ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 23 elokuu 2005 03:00

Petri Jalava pois pelistä vähintään kaksi viikkoa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran kapteeni Petri Jalava putosi pelistä vähintään kahdeksi viikoksi, mutta mahdollisesti loppukaudeksi sunnuntain Pietarsaaren liigakohtaamisen jälkeen.

345373
Silmäänsä poteva Petri Jalava ei saa rasittaa itseään seuraavaan kahteen viikkoon
Jaron puolustajan Juha Luoman jalkapallokengän suoraan silmäänsä saaneen Jalavan vamma tutkittiin maanantaina Rovaniemellä silmäpolilla. Tuon käynnin perusteella Jalava ei saa kahteen viikkoon ponnistella tai muuten rasittaa itseään. Sen jälkeen tilanne arvioidaan uudelleen.

- Tulihan siinä lääkäriltä ohje, että koko loppukausi olisi syytä olla pelaamatta. Kieltämättä topparina joutuu paljon pelaamaan päällään, joten asiaa pitää tarkkaan harkita. Tärkeintä tietysti on, että näkö säilyi, Jalava totesi.

RoPS-kapteenin silmä on pahan näköisesti turvoksissa. Tärskyn seurauksena silmänpohjan verisuonet purkautuivat, mutta leikkaukselta sentään säästyttiin.

Parhaassa tapauksessa Jalava voisi olla pelikunnossa noin kuukauden kuluttua.

Jalava myönsi, että tapahtuma oli vahinko, vaikka Luoman jalka korkealla tilanteessa olikin.

- Ehdin puskea pallon, mutta sitten tuli kengän nokka suoraan silmään, Jalava muisteli.

Adrian Pelka ja brassihyökkääjä...

RoPSin kapeahkoa pelaajarinkiä rokotettiin Pietarsaaressa muutenkin, kun Zeddy Saileti sai suoraan punaisen kortin ja on syrjässä kaksi seuraavaa ottelua.

Pelaajarinkiä ollaan kuitenkin täydentämässä pikavauhtia. RoPSin tiistain harjoituksiin on tulossa topparikokelas Saksasta. 24-vuotias ja 186-senttinen Adrian Pelka pääsee heti näyttämään osaamistaan, sillä hän on vahvuudessa keskiviikon Suomen cupin ottelussa Jyväskylässä JJK:ta vastaan, mikäli pelilupa on siihen mennessä kunnossa.

Saksalainen Pelka on pelannut topparina/puolustavana keskikenttämiehenä Karlsruhen alueella, mm. Hamburger Sport Verainin kakkosjoukkueessa ja viimeksi FC Nöttingenissä, Oberliigassa (Saksan kolmas taso).

- Haussa on pelaaja niin topparin paikalle, keskikentälle kuin hyökkäykseen, kertoi RoPSin toimitusjohtaja-manageri Jouko Kiistala.

Maanantaina illan suussa tapetilla oli hyökkääjä suoraan Brasilian pääsarjasta. Viime kaudella kymmenen maalia tehnyt pelaaja tähtää Euroopan kentille ja RoPSin nykykontakteilla ensimmäinen osoite saattaa olla napapiirillä.

RoPSilla on virityksiä myös kotimaahan. Kiistala myönsi käyneensä keskusteluja mm. Oulun Luistinseuraan yllättäen siirtyneen ex-maajoukkuepelaajan Mika Nurmelan kanssa. Oululainen Nurmela odottaa yhä ammattilaispestiä muualle kuin Suomen liigaan, joten tilanne on auki.

Kari Pyykkö
© 2005 Lapin Kansa

Luettu 1318 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309