maanantai, 12 syyskuu 2005 03:00

Kujala synkisti RoPS:n syksyä

Rovaniemen Palloseuran syksy kylmeni sunnuntai-iltana entisestään, kun RoPS:n vieraana ollut Tampereen United vei tärkeät kolme pistettä Tampereelle 0-1 voitolla. Voittomaalin laukoi vierasjoukkueen Jussi Kujala 83 peliminuutilla.

212281
TamU:n Jussi Kujala (vas.) teki joukkueensa voittomaalin ja oli kentän parhaimmistoa jättäen muun muassa RoPS:n Matti Kilpelän (oik,) selkeästi keskikentällä varjoonsa.
Pelillisesti ottelun taso ei päätä huimannut ja maalipaikat olivat molemmilla joukkueilla enemmän kuin kortilla. Osasyynä lienee ollut molempien joukkueiden parin viikon tauko edellisestä ottelusta ja keskuskentällä voimalla puhaltanut tuuli.

RoPS aloitti ottelun pirteästi ja ensimmäinen puoliaika olikin kotijoukkueen lievää hallintaa. RoPS piti ja siirteli palloa välillä näyttävän näköisesti, mutta kesän perisynti eli tehottomuus vaivasi edelleen. Liberona pelannut Dejan Godar oli isossa roolissa. Puolustuksen ohella Godar oli aika ajoin hanakasti nostamassa RoPS:n hyökkäyksiä

Kotimainen oikea ja ulkolainen vasen

RoPS pääsi muutaman kerran ensimmäisellä puoliajalla hyviin keskitystilanteisiin, mutta keskitykset olivat huonoja. RoPS:n oikean laidan kotimainen parivaljakko Hurme-Kuusela oli selkeästi vasenta laitaa pirteämpi. RoPS: vasemman laidan ulkolaiset: urugualainen puolustaja Cesar Pellegrin Carcia ja ja kosovolainen laitalinkki Lulezim Avidja jäivät paikka paikoin pehmeän oloisiksi ja selkeästi Hurmeen ja Kuuselan varjoon.

Tampere Unitedin keskuspuolustus Marchis, Ojanperä ja Kuoppala hoiti puolestaan Tampereen maalinedustan mallikkaasti ja RoPS:n hyökkäysyritykset jäivät kauttaaltaan vaisuiksi. Pelin 65 minuutilla Tampereen hyökkääjä Ville Lehtisellä oli avopaikka puskea TamU johtoon, mutta pusku suuntautui suoraan RoPs-vahti Jani Vianderin syliin.

Vähän aiemmin TamU oli vaihtanut Mika Lahtisen pois ja tilalle tullut Antti Hynynen piristikin TamU:n hyökkäystä.

Reilun 80 minuutin kohdalla muuten vahvasti pelannut TamU:n Vasili Marchis sotkeutui jalkoihinsa ja tumpeloi pallon RoPS-hyökkääjä Zoran Bogesicille, joka siirsi pallon Zeddy Sailetille, mutta Sailetin laukaus avopaikasta epäonnistui ja laukaus meni ohi maalin.

Hetkeä myöhemmin TamU:n vaihdosta tullut Antti Hynynen ja koko pelin hyvin pelannut Jussi Kujala sahasivat seinäsyötöllä RoPS:n vasemman laidan ja Kujala veti ulkosyrjällä tyylikkäästi vieraat 0-1 johtoon, joka jäikin ottelun voittomaaliksi.

Vikman vakava - Hjelm tyytyväinen

Ottelun jälkeen RoPS-valmentaja Matti Vikmanin ilme oli paljon puhuva; syksy saa, mutta RoPS ei pisteitä.

- Tarkoitus oli pitää Tampereen Jarkko Wiss, Ville Lehtinen ja Jussi Kujala kurissa, mutta yhdessä ei näistä onnistuttu, Vikman viittasi Kujalan tekemään voittomaaliin.

Totuuden nimessä on sanottava, että TamU:n hyökkääjä Ville Lehtinen jäi toki maaleitta, mutta juntturamainen hyökkääjä teki paljon töitä, halusi, sai ja jakoi palloa ja oli Kujalan kanssa ottelun parhaimmistoa.

Vieraiden valmentaja Ari Hjelm oli luonnollisesti virkaveljeään tyytyväisempi.

- RoPS on paha kotijoukkue, se tiedetään. Nyt oli vielä parin viikon tauko peleistä ja senkin takia oli vähän epävarma olo. Hienoa, että pojat jaksoivat tehdä kärsivällisesti töitä ja saatiin voittomaali aikaiseksi, Hjelm kiitteli.

RoPS:n kokonpanosta puuttui kokonaan saksalaisvahvistus Adrian Pelka, joka Vikmanin mukaan ei mahtunut pelaavaan kokoonpanoon. Edes penkille.

Uusin RoPS-vahvistus, kroatilainen Srdjan Lzic täytti Vikmanin mielestä paikkansa. Seuraavan kerran RoPS pelaa jo keskiviikkona, jolloin se kohtaa vieraissa Turun Palloseuran.