ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 10 syyskuu 2005 03:00

RoPS:lla edessä kohtalon pelit

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran pelit jatkuvat maaottelutauon jälkeen huomenna kotipelillä Tampereen Unitedia vastaan. RoPS:lla on jäljellä vielä viisi peliä, joista ei panoksia puutu.

572063
RoPSin uusin vahvistus Srdjan Lazic (oik.) kuuntelee valmentaja Matti Vikmanin ohjeita RoPS:n harjoituksissa. Kroaatti on esittänyt harjoituksissa lupaavia otteita ja mies nähtäneen huomenna RoPSin avauksessa.
RoPS on sarjataulukossa tällä hetkellä karsijan paikalla. Tilanne ei valmentaja Matti Vikmania mairittele, mutta:

- Tuleviin peleihin ei oteta turhia paineita, eikä mietitä osataanko pelata vai ei. Tiettyä rentoutta on haettu. Se on tässä vaiheessa kaikista tärkeintä, Vikman korostaa.

Sairastuvalta on tervehtynyt Ville Syväjärvi ja Janne Mahlakaarto, mutta toisaalta toppari Petri Jalava ja bulgaarikärki Spas Gigov ovat loukkaantuneina ja sivussa sunnuntain pelistä.

- Spas Gigov on koko loppukauden poissa. Mies loukkasi harjoituksissa nivusensa ja hän lensi jo torstaina kotimaahansa. Jalavan silmävamma tarkastetaan tiistaina, jonka jälkeen tiedetään hänen kohdaltaan loppukauden tilanne, joukkueenjohtaja Timo Gerdt sanoo.

Jarkko Wiss saatava kuriin

Vikman pitää Tampere Unitedia vaikeana vastustajana.

- Me lähdemme otteluun haastajina, se on selvä. Tärkeää on, että löydetään lääkkeet TamU:n Jarkko Wissin kuriinsaamiseksi, Vikman kaavailee. Kokenut Wiss on TamU:n kapteeni ja pelannut pääasiassa keskikentän pohjalla, mutta kesän TamU.n Euro-cup peleissä Wiss pelasi jopa liberona.

- Wiss oli kesällä neljä peliä pois, joista TamU ei saanut kuin yhden pisteen, Vikman korostaa.

- Omaa peliä me kuitenkin lähdemme pelaamaan, eikä ketään otetaan erikseen miesvartiointiin, hän jatkaa.

Vikmanin mukaan RoPS:n harjoituksissa on ollut hyvä meininki.

- Tilannetta ja tulevia pelejä ei kannata miettiä turhaan. Mennään peli kerrallaan ja katsotaan viimeisen pelin jälkeen missä ollaan. Sarjaohjelma ei aikataulujen suhteen Vikmania miellytä. Kolmen viimeisen pelin välillä on jokaisen pelin jälkeen kahden viikon tauko.

- Turhaa kauden pitkittämistä, varsinkin näillä leveysasteilla, mutta kun herrat ovat näin päättäneet, niin pelataan, Vikman sanoo.

RoPS:n tuorein hankinta, 26-vuotias kroaatti Srdjan Lazic on Vikmanin mukaan mahdollisesti ”puuttuva palanen” keskikentän pohjalle.Keskikentällä ja topparina pelannut 188-senttinen Lazic on harjoituksissa esittänyt pelimiehen otteita.

RoPS:n ja TamU:n edellinen kohtaaminen päättyi Tampereen Ratinassa kesäkuussa vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen 3-3. Tuon kohtaamisen jälkeen on myös TamU:lla tapahtunut muutoksia.

TamU myi parhaan maalintekijänsä Henri Scheweleffin Ruotsin Örgryteen ja puolustaja Janne Räsänen siirtyi Norjan ykkösdivisioonan Hönefoss BK:n.Joukkueeseen liittyivät puolestaan Dritan Stafsula Allianssista ja Ykkösen PP-70:ssä vuokralla ollut Mikko-Ville Hyyhönen.

TamU on sarjataulukossa viidentenä, mutta vain kahden pisteen päässä kolmantena olevasta Valkeakosken Hakasta. Sarjakärki Mypaan eroa on 11 pistettä, tosin TamU on pelannut kaksi ottelua Mypaa vähemmän.

TamU:n valmentaja Ari ”Zico” Hjelm tuo joukkonsa Rovaniemelle luottavaisin mielin, mutta tunnustaen RoPS:n vahvuuden.

- RoPS on kova kotijoukkue ja Rovaniemi on ollut meille tunnetusti paha paikka. Molemmat joukkueet tarvitsevat pisteitä ja tasapeli ei ole kummallekaan hyvä. Puolustus pitää tukkia, jotta ei tule samanlaista maali-iloittelua kuin edellisessä kohtaamisessa.

- Se on selvää että kahden runkopelaajan ( Scheweleff ja Räsänen) lähtö tuntuu jonkin verran, mutta samalla muut saavat mahdollisuuden. Tavoitteista emme tingi; TamU haluaa kansainvälisille kentille ensi vuonnakin, Hjelm korostaa.

RoPS-Tampere United alkaa keskuskentällä sunnuntaina kello 17.

Jarno Lakkala
© 2005 Lapin Kansa

Luettu 4749 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309