maanantai, 19 syyskuu 2005 03:00

RoPSilla ja TPS:llä vaisu iltapuhde

Rovaniemen Palloseuran Veikkausliigajoukkueen maaliton kausi jatkuu, mutta viiden ottelun häviöputki sentään katkesi. RoPS ja sen vieraana ollut kaimaseura Turusta eli Turun Palloseura pelasivat Rovaniemen keskuskentällä sunnuntaina maalittoman tasapelin.

103780
RoPSin ja TPS:n peli oli sunnuntaina syksyisen tasaista ja oloista vääntöä. TPS:n kapteeni Jussi Nuorela (oik.) estää RoPSin Matti Kilpelän yritykset.
Suurta jalkapallojuhlaa ei keskuskentällä nähty. Molemmilla joukkueilla oli muutama ”sinne” päin tilanne, mutta viimeistely ontui molemmilta joukkueilta. Ei ollutkaan ihme että sekä pyttykerho ja molempien joukkueiden valmentajat nostivat maalivahdit, Vianderin ja Tuomalan, ottelun parhaiksi.

Kotijoukkueen ryhmitystä oli muutettu edellisiin peleihin verrattuna. Petri Jalava oli palannut liberon paikalle ja Dejan Godar oli hyökkäyksessä Zeddy Zailetin parina. Parivaljakko järjestelikin muutaman paikan, mutta lopullinen sinetti jäi uupumaan.

Vierasjoukkue Turun Palloseuralla oli ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkuetta paremmat paikat. TPS-hyökkääjä Mikko Hyyrynen pääsi muun muassa 40 minuutin pelin jälkeen avopaikkaan, mutta RoPSin maalivahti Jani Viander oli tilanteessa hyvin hereillä.

RoPSin oma etsikkoaika

Toisella puoliajalla RoPSilla oli oma 15 minuutin jaksonsa ja parhaat maalintekopaikat. Peräjälkeen sekä Godar, Matti Kilpelä ja Zoran Bogesic pääsivät koittamaan TPS-vahti Jani Tuomalan näppien pitävyyttä, mutta turhaan.

Viimeinen 20 minuuttinen olikin sitten enemmän pelailun oloista, kuin näköistä. RoPS haki vaihdoilla lisää voimaa hyökkäyksiin ja kentälle tulivat juuri Bogesic Ville Syväjärven tilalle ja Janne Mahlakaarto Godarin tilalle.

RoPS haki voittomaalia ja hyökkäysvoimaa nostamalla lisäksi kapteeni Petri Jalavan liberon paikalta kärkeen. Siitäkin huolimatta todellisia maalipaikkoja ei ollut Janne Mahlakaarron pukkausta lukuunottamatta.

RoPSin otteista näkyi paikoin jonkinasteinen turhautuminen.

Tästä esimerkkinä muun muassa Dejan Godarin ja Jarkko Hurmeen ottamalla otetut täysin tyhmät keltaiset kortit. Godar vinttasi pallon vihellyksen jälkeen pöpelikköön. Hurme puolestaan haastoi erotuomari Pajusen ”sanalle”, josta palkkiona keltainen kortti.

Vikman ärähti

Jos oli itse ottelu 0-0 oloista, ihan samaa ei voi sanoa ottelun jälkeisestä lehdistötilaisuudesta, jossa saatiin sentään pikkuisen virtaa kinttaisiin.

RoPSin valmentaja Matti Vikmanin nimittäin ihmetteli miksi lehdistötilaisuudessa ”ihmeteltiin” vaisua peliä.

- Koko ajan tässä pelataan selkä seinää vasten ja sen takia pojilla on paikoin yliyrittämistä. Eikä peli ole vapautunutta, Vikman puolusti.

Vierasjoukkueen luotsi Kari Ukkonen piti RoPS-ottelua pahana ja myönsi, että piste tyydyttää. Piste takasi käytännössä sen, että TPS varmisti sarjapaikan. TPS on edelleen mukana Suomen Cupissa, joka onkin Ukkosen mukaan joukkueen syksyn tavoite.

TPS jäi ottelun jälkeen Rovaniemelle, jossa se harjoittelee keskiviikkoon asti.

Tuolloin TPS matkaa Tornioon ja kohtaa TP-47. Keskiviikon ottelu onkin RoPSin ja Tornion kannalta melkoisen ratkaiseva.

Tornio sai jo sunnuntaina maistaa katkeraa Turun makuista kalkkia, sillä Inter Turusta vei Torniosta yhden pisteen viime hetken maalilla.