torstai, 04 elokuu 2005 03:00

RoPS pesi kasvojaan Interillä

Rovaniemen Palloseuran kasvojenpesu viime lauantain Helsingin sukelluksen jälkeen onnistui pelillisesti mainiosti. RoPS pisti kotikentällään turkulaisen Interin ahtaalle ja olisi hieman paremmalla onnella ansainnut kaikki liigapisteet. Maaliton tasapeli mairitteli nyt vierasjoukkuetta.

017301
Tässä oli RoPSin paras maalipaikka, kun Zeddy Saileti täräytti pallon tolppaan 2. jakson alussa. Interin Jukka Sinisalo ja Henri Lehtonen ovat myöhässä eikä maalivahti Magnus Bahnekaan ehtinyt tielle.
Inter on sarjan kärkikastia, joten tasapelipistekin tuli rovaniemeläisille tarpeeseen. Kotiotteluja kun on pelaamatta enää kolme.

- Profiilin nosto oli mahtavaa surullisen Helsingin reissun jälkeen. Nyt miehet näyttivät, että osaavat ja haluavat tehdä töitä. Otimme Interiltä aseet pois. Pelitapahtumiin nähden meidän olisi pitänyt saada kaikki kolme pinnaa, näki RoPSin tyytyväinen valmentaja Matti Vikman.

Saileti tulitti pystytolppaan

Turkulaisten puolustus on ollut tällä kaudella liigan pitävin (vain 7 takaiskumaalia), mutta keskiviikkona se joutui melkoiseen helteeseen RoPSin tiukan karvauksen kanssa. RoPS voitti mm. kulmapotkutilaston 10-3. Paine oli tukevaa jo avausjaksolla ja toisen jakson alku näytti, että homma kääntyy isännille.

Pelin näyttävin maalitilanne järjestyi hienon ottelun vasemmalla laidalla pelanneen Lulezin Avdijan keskityksestä. Tarjoilu meni suoraan RoPSin tämän kauden maalitykin Zeddy Sailetin jalkaan, mutta kova laukaus jysähti yleisön harmiksi pystytolppaan.

Avdija jatkoi muutama minuutti myöhemmin väkeviä otteita laukomalla suoraan Sailetin pääjatkosta alanurkkaan, mutta tielle ilmestyi Interin maalivahti Magnus Bahne. Bahne oli pelin loppuun asti RoPSin ilonpilaaja torjumalla ylänurkasta kulmuriksi mm. vaihdosta tulleen Antti Peuran hyvän laukauksen.

Otoo huitaisi punaisen kortin

Peura oli osallisena myös pelin lopun hässäkässä, jonka jäljiltä kemiläistuomari Juha Nykänen passitti Interin Prince Otoon suoraan punaisella kortilla suihkuun. Otoo huitaisi Peuraa kasvoihin ja RoPS sai pelata yhdeksän minuuttia yhden miehen ylivoimalla.

RoPSin puolustus oli merkannut tarkkaan Interin huippunopean kärkimiehen Serge N`Galin. Kertaalleen kamerunilainen juoksi karkuun, mutta veto viuhui yli. 20 minuuttia ennen loppua N`Galille tarjottiin ratkaisijan osaa Miikka Ilon keskitykseen, mutta hän nosti pallon läheltä maalin yli.

Viime peleissä vuotanut RoPSin puolustus toimi nyt kokonaisuutena hyvin. Keskuspuolustus Petri Jalava - Markus Paija hoiti vakuuttavasti Interin heittämät keskityspallot ja laidoilla Jarkko Hurme sekä Ville Syväjärvi pitivät miehistään hyvää huolta.

”RoPS pelasi kovaa”

- RoPS oli nyt todella vahva. Joukkue pelasi aggressiivisesti ja kovaa sekä puolusti kurinalaisesti. Emme löytäneet lääkkeitä maalintekoon, tunnusti pisteeseen tyytyväinen ollut Interin valmentaja Kari Virtanen.

Virtasen mielestä RoPS otti myös kaiken irti Juha Nykäsen tuomarilinjasta.

- ”Putte” katseli välillä hyötyä, välillä ei. Tuomari ei kuitenkaan ottelua ratkaissut, Virtanen totesi.

Prince Otoon ulosajon lisäksi Nykänen väläytti keltaisen varoituskortin kolmelle ropsilaiselle (Jarkko Hurme, Dejan Godar ja Antti Peura).

- Inter oli paljon vaisumpi kuin Turun ottelussa ja meillä taistelu oli nyt normaalia tasoa, vertaili RoPSin topparikapteeni Petri Jalava.

Interille tasapeli oli sikäli huono tulos, että kärki sai lisää etumatkaa. Inter on pelannut tosin kaksi ottelua vähemmän kuin MyPa ja HJK.

- Olimme hyvässä asetelmassa enne tätä peliä, Virtanen myönsi.