ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 25 elokuu 2005 03:00

JJK tyrmäsi RoPSin cupista

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura pääsee keskittymään loppukauden aikana tasan yhteen asiaan eli liigapaikan säilyttämiseen. Suomen cup oli eiliseen asti toinen kilpailu, missä RoPS oli mukana, mutta siitä tuli 6. kierroksella tyly lähtö. II divisioonan länsilohkon nelonen Jyväskylän Jalkapalloklubi passitti rovaniemeläiset laulukuoroon 2-1 (1-1) jatkoajan jälkeen.

552786
RoPS-valmentaja Matti Vikmanin pelikortit alkavat olla vähissä.
RoPSille tappio oli kaikin puolin raskas. Jo ennestään kapea pelaajarinki kuihtui Jyväskylän Harjun kentällä jopa neljällä miehellä. Puolustaja Jarkko Hurme sai korttitilinsä täyteen ja joutuu huilaamaan kaksi ottelua (KuPS ja MyPa vieraissa), koska pelikielto on jo kauden kolmas. Panu Kuuselan takareisivamma antoi hälytysmerkkejä, eikä Kuusela pelannut minuuttiakaan. Matti Kilpelällä puolestaan uusiutui akillesjännevamma ja Ville Syväjärvellä vanha nivusvamma.

- Hurmeen saama kortti oli täysi tuomarivirhe. Ei sivurajatilanteista voi tuollaista laputtaa. Janne Turpeenniemi vedettiin hetkeä aiemmin törkeästi takaapäin nurin, mutta siitä kortti ei noussut, ihmetteli RoPSin valmentaja Matti Vikman.

Mistä miehet Kuopioon?

Kaiken lisäksi RoPS oli reissussa normaalia kevyemmällä kalustolla, kun Zeddy Saileti ja Spas Gigov kärsivät pelikieltoaan, Dejan Godar poti Rovaniemellä jalkavammaansa, Petri Jalava silmäänsä ja Janne Mahlakaarto kuntouttaa itseään polvivamman jäljiltä. Uusihankinta, saksalaistoppari Adrian Pelka ei puolestaan saanut vielä pelilupaa cupin otteluun.

Valmentajani Vikman olikin aiheesta huolissaan ottelun jälkeen.

- Kotimatka piteni kerralla ja harmaita hiuksia tuli lisää. Saa nähdä minkälainen miehistö tässä saadaan sunnuntaiksi Kuopioon, kyseli Vikman.

KuPS koki keskiviikkona RoPSin kohtalon Seinäjoella. Siellä kakkosen TP-Seinäjoki pudotti kuopiolaiset jatkosta 1-0.

RoPSin tekopaikat vähissä

JJK oli liikkeellä nälkäisellä asenteella ja ansaitsi paikkansa 16 parhaan joukkoon. Vikman myönsi, että omien asenteessa oli toivomisen varaa.

- Hallitsimme peliä lähinnä näennäisesti. Matti Kutilan maalin lisäksi meillä ei juuri kunnon paikkoja ollut. Yksittäiset yritykset pysähtyivät JJK:n puolustusmuuriin, Vikman totesi.

Ottelun alku ja jatkoajan alku olivat RoPSille mustia. Pallo oli vieraiden maalissa jo 6. minuutin kohdalla kun maalivahti ja libero sähelsivät jyväskyläläisvahdin pitkän pystypallon kanssa. Väliin kirmasi Tommi Kari, joka nosti pallon hallitusti verkkoon.

RoPS tasoitti 13. minuutin kohdalla hyvän hyökkäyksen päätteeksi. Matti Kutila veti pallon alanurkkaan päästyään nokitusten JJK:n maalivahdin kanssa.

Ratkaisu jatkoajan 1. minuutilla

Ottelu ratkaisu tuli, kun jatkoaikaa oli pelattu runsas minuutti. RoPS purki JJK:n sivurajaheiton keskikentän Pekko Kotamäen ulottuville, joka komea volleyveto 16 metristä päätyi RoPSin maalin ylänurkkaan.

- On myönnettävä ettemme saaneet oikein minkäänlaista kunnon otetta ottelun voittamiseen, Matti Vikman arvioi.

RoPSilla oli kentällä mm. kaksi B-junioria. Janne Turpeenniemi pelasi koko ottelun ja Jussi Inkeröinen varsinaisesta peliajasta 20 minuuttia sekä jatkoajan.

- Heillä oli asenne kohdallaan, kun se tietyiltä herroilta puuttui, Vikman näki.

”Kaikki kivet käännetään”

Uusia voimia Kuopion reissulle saadaan Spas Gigovista, Dejan Godarista sekä Adrian Pelkasta, jonka pelilupa saatanee tänään.

- Kaikki kivet tässä käännetään, vakuutti pelaajahankinnoista vastaava RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala.

Tapetilla olleen brasilialaishyökkääjän osalta vedettiin kuitenkin vesiperä, kun miehen seuralta ei saatu varmuutta peliluvan saannista kuun vaihteeseen mennessä.

- Kiire tässä painaa päälle siirtoikkunan sulkeutumisen takia. Nimiä ja yhteyksiä paljon niin ulkomaille kuin kotimaahan, joten eiköhän tässä vielä valmistakin synny, Kiistala totesi. (KP)

© 2005 Lapin Kansa

Luettu 999 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309