ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 23 lokakuu 2005 03:00

RoPSin liigataival hyytyi VPS:n vierasmaaliin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran edustusjoukkueen pyristely tämän kauden Veikkausliigassa sai katkeran päätöksen lauantain kotiottelussa. Veikkausliigan karsintojen toisessa osaottelussa RoPSin vieraana ollut Vaasan Palloseura tuli ja niisti rovaniemeläisiä liigapaikan kannalta nokkaan. Rovaniemen peli päätyi 1-1 (1-1), joten VPS nousi Veikkausliigaan vierasmaalisäännöllä.

718323
VPS juhli Rovaniemen keskuskentälle Veikkausliigapaikka.
099585
Puoli metriä oli Matti Kilpelä VPS:n pelaajaa jäljessä. Vähän, mutta riittävästi. Saman verran oli RoPS koko kauden vastustajiaan jäljessä.
Lauantain ottelu pelattiin hyisessä muutaman asteen pakkassäässä ja ensilumen keskellä. Hienoudet olivat molemmilta joukkueilta vähissä. Liukas kenttä ja pallo tuottivat paikoittain pelaajille suuria ongelmia ja pallo saikin pääasiassa kyytiä ilmateitse.

VPS sai otteluun maukkaan lähdön, kun 15 minuutin pelin jälkeen se sai tärkeän vierasmaalin. Ja nimenomaan sai, ainakin RoPSin valmentajan Matti Vikmanin mielestä.

- Maalia edeltänyt tilanne pelattiin todella alokasmaisesti ja VPS rokotti, Vikman valitti. VPS:n maalin viimeisteli Jonas Britschgi, joka sai maukkaan keskityksen Jani Uotiselta.

RoPS tasoitti ensimmäisen puoliajan loppupuolella. Petri Jalava voitti hyökkäyspään pääpallon ja Zeddy Zaileti lirutti pallon verkkoon.

Näennäistä hallintaa

Toinen puoliaika antoi luvan odottaa RoPSin vyörytystä ja taistelua. RoPS pitikin palloa ja hallitsi toista puoliaikaa, mutta näennäisesti ja tehottomasti.

Todellisia maalipaikkoja ei ollut ja vaihdotkaan eivät RoPSin peliä piristäneet. Jälleen kerran RoPS haki hyökkäysvoimaa nostamalla kapteeni Petri Jalavan puolustuksesta. Jalava voittikin pääpalloja ja ykköspalloja, mutta taaskaan kakkospalloille ei ollut RoPSilaisia menossa eikä oikein tulossa.

Zeddy Zaileti sai osumastaan virtaa, mutta jäi yksinäiseksi. Puolustaja Jarkko Hurme pyöritteli välillä mukavan näköisesti ja toi palloa ylöspäin, mutta tehottomaksi jäi RoPSin peli.

Ei auttanut sekään, että keskuskentän aurinkokatsomo virisi pitkästä aikaa kotijoukkuetta tosissaan kannustamaan. Vierasjoukkue VPS vei Veikkausliigapaikan ja pääkatsomon vierasjoukkueen kannattajat lauloivat ja huusivat kotijoukkueen kannattajat hiljaisiksi.

”VPS himpun verran parempi”

Kotijoukkueen luotsi Matti Vikman ei ”tasapelitappiota” ja Veikkausliigapaikan menettämisestä isommin tuuletellut .

- Ottelun olosuhteet olivat molemmille samat, niihin on turha vedota. Tämä tilanne olisi pitänyt välttää jo aiemmin kesällä, jotta emme olisi joutuneet karsintapeleihin, Vikman sanoi.

- Maalin tekeminen oli joukkueelle koko kauden tuskaa. Vain 18 tehtyä maalia ei riitä mihinkään. Loppukauden parin viikon tauot pelien välissä olivat vielä turhaa pitkittämistä. Virettä oli vaikea pitää yllä, Vikman sanoi.

- VPS ansaitsi nousun ja sillä selvä.

VPS:n valmentaja Jari Pyykölä iloitsi joukkueensa noususta.

- Meillä on loistava joukkue, joka on tehnyt töitä tosissaan ja narisematta. Kauden tavoitteena oli nousu Veikkausliigaan ja se toteutui. Jos ajatellaan karsintojen pelejä, olimme ehkä juuri himpun, eli vierasmaalin verran parempi, kuin RoPS, Pyykölä arvioi.

Pyykölä oli myös iloinen omasta puolestaan.

- Nyt minulla on nousu ykkösdivarista Suomen mestaruuden ja kahden kakkosdivarivoiton lisäksi. Nämä ovat valmentajallekin isoja voittoja, koska valmentajalle tulee joskus ja minullekin on tullut lunta tupaan potkujen muodossa oikein kunnolla, Pyykölä totesi tyytyväisenä.

Lauantaina lunta sai tupaan RoPS ja rovaniemeläiset.

Jarno Lakkala
© 2005 Lapin Kansa

Luettu 1488 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309