ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 16 lokakuu 2005 03:00

RoPS Vaasaan liigakarsintaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Valkeakosken Haka pyöritteli Rovaniemen Palloseuraa mennen tullen jalkapalloliigan päätöskierroksella Tehtaan kentällä, mutta 4-0 (1-0) -voiton jälkeen valkeakoskelaisleiristä ei riemua irronnut, kun joukkue jäi ensimmäiselle mitalittomalle sijalle.

024927
RoPSin Zeddy Saileti ja Markus Paija joutuivat katselijan osaan, kun Hakan toppari Juha Pasoja siivoaa aluettaan. Katselijana myös Chayne Fowler.
RoPSin leirissä puolestaan huokaistiin helpotuksesta, kun joukkue pääsee 13. sijallaan yrittämään liigasopimuksen uusimista karsintojen kautta.

- Tämä oli meille tällä kaudella tyypillinen, mollivoittoinen vieraspeli. Meille annetaan kuitenkin yhä mahdollisuus säilyttää paikka pääsarjassa ja siitä lähdetään keskiviikosta alkaen taistelemaan. Pelin on kuitenkin parannuttava, totesi RoPS-valmentaja Matti Vikman.

Liigakarsinnan avausottelu pelataan Vaasan Palloseuran kotiareenalla keskiviikkona klo 19. Toinen, ratkaiseva peli on Rovaniemellä ensi lauantaina klo 14. Karsinta pelataan eurocupin säännöin ja yhteistulos ratkaisee.

- Ellei talvi sitten yllätä ja lähdetä taas Junkohalliin, heitti Vikman mahdollisen varasuunnitelman Rovaniemen ottelulle. Viikolle on lupailtu jo raikkaampia kelejä.

VPS kohdattu viimeksi Haaparannalla

RoPS pelasi Valkeakoskella erittäin puolustusvoittoisesti eikä hyökkäyssuuntaan tapahtunut juuri mitään ennen toista jaksoa. Peli piristyi 2. jaksolla kun vaihdosta kentälle tulivat Zoran Bogesicin tilalle Matti Kutila ja Srdjan Ladicin paikalle Antti Peura.

- Nyt pelattiin näin, mutta Vaasassa lähdetään varmuudella tekemään töitä myös ylöspäin. Toki nöyrällä asenteella mennään, Vikman tuumi.

RoPS on kohdannut Jari Pyykölän luotsaamaan VPS:n kertaalleen ennen sarjan alkua Haaparannan turnauksessa. Tuolloin varsinainen peliaika päättyi 1-1, mutta VPS voitti rankkareilla 3-2.

- Tuota peliä on turha enää miettiä. Nyt on parempi keskittyä ennen muuta omaan peliin ja vastustajan erikoistilanteisiin, Vikman kaavaili.

Hurmetta säästettiin

RoPS valmistautui Valkeakoskella liigakarsintaan sen verran, että vakiopakki Jarkko Hurme istui penkillä koko pelin. Hänellä on kaksi varoitusta, joten riskinottoon ei lähdetty.

Haka aloitti lauantaina ottelun vahvasti ja loi tilanteita liukuhihnalla RoPS:n maalille. Ensimmäistä onnistumista saatiin kuitenkin odottaa parikymmentä minuuttia. Tuolloin Dejan Godar kaatoi Tommi Torkkelin ja Juuso Kangaskorpi sijoitti pallon pilkulta maalin kattoon.

Toisella jaksolla Haka jatkoi vyörytystään ja seuraavana pelaajana nimensä maalitilastoon sai Mikko Innanen, joka ohjasi läheltä 2-0. Valeri Popovitsh paranteli asemiaan jalkapalloliigan tehopörssin kärjessä 57. minuutin kohdalla vapauttamalla Toni Lehtisen maalintekoon.

Söderlundille ensimmäiset minuutit

Popovitsh kruunasi iltansa pelin loppusekunneilla viimeistelemällä kauden 9. täysosumansa ensimmäiset liigaminuuttinsa pelanneen RoPSin kakkosveskari Risto-Pekka Söderlundin selän taakse.

Jani Viander pelasi tolppien välissä ensimmäiset 80 minuuttia ja piti vieraita pystyssä avausjakson hyvillä torjunnoilla.

Hakan valmentaja Olli Huttunen oli tyytyväinen omiensa esitykseen, mutta mitalien karkaaminen toki harmitti.

- Pelimme kulki alusta lähtien erinomaisesti ja pojilla oli hyvä työmoraali läpi ottelun. Liiga oli tällä kaudella ennätystasainen, joten 50 pistettä ei riittänyt kuin neljänteen sijaan. Siihen oli tällä kertaa tyytyminen.

© 2005 Lapin Kansa

Luettu 1049 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309