ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 16 kesäkuu 2005 03:00

RoPS iski vastaiskuilla ja erikoistilanteesta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura haki yllätyspisteen Tampereelta, vaikka oli aivan viime hetkillä menettää sen. Jani Viander torjui Jarkko Wissin laukoman rangaistuspotkun lisäajalla ja ottelu päättyi 3-3 (1-2).

439123
RoPSilla oli aihetta tuuletteluun, sillä vieraspiste Tampereelta oli hyvä saavutus.
080035
Jani Viander torjui rangaistuspotkun.
Otteluajasta pelattiin hyvinkin 80 prosenttia vieraiden kenttäpuoliskolla, mutta se oli myös valmentaja Mika Lumijärven joukkueelleen laatima taktiikka.

RoPS:n piti hyökätä vain, jos pallon riistoa seurasi paikka vastahyökkäykseen. Joukkue tekikin molemmista avausjakson paikoistaan maalit, tekijöinä Lapin ”eläimet” Juha Majava ja Antti Peura. Molemmat osumat syötti Matti Kutila, joka pääsi ensi kerran tällä kaudella avaukseen.

Kolmannen maalinsa joukkue sai kulmapotkun jälkitilanteesta, kun toppari Markus Paija puski vajaa minuutti ennen peliajan loppua 3-3-maalin. Vain vajaat kymmenen minuuttia aiemmin oli RoPS sählännyt pallon omaan maaliin.

- Tuo 3-2-maali harmittaa, sillä olimme vaihtamassa ja linjamies oli antanut luvan. Päätuomari vain viittoili, ettei vielä. Ja siinä hässäkässä tuli maali omiin, Lumijärvi sanoi.

- Jos joskus saisimme 11 sellaista pelaajaa aloitukseen, jotka sinne kuvittelen, niin ehkä se avausvoittokin tulisi. Mutta näillä mentiin, Lumijärvi sanoi.

Pois kokoonpanosta olivat Matti Kilpelä, Raphael Edereho ja Lulezim Avdija. Kutilan ohella nuori 15-vuotias Janne Turpeenniemi pääsi aloitukseen ensi kerran.

- Aika monella tästä joukkueesta on takana vajaat kymmenen liigapeliä. Aika hurja loppu ottelulle saatiin, olimme jo menettää pisteen, Lumijärvi kommentoi.

- Aika kylmä olo ehti tulla ennen Wissin pilkkua, Lumijärvi tunnusti.

Paija kehui Vianderia

United laukoi ottelussa kohti maalia 15 kertaa, kun RoPS:n vastaava luku oli vain viisi. RoPS:n tehokkuus toi murhetta myös Unitedin valmentajalle Ari Hjelmille.

- Arvelin ennen ottelua, että hallitsimme ottelua ja niin kävikin. Mutta hallitsemisen ei pitäisi tarkoittaa sitä, että antaa toisen tehdä kaksi vastaiskumaalia ja yhden erikoistilannemaalin. Oltiin lammaslauma, tekeminen oli kuritonta, Hjelm ripitti syystäkin.

Kaikille RoPS:n maalintekijöille maali oli kauden ensimmäinen, vasta 20-vuotiaalle Peuralle koko liigauran ensimmäinen.

- Majava laukoi omansa aika pienestä kulmasta kärnärillä. Omasta voin sanoa, että seisoin vain paikallani Wissin vieressä ja pallo sattui pomppaamaan päästä maaliin, Paija kertoi.

Paija, Majava, Petri Jalava ja Jarkko Hurme pelasivat puolustuslinjassa. Töitä riitti ja paniikkitilanteitakin tuli eteen. Viander sai venyä moneen huipputorjuntaan.

- Tasuri on parempi kuin ei mitään, mutta voittoja tässä haetaan joka pelistä. Seuraavassa ottelussa siihen on taas hyvät mahdollisuudet, Paija sanoi.

Paija oli ennen Wissin rankkaria varma, että Viander torjuu vedon.

- Miehet oli niin kauan samassa seurassa (HJK), että varmasti Jani aavisti mitä Wiss aikoo.

Lumijärven laatima taktiikka oli Paijan mielestä hyvä. Vain Zeddy Saileti oli selvästi muita ylermpänä useimmissa tilanteissa.

- Kun ei tarvinnut juosta toiseen päähän, niin ei väsynytkään. Silti saimme enemmän tilanteita kuin monessa sellaisessa pelissä, mihin on lähdetty rohkeammalla taktiikalla, Paija sanoi.

Juha Aaltonen
© 2005 Lapin Kansa

Luettu 558 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309