ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 02 heinäkuu 2005 03:00

RoPS siirsi Lumijärven sivuun

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Kymmenen liigaottelua ilman voittoa riitti Rovaniemen Palloseuran nokkamiehille. Liigajumboksi vajonnutta edustusjoukkuetta luotsannut Mika Lumijärvi siirrettiin perjantaina sivuun ja tilalle ylennettiin Matti Vikman maalivahtivalmentajan paikalta.

296657
Matti Vikman luotsaa Rovaniemen Palloseuraa päävalmentajana jo illan kotiottelussa Maarianhaminaa vastaan.
Vikman nimettiin päävalmentajaksi kolmen miehen tiimiin, jonka täydentävät apuvalmentajana jatkava Olavi Tammimies ja seuran toimitusjohtaja Jouko Kiistala.

RoPS:n puheenjohtaja Markku Hyvösen mukaan kolmikko hoitaa valmennustyöt siihen asti, kunnes seura löytää ulkopuolelta uuden päävalmentajan.

- Sellaista haetaan nyt avoimin silmin. Meillä on iso nippu nimiä kotimaasta ja ulkomailta, mutta ei ketään, jonka kanssa olisimme jo lähellä ratkaisua, Hyvönen summasi tilanteen perjantaina iltapäivällä.

Hyvösen mukaan johtokunta on linjannut kolmemiehisen valmennustiimin vain väliaikaiseksi. Tilanne voi muuttua jo heinäkuussa.

- Haluamme luotsin, jonka kanssa voitaisiin katsoa pidemmälle kuin tähän vuoteen.

- Kuluvan kauden selvittäminen kunnialla on tietysti työlistalla ensimmäisenä, mutta tulevalta valmentajalta odotetaan muutakin. Europelit ovat lähivuosien tavoitteemme, josta ei tingitä. Niihin mittoihin etsitään nyt sopivaa miestä.

Valmentajatilannetta haarukoiva toimitusjohtaja sanoo olleensa yhteydessä kahteen ehdokkaaseen. Nimistä Kiistala vaikenee.

Puheenjohtaja Hyvösen mukaan ehdokaslistalla on muiden muassa Allianssista potkut saanut Ari Tiittanen.

- Ei tämä vaihtoehtoihin kaadu. Vapailla markkinoilla näyttää olevan runsaasti valmentajia.

”25 pelaajaa vaikea vaihtaa”

Viime kaudella RoPS ehti hävitä 11 ottelustaan yhdeksän, ennen kuin György Hamori sai väistyä valmentajan paikalta.

A-nuorista tilalle pestattu Lumijärvi ehti vanheta tehtävässä viikon yli vuoden, kunnes kongi kumahti hänelle kymmenen voitottoman ottelun jälkeen.

Liigassa ylimpänä -sloganilla markkinoiva seura on taulukossa alimpana kolme pistettä Torniota, Turun Palloseuraa ja Pietarsaaren Jaroa jäljessä.

- Pitkään aikaan meillä ei ole ollut niin hyvää pelaajistoa kuin nyt, mutta jostain syystä kapellimestari ja soittajat eivät ole löytäneet oikeaa säveltä, Hyvönen sanoo.

- 25 pelaajaa on vaikea vaihtaa. Silloin katsotaan valmentajaan.

Jos putkeen lasketaan viime syksyn viimeiset ottelut, RoPS pelasi Lumijärven komennossa 14 liigapeliä perättäin ilman voittoa.

- Kaikkea ei voi kaataa valmentajan niskaan. Loukkaantumisista on ollut paljon riesaa, ja monet terveistäkin ovat pelanneet vaihtelevasti, Hyvönen huomauttaa.

- Lähtökohta on joka tapauksessa se, että materiaalin puolesta paikkamme ei ole liigan hännillä.

Puheenjohtajan mukaan pelaajilta ei tullut painetta Lumijärven syrjäyttämiseen.

- Joukkueen ja valmentajan yhteistyö oli kiinteää loppuun asti.

- Johtokunta keskusteli asiasta pitkin kesäkuuta. Kun kurssi ei kääntynyt kuun loppuun mennessä, ratkaisu oli väistämätön.

Hyvönen sanoo RoPS:n käyttävän Lumijärveä jatkossa muissa tehtävissä, lähinnä junioripuolella.

Risto Pyykkö
© 2005 Lapin Kansa

Luettu 1129 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309