ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 29 kesäkuu 2005 03:00

”Peliä ei ole pelattu”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Keskiviikon KuPS-ottelussa RoPSin leiristä löytyy ainakin kaksi Majavaa: keskikentällä junailee poika Juha, 22, ja katsomossa isä Pentti, 51, seuraa peliä silmä kovana.

337068
Kesän vanhetessa Juha Majavan peliaika pitenee ja vastuu kasvaa. Isä Pentti Majava kuului RoPSin 1980-luvun alun luottomiehiin.

695788

Pentti Majava oli RoPSin luottomiehiä 1980-luvun alussa ja nyt Juha Majava kuuluu palloseuran vakiokokoonpanoon.

- Isä on aina katsomossa kun pelataan. Sieltä tulee kyllä asiantuntevaa kommenttia jos vain tarvitsee, viime kaudella kolme maalia liigassa tehnyt toisen polven ropsilainen sanoo.

Majava liittyi edustusrinkiin A-juniori-ikäisenä. Nyt menossa on neljäs kausi miesten joukkueessa, ja kesän vanhetessa vastuu kasvaa.

- Peluri ei viihdy penkillä. Tällä kaudella on peliaikaa alkanut tulla entistä enemmän, ja se on hyvä.

Vastuuta jaossa nuoremmille

Juha Majava sanoo heti kättelyssä, että RoPSin kausi ei ole kulkenut ennakkosuunnitelmien mukaan.

- Tavoitteena oli liigan keskikasti, jumbosijoja ei tosiaankaan lähdetty hakemaan. Joukkueen peli ei vain ole kulkenut niin kuin se voisi. Maalipaikkoja pitäisi päästä rakentamaan enemmän, sitä kautta lähtisi osumiakin tulemaan. Näillä määrillä onnistumisprosentin pitää olla kohtuuttoman kova, Majava summaa RoPSin suota.

- Meidän pelaajarinki ei ole niitä suurimpia. Nyt useita avainpelaajia on ollut loukkaantuneena, ja joukkueen monipuolisuus kärsii siitä. Kokoonpano vaihtuu melkein peli peliltä. Jos jotakin hyvää haluaa sanoa, niin nuoremmat pelaajat saavat peliaikaa ja vastuu jakaantuu useammalle pelaajalle.

Vanhempien maatessa sairastuvalla peliaikaa on herunut myös junioreille. 16-vuotias Janne Turpeenniemi on liigan tämän hetken nuorin pelaaja, ja makua ylimmän sarjatason rytmistä ovat saaneet myös juniorit Harri Hirvelä ja Joonas Kiistala.

Pitkään joukkueen nuorimpiin kuulunut Juha Majava tietää, että harppaus junnuista miesten peleihin voi olla pitkä.

- Olen itse ollut samassa paikassa kuin pojat nyt, ja yritän tehdä mukaan tulemisen mahdollisimman helpoksi.

Majava ei usko RoPSin pelin olevan vielä pelattu.

- Kunhan saadaan peli taas pyörimään niin tulostakin alkaa tulla. Meillä on pitkä kotiotteluiden putki tulossa, ja niistä voittoja on helpompi ottaa kuin vieraspeleistä. Täällä on aiempinakin kesinä kaatunut kovia joukkueita.

”Kun saisi keskittyä jalkapalloon”

Kesän aikana Juha Majavaa työllistää jalkapallon lisäksi työharjoittelu. Maanmittaustekniikan opinnoista Rovaniemen ammattikorkeakoulussa on kolme vuotta takana ja yksi jäljellä.

- Talvella on helpompaa yhdistää koulu ja futis. Kesällä päiville kertyy mittaa, kun työt alkavat aamuseitsemältä ja niiden jälkeen on aina treenit. Pelipäivät saan onneksi vapaaksi.

Valmistumisen jälkeen Majava toivoo saavansa keskittyä kunnolla pelaamiseen.

- Unelmanani on pelata täysin ammattimaisesti. Olisi tosi hienoa, jos voisi keskittyä vain ja ainoastaan jalkapalloon. Toivottavasti joskus täällä Rovaniemellä.

Rovaniemen Palloseura kohtaa Kuopion Palloseuran tänään keskuskentällä klo 19 pelattavassa Jalkapalloliigan ottelussa.

Kokoonpanot:

RoPS: 1 Jani Viander, 2 Panu Kuusela, 3 Petri Jalava, 4 Matti Kilpelä, 5 Markus Paija, 6 Jarkko Hurme, 7 Janne Mahlakaarto, 8 Raphael Edereho, 9 Zeddy Saileti, 11 Juha Majava, 12 Risto-Pekka Söderlund, 16 Ville Syväjärvi, 17 Matti Kutila, 18 Antti Peura, 19 Pauli Turpeenniemi, 21 Ville Ylipaavalniemi, 22 Lulezim Avdija.

Valmentajat: Mika Lumijärvi, Olavi Tammimies.

KuPS: 1 Mitring Istvan, 2 Itälä Olli-Pekka, 3 Hurme Matti, 4 Turunen Miikka, 5 Hartikainen Jani, 7 Parviainen Kalle, 8 Gruborovics Tamas, 9 Tahvanainen Tero, 10 Ablade Seth, 11 Holopainen Pietari, 12 Bantamoi Patrick, 13 Berg Jan, 14 Kivilä Marko, 15 Kärkkäinen Pyry, 16 Ropponen Antti, 17 Anyamkyegh Edward, 18 Heikelä Jussi, 19 Heikkinen Jonni, 20 Nyyssönen Kai, 21 Matsi Roope, 22 Reinikainen Roope, 23 Turunen Patrik, 24 Koivisto Tuomas, 26 Sadik Berat.

Valmentajat: Juha Malinen, Olavi Rissanen.

Riku Lavia
© 2005 Lapin Kansa

Luettu 1166 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309