ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 17 syyskuu 2005 03:00

Lappi uhkaa tyhjentyä liigajalkapalloilusta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Jalkapalloliigassa käydään tänä syksynä lappilainen pudotuspeli. Liigakartan pohjoisimmat seurat Rovaniemen Palloseura ja Tornion Pallo-47 uhkaavat pudota divisioonatasolle jos syksy menee myttyyn pahimmalla mahdollisella tavalla.

705932
Rovaniemen Palloseura on ollut viimeiset viisi ottelua enemmän tai vähemmän ottavana osapuolena. Kuvassa Jarkko Hurmu (vas.), Dejan Godar, Zoran Bogesic, Lulezim Avdija, Srdjan Ladic ja Matti Kilpelä yrittävät muurimiehinä torjua Tampere Unitedin vapaapotkua.
Toisen kohtalona putoaminen näyttää hyvin todennäköiseltä. Espoolainen FC Honka varmisti eilen käytännössä nousunsa liigaan, joten pääsarjan hännillä potkitaan nyt siitä, kuka lähtee suoraan ja kuka päätyy liigakarsintaan.

RoPSilla viiden tappion putki

RoPSia tituleerattiin pitkään varmana liigakarsijana, mutta joukkue on huristanut keskikesän jälkeen pelkkää alamäkeä. Takana on nyt kuusi perättäistä tappiota, kun Suomen cup lasketaan mukaan. Edellinen voittopeli täyttää tänään jo tasan kaksi kuukautta. RoPS kukisti heinäkuun 17. päivä TP-47:n Torniossa 0-2.

Tornion lähtö seuran historian toisen liigakauden päätteeksi ykköseen näytti sekin selvältä muutama viikko sitten. Joukkue on kuitenkin ryhdistäytynyt ja hengittää jo pisteen tuntumassa RoPSiin. Torniolaiset ovat pelanneet yhden ottelun vähemmän, joten RoPSin kohtalo ei ole enää sen omissa jaloissa. Jos TP:n noususuhdanne jatkuu ja RoPSin kurssi ei muutu, putoaja löytyy napapiiriltä.

”Nyt pelataan selkä seinää vasten”

RoPSilla on nyt kolme ottelua aikaa selvittää hankala yhtälö. Ensimmäinen mittapuu odottaa sunnuntaina, kun Turun Palloseura vierailee Rovaniemellä. RoPS teki vastavierailun Turkuun keskiviikkona ja hävisi 3-0.

Tepsi tulee samalla ”ruskaretkelle”, sillä joukkue jää Rovaniemelle ja pelaa keskiviikkona TP-47:n vieraana lappilaisittain vähintään yhtä tärkeässä ottelussa.

- Nyt pelataan todella selkä seinää vasten. Joukkueeseen on löydyttävä rutkasti taistelutahtoa, sillä yhteenkään tappioon ei ole enää varaa. Syksyn peleissä on taklattava ja taisteltava. Jokaisen on hoidettava oma ruutu, muistutti RoPSin kakkosluotsi Olavi Tammimies.

Viime otteluissa ammattiylpeyden kanssa on ollut niin ja näin. Tampere Unitedia vastaan RoPS pelasi ryhdikkäästi, vaikka hävisi. Vieraspeleissä esitys on ollut divaritasoa jos sitäkään.

- Joukkueessa on taitoa, joten menestymättömyys on pitkälle henkimaailman asioita. Vikaa on turha hakea muualta. Jokainen voi mennä seurajohtoa myöten pelin eteen ja kysyä, onko kaikki voitava tehty. Tämä on tulosurheilua ja syksy näyttää, mikä on RoPSin paikka jatkossa, Tammimies totesi.

RoPS kohtaa Tepsin jälkeen KooTeePeen Rovaniemellä 1.10. ja FC Hakan Valkeakoskella liigan päätöskierroksella 15.10. Viimeiset ottelut potkitaan löysällä ohjelmalla kahden viikon välein.

- Vaikeassa tilanteessa mitataan myös yleisön tuki. Nyt jos koskaan porukka tarvitsee apua kentän laidalta, Tammimies toivoi.

Turkulaisseurat Tornioon

TP-47 palloilee myös lähipäivät turkulaisten kanssa. Sunnuntaina Pohjan Stadionilla vierailee Inter ja keskiviikkona TPS. Torniolaisten kaksi muuta ottelua ovat vaikeat vieraspelit mestaruutta jahtaavan Myllykosken Pallon ja mitalitaistossa olevan Tampereen Unitedin kotikentillä.

TP-47 on mukana myös Suomen cupissa, missä se kohtaa 7. kierroksella kakkosdivari FC Espoon 2.10.

RoPS-TPS alkaa sunnuntaina keskuskentällä klo 16 ja TP-47-Inter Pohjan stadionilla samaan aikaan.

Kari Pyykkö
© 2005 Lapin Kansa

Luettu 1215 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309