ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 18 heinäkuu 2005 03:00

Gigov ja Saileti tyrmäsivät Tornion

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura kohenteli mukavasti asemiaan Jalkapalloliigassa peittoamalla Tornion Pallo-47:n sunnuntai-iltana Pohjan Stadionilla maalein 2-0 (1-0).

540700
RoPSin avausmaalin täräytti Torniossa bulgarialaiskärki Spas Gigov, jonka hevospotkun tielle ei kotijoukkueen miehiä ehtinyt.
153077
Tässä RoPS juhlii kannattajiensa kanssa Zeddy Sailetin viimeistelemään 0-2 -maalia Pohjan stadionilla.

 

Voitto oli rovaniemeläisille ensimmäinen vieraskentillä tänä vuonna. Tornion kotitili puolestaan pysyi edelleen puhtaana. Näin siltä puuttuu edelleen kotivoitto tältä kesältä. Sarjataulukossa RoPS jätti tämänkertaiset isäntänsä jo seitsemän pisteen päähän. Tosin RoPS on pelannut yhden pelin enemmän kuin TP-47.

Ottelu ei sinänsä ollut mikään suurtapahtuma, vaikka yleisöäkin oli kentän laidalle kertynyt Tornion kaikkien aikojen ennätys 3611. Tornio kuitenkin piti palloa hallussaan suurimman osan peliajasta, mutta oli yllättävän aseeton vierasmaalia lähestyttäessä. Suurin syy kotijoukkueen maalittomuuteen oli rauhallisesti ja varmasti pelannut vierastausta, jonka viimeisenä lukkona oli maalivahti Jani Viander.

Osasyy TP:n maalittomuuteen oli myös heikolla viimeistelyllä. Palloa ei saatu hyvistäkään paikoista kohti oikeaa osoitetta. Maalitilanteita myös sillä oli.

Taktiikka ei pitänyt

TP:n valmentaja Kari Vaalto kertoi painottaneensa pelaajilleen ennen pelin alkua rovaniemeläisten vaarallisuudesta erikoistilanteissa sekä vastahyökkäyksissä.

- Sivurajaheitosta tullut ensimmäinen osuma söi selvästi meidän itseluottamusta, näki Vaalto, joka aiheesta harmitteli, ettei pallo pomppinut heille.

Vierasjoukkueen luotsi Matti Vikman puolestaan sai myhäillä jo kolmannen kerran liigaottelun voittajajoukkueen luotsina.

- Pelaajat pelaavat nyt ehkä vapautuneemmin kuin aikaisemmin. Olemme palanneet vanhaan hyväksi koettuun taktiikkaan, jossa koko peli lähtee puolustuksen kautta, selvitti Vikman, jolla oli melkoisia vaikeuksia joukkueen kokoamisessa.

Jo ennen peliä häneltä olivat sivussa pelikieltoiset Godar ja Hurme sekä loukkaantunut Kuusela. Kun ensi jakson lopussa kentälle päässyt Janne Mahlakaarto loukkasi heti toisen jakson alussa jalkansa ja joutui vaihtoon, sai Vikman pähkäillä vaihtojen kanssa tosissaan.

Kaikki tulokkaat olivat kuitenkin luottamuksen arvoisia. Heistä ei kukaan epäonnistunut. Pikemminkin päinvastoin. Niin Juha Majava kuin Antti Peuran tilalle tullut Matti Kilpelä olivat osallisena ottelun toisessa maalissa.

Sailetille kauden kuudes osuma

RoPS otti voittonsa viisaasti. Se antoi keskikentän suosiolla vastustajalleen ja iski sitten takaisin. Jo pelin seitsemännellä minuutilla tullut ottelun avausmaali antoi rovaniemeläisille lisäuskoa. Maali noudatteli Vikamanin ajan tutuksi tullutta kaavaa. Ylösnoussut toppari Petri Jalava jatkoi päällään pallon Spas Gigoville, joka sai asetella sen ennen maalilaukaustaan mieluisalla hollille.

RoPS:n toinen maali tuli kulmapotkun jälkitilanteesta. Gigov jatkoi Matti Kilpelältä tulleen syötön laitaan Juha Majavalle, jonka oikean jalan kova maanuoliainen tavoitti lähes maalitolpalla päivystäneen Sailetin. Hänellä oli helppo työ siirtää pallo takanurkalta sisään.

- Kyllä se oli kuti eikä syöttö. Zeddy seurasi sen hienosti ja pisti pallon maaliin, kertasi Majava ”laukaustaan”.

”Tärkeä voitto”

Jälleen joukkueensa puolustusta erinomaisesti johtanut kapteeni Petri Jalava korosti pelin jälkeen voiton tärkeyttä.

- Vaikka emme parhaaseen yltäneet, otimme voiton ja vieläpä Torniossa, myhäili kapteeni, jonka mielestä Spas Gigov on ollut heille hyvä vahvistus.

- Nyt hän pystyy Zeddyn ohella pitämään palloa ylhäällä, jolloin muutkin ehtivät mukaan, perusteli Jalava.

Voittojen myötä RoPS:n ilmeet ovat muuttuneet kentällä entistä iloisemmiksi. Nyt juhlitaan onnistumisia koko porukalla ja näytetään se myös muille. Oman kiitoksensa pelaajilta sai myös fanikatsomo, jota koko joukkue kävi kiittämässä pelin jälkeen.

RoPSin kiivas ottelutahti jatkuu torstaina, jolloin Rovaniemellä nähdään kesän kohujoukkue Allinassi.

Janne Turunen
© 2005 Lapin Kansa

Luettu 607 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309