maanantai, 20 kesäkuu 2005 03:00

RoPS vajosi liigan jumboksi

Rovaniemen Palloseura ei edelleenkään yltänyt ottamaan Veikkausliigan avausvoittoaan. Myllykosken Pallo sen sijaan jatkoi tappiottomien ottelujen sarjaansa seitsemään otteluun, ottamalla selvän 0-2-voiton Rovaniemen keskuskentällä.

644806
Antti Peuran saksipotku ei kotiyleisön harmiksi uponnut MyPa:n maaliin. Vieraiden Eetu Muinonen (vas.) seuraa tilannetta.
1700-päinen kotiyleisö jäi myös ilman RoPS:n ensimmäistä maalia kotiotteluissa tällä kaudella. Yrityksen puutteesta kotijoukkuetta ei kuitenkaan ensimmäisellä jaksolla voinut syyttää. RoPS vyörytti peliä MyPan päätyyn, mutta maalit tehtiin kuitenkin Jani Vianderin selän taakse.

RoPS putosi liigajumboksi Jaron voitettua sunnuntai-iltana TPS:n.

MyPa kesti alun myllytyksen

RoPS loi MyPan maalille paikkoja ensimmäisellä jaksolla myötätuulenkin avittamana. Palloa ei saatu kuitenkaan maaliin, ei sitten millään. MyPa rankaisi puolestaan RoPS:n virheistä surutta. Jo neljännellä peliminuutilla vapaapotkun jälkitilanteesta Tero Karhu iski Mypan 0-1-johtoon. Koko ottelun hyvin pelanneen Tero Könösen vapaapotkun maalin edustalle ohjasi Adriano.

RoPS:n maalintekopaikkoja oli rakentamassa useissa tilanteissa Jarkko Hurme rajaheitoillaan. Pitkille heitoille ei kuitenkaan löytynyt lopullista jatkajaa rankkarialueella RoPS-pelaajista. Hurme sai taistella puolustuksessa tosissaan etenkin Adrianoa ja Tero Taipaletta vastaan ensimmäisellä jaksolla.

Kotijoukkueen parhaat paikat siunaantuivat ensi jaksolla Janne Mahlakaarrolle ja Antti Peuralle. MyPan maalivahti Janne Korhonen torjui Mahlakaarron vapaapotkun kulmaksi. Peura puolestaan hukkasi komean yhdistelmän päätteeksi tilanteensa ampumalla pallon reilusti yli maalin. Zeddy Saileti uurasti kotijoukkueesta kiitettävästi keskikentällä.

RoPS sai ensimmäisellä jaksolla neljä kulmapotkua, MyPa ei ensimmäistäkään. Juuri ennen puoliaikaa 44. minuutilla Tero Karhu syötti pallon Saku Puhakaiselle, joka karkasi RoPS-puolustuksen keskustasta. Puhakainen kiersi tyylikkäästi vastaan tulleen maalivahti Jani Vianderin ja iski pallon yläkulmaan. 0-2-tilanne oli RoPS:n kannalta varsin masentava palkinto ensimmäisen jakson kovasta yrityksestä.

RoPS:n puhti loppui

Toisella jaksolla RoPS:lla ei ollut enää sanan sijaa pelin kulkuun. MyPa hallitsi pelitapahtumia ja piti palloa tyylikkäästi. MyPan kolmas tai neljäskin maali oli lähellä, mutta vierasjoukkueen hyökkääjät siirtelivät palloa jo hiukan liikaakin. MyPa-valmentaja Ilkka Mäkelä oli syystäkin tyytyväinen joukkueeseensa.

- Tärkeä voitto meille. Olennaista oli, että kestimme RoPS:n ensimmäisen jakson myllytyksen. Toisella jaksolla meillä ei ollut enää mitään hätää, maaleja olisi voitu tehdä enemmänkin RoPS päätyyn.

Kotijoukkueen valmentaja Mika Lumijärvi ei turhia selitellyt pelin jälkeen.

- Puhti loppui toisella jaksolla. Meillä oli enemmän tekopaikkoja tänään kuin keskiviikkona Tampereella, paikoista pitäisi pistää pallo maaliin.

RoPS on joutunut peluuttamaan loukkaantumiskierteen vuoksi pariakymmentä pelaajaa B-junioreita myöten. Lumijärven mukaan tämä ei kuitenkaan selitä tappioita. Heinäkuuhun mennessä RoPS odottaa saavansa riveihinsä 2-3 uutta pelaajaa. Ensi viikollahan joukkueeseen liittyy sambialaispelaaja George Chilufya.

RoPS:n liigapelit jatkuvat keskiviikkona 29. kesäkuuta kotiottelulla Kuopion Palloseuraa vastaan. Ennen juhannustaukoa RoPS pelaa vielä Suomen cupin pelin Oulussa ensi torstaina OLS:aa vastaan.