ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 20 lokakuu 2005 03:00

Liigakarsinnasta tasainen vääntö

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran ja Vaasan Palloseuran kilpajuoksu ensi kauden Veikkausliigapaikasta käy kiivaana ja tasaisena loppuun asti. Keskiviikon ensimmäinen osa Vaasassa ei vielä tuonut ratkaisua puoleen eikä toiseen sillä VPS ja RoPS pelasivat 0-0.

043685
Vaasan Palloseuran ja Rovaniemen Palloseuran taisto ensi kauden Veikkausliigapaikasta käy tiukkana. Ratkaisu sinetöidään lauantaina Rovaniemellä.
Vaasan Hietalahden stadionilla oli kauden ennätysyleisö eli 3 742 katsojaa, joten ottelun alku olikin kotijoukkue VPS:ltä vahvaa vyörystä ja RoPS oli vaikeuksissa.

- Vaasa tuli alkuun todella vahvasti, se oli tiedossakin, mutta siitä selvittiin. Eikä vaasalaisilla painostuksesta huolimatta ollut todellisia maalintekopaikkoja, RoPS-valmentaja Matti Vikman sanoi.

RoPS sai peliotteesta kiinni ja ja ensimmäisen jakson vaarallisin maalintekopaikka siunaantuikin RoPSille.

- Zeddyllä oli huippupaikka, mutta johonkin pallo vain osui matkalla kohti maalia. En tiedä osuiko vaasalaispelaajan käteen, niinkuin joku väitti, Vikman mietti.

Erikoistilanteet vaarallisia

Ottelun toinen jakso oli Vikmanin mukaan samanlaista taistelua ja vääntöä kuin ensimmäiselläkin jaksolla. Juuri sellaista, mitä syksyn karsintapelit ovat. Pahimmillaan ja parhaimmillaan.

- Armoa ei annettu puolin eikä toisin.

Vikmanin mukaan kenttäpelissä mentiin VPS:n kanssa tasatahtiin.

- VPS:llä oli tosin toisen puoliajan paras paikka, kun heidän Jyrki Saranpää pääsi yrittämään tyhjään maaliin, mutta eipä mennyt. Sattui olemaan puolustaja eikä hyökkääjä, Vikman naurahti.

VPS:n valmentajan Jari Pyykölän mukaan VPS oli parempi joukkue nimenomaan toisella jaksolla ja olisi ansainnut voiton.

RoPSin toisen puoliajan paras maalintekopaikka siunaantui, ensimmäisen tapaan, Zeddy Zailetille. Hän pääsi noin viidestä metristä kurkottamaan keskityspalloon, mutta laukaus tai paremminkin ohjaus suuntautui yli maalin.

Ensimmäinen karsintaosaottelu antoi Vikmanin mukaan viitteitä lauantaille ja toiseen otteluun.

- VPS on vahva ja vaarallinen nimenomaan joukkueena. Yksittäisistä pelaajista ei jäänyt kukaan erityisemmin mieleen, paitsi ehkä VPS:n puolustus ja erityisesti topparit. He pyrkivät pelaamaan palloa jalkaan. Siihen pitää löytää lääkkeitä lauantaiksi.

Myös erikoistilanteet saattavat Vikmanin mukaan ratkaista lauantaina.

- Erikoistilanteet olivat Vaasassa vaarallisia molemmilla joukkueilla ja sitä ne ovat myös Rovaniemellä, Vikman uskoi.

Tiukka kenttäpeli pitää maalintekopaikat kortilla.

Godarin korttitili täyteen

Keskiviikon ottelusta RoPS-pelaajista oli sivussa Matti Kilpelä, joka potee nivusvaivoja. Kilpelä on todennäköisesti mukana lauantain ottelussa.

Murhetta RoPS-leiriin Vaasan-ottelusta toi Dejan Godarin saama keltainen ja sitä kautta korttitilin täyttyminen. Kroaatti onkin sivussa RoPS:n kotiottelusta VPS:ä vastaan. (JL)

© 2005 Lapin Kansa

Luettu 504 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309