, että joukkue aloittaa harjoittelun uuden valmentajan komennossa tammikuun alussa, Hyvönen kertoi.

Seuran markkinointirintamallakin on ollut liikettä liigasta putoamisen jälkeen. Markkinointipäällikkö Pekka Söderlundin kerrottiin lopettaneen tehtävässä.

- Markkinointiasiasta puhuttiin myös tiistain johtokunnan palaverissa, mutta tämäkin siirrettiin joulukuun kokoukseen. Sillä rintamalla on töitä useammallekin miehelle, suostui Hyvönen asiaa kommentoimaan.

Kari Pyykkö
© 2005 Lapin Kansa

Luettu 549 kertaa