ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 09 heinäkuu 2005 03:00

Gigov RoPSin uusin lääke maalintekoon

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura lähtee jahtaamaan kauden toista voittoa Veikkausliigassa taas hieman uudella ilmeellä. Sunnuntain kotiottelussa Pietarsaaren Jaroa vastaan kentällä nähdään uusi bulgarialaiskärki, 190-senttinen Spas Gigov.

822420
RoPSin testattavana oleva bulgarialainen Spas Gigov pääsee ensi kerran tositoimiin sunnuntain Jaro -ottelussa.
28-vuotiaalle Gigoville odotettiin pelilupaa jo viime lauantain otteluun IFK Maarianhaminaa vastaan, mutta kaivattu faksi tuli vasta maanantaina.

- Gigov on ilman muuta pelimies. Hän on taitopelaaja, joka liikkuu isoksi mieheksi hyvin. Hän pystyy järjestelemään muille tilanteita, mutta on myös tarkka viimeistelijä molemmilla jaloilla kun paikka tulee, kuvailee RoPSin toinen valmentaja Olavi Tammimies.

Harjoituksissa yhteistyö on sujunut hyvin mm. kroaattikärki Zoran Bogesicin kanssa.

- He näyttävät puhuvan samaan jalkapallokieltä, Tammimies totesi.

Edessä kolmen pelin näyttöviikko

Muutoin kielionglmia on hieman ollut, mutta eilisiin harjoituksiin tullut bulgarialaistulkki aukaissee pahimmat mutkat.

Gigov on ollut RoPSin vahvuudessa jo 2,5 viikkoa. Hänellä on menossa näyttöaika, jonka perusteella jatkosta päätetään. RoPSilla on edessä kolmen pelin viikko, joten tuon ajan hän varmasti on mukana.

- Haimme kärkeen target-tyyppistä pelaajaa, mutta ehkä hän ei ihan sellainen ole. Pelit kuitenkin näyttävät, minkälaisesta kaverista lopulta on kyse. Bulgarian sarjoissa hän on joka tapauksessa maaleja tehnyt, pääsarjassa 3-12 kaudessa ja viime kaudella ykkösdivisioonassa kahdeksan, Tammimies kertoi.

Samaan aikaa kun RoPS neuvottelee uudesta päävalmentajasta, pidetään silmät auki myös pelaajamarkkinoilla. Uuden valmentajan näkemykset toki kuunnellaan, jos uusin hankointoihin päädytään. Tammimies kävi vastikään Englannissa viikon reissulla ja kuulosteli samalla sikäläisiä pelaajamarkkinoita.

- Siellä meillä on yhteyshenkilönä Rovaniemellä aikoinaan pelannut Tony Finnigan, joka on nykyään arvostettu pelaaja-agentti, Tammimies totesi.

RoPSin sairaslistalla on edelleen nigerialaishyökkääjä Raphel Edereho ja nuori Antti Peurakin potee ”puujalkaa”. Vaivoja on ollut muillakin, mutta he ovat pelikunnossa sunnuntaina. Esimerkiksi Zeddy Saileti on parannellut olkapäätään koko viikkoa ja vaivaa on hoidettu mm. kortisonilla.

Jaro voittanut neljä viimeistä Rovaniemellä

Sunnuntain kamppailu on liigan tämän hetken jumbofinaali. Molemmilla on kahdeksan pistettä, joten sanomattakin on selvää, että vain voitto auttaa ylöspäin.

Alkukauden tilastot kertovat, että RoPS on tehnyt 11 maalia, mutta Jaro ainoastaan neljä. Päästettyjä maaleja RoPSilla on peräti 21, kun Jarolla niitä on 14. Pietarsaarelaisten puolustuspeli näyttäisi toimivan, sillä heille ei ole tehty maaliakaan kolmessa viime ottelussa.

Sellainen tilastokummajainen RoPS-Jaro -kohtaamisista löytyy, että vierailija on voittanut Rovaniemellä viimeiset neljä ottelua maalierolla 0-5. Vuosi sitten Jaro vei pinnat maalein 0-2.

- Se ottelu sössittiin kun innostuttiin liikaa. Jaro iski vastaiskuista voittomaalit. Nyt täytyy järki pitää päässä, Olavi Tammimies muistutti.

Jarolla on bulgarialaisvoimia niin puolustuksessa kuin kärjessä (Kirin Alexandrov, Angel Ginev). Alexendrov on tehnyt puolet joukkueen neljästä maalista. Kaksi muuta on viimeistellyt 18-vuotias Roman Eremenko, jonka isä, 41-vuotias Alexei Eremenko taistelee yhä keskikentän pelipaikasta.

Ottelu alkaa keskuskentällä sunnuntaina klo 19.

RoPS: 1 Jani Viander (mv), 2 Panu Kuusela, 3 Petri Jalava, 4 Matti Kilpelä, 5 Markus Paija, 6 Hurme Jarkko, 7 Mahlakaarto Janne, 9 Saileti Zeddy, 10 Godar Dejan, 11 Majava Juha, 12 Söderlund Ristopekka, 15 Bogesic Zoran, 16 Syväjärvi Ville, 17 Kutila Matti, 18 Peura Antti, 21 Ylipaavalniemi Ville, 22 Avdija Lulezim, 24 Turpeenniemi Janne, 25 Chilufya George, 26 Gigov Spas.

Valmentajat: Matti Vikman, Olavi Tammimies, Jouko Kiistala.

Jaro: 1 Fredrikson Otto, 2 Storbacka Niklas, 3 Luoma Juha, 4 Hevonkorpi Toni, 5 Timonen Jani, 6 Tumasian Denis, 7 Alexandrov Kiril, 8 Wargh Matias, 9 Wargh Jimmy, 10 Eremenko Roman, 11 Väisänen Ville, 14 Eremenko Alexei, 15 Ahlström Jonas, 16 Emet Jonas, 17 Melarti Tom, 18 Ainasoja Mattias, 20 Portin Jonas, 21 Kullbäck Matias, 22 Portin Jens, 26 Sundqvist Björn-Erik, 27 Granholm Mika, 29 Ginev Angel, 30 Ekroos Kim.

Valmentaja: Hannu Touru.

Kari Pyykkö
© 2005 Lapin Kansa

Luettu 1057 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309