ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 11 kesäkuu 2005 03:00

Vanhaa heilaa vastassa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Kun RoPS ja HJK kohtaavat sunnuntaina Rovaniemen keskuskentällä, käyvät maalivahdit Ville Wallen ja Jani Viander kuokkimaan kuin entisen morsiamen häihin ikään.

925611
RoPS:n maalivahti Jani Vilander on joutunut alkukaudesta paljon vartijaksi.
Viime kesän RoPSissa torjunut Ville Wallen varjelee tällä kaudella HJK:n maalia. RoPSin ykköstorjuja Jani Viander puolestaan pelasi HJK:ssa neljä kautta ennen lähtöään ulkomaille.

Vianderia vanha suola ei kuitenkaan janota.

- Olen pelannut HJK:ta vastaan ennenkin. Vastustajana se on joukkue muiden joukossa, 29-vuotias maalivahti sanoo.

HJK on Vianderin aikojen jälkeen kokenut nuorennusleikkauksen, ja nykyisellään liigakakkonen on Vianderin mielestä kovassa iskussa.

- Siellä on hyviä nuoria kavereita, joilla on varmasti kova nälkä. Nuorennusleikkaus onnistui ja HJK on nyt erittäin hyvä.

Aseet vieraan kaatoon ovat kuitenkin olemassa.

- HJK:n koko peli perustuu oikeastaan nopeisiin laitahyökkääjiin, jotka luovat tilanteet. Petri Oravainen, Sebastian Sorsa ja molemmat Zenelit (Ridvan ja Erfan) ovat niitä, joita pitää varoa. Kun tämä on tiedossa, HJK voidaan pitää kurissa, Viander uskoo.

Alkukauden tärkein mies

Kyprokselta RoPSiin siirtynyt Jani Viander sanoo sopeutuneensa RoPSiin ja Rovaniemelle hyvin. Muutto Kyproksen lämmöstä pohjoiseen ei ollut kulttuurishokki.

- Tuntuu, että olen hyvässä kunnossa ja pärjännyt hyvin. Suomen talvi on joka puolella aika samanlainen, täällä se vain tuntuu kestävän vähän pidempään kuin etelässä.

RoPSin maalintekijöiden hakatessa päätään seinään Vilander on useampaan otteeseen joutunut joukkueen tukipilariksi, jonka torjuntojen varaan on kasautunut luvattoman paljon vastuuta. Monen mielestä RoPSin tärkein mies seisoo juuri maalitolppien välissä.

Vaikka paineita siis on, Vilander ei niitä itse tunnusta tuntevansa.

- Tosi on, että pelejä on jouduttu rakentamaan hyvän puolustuksen kautta, ja sieltä on tullut painetta koko puolustukselle. Joukkue kuitenkin haluaa voittaa, eikä auta kuin uskoa että maalinteko alkaa onnistua ja sitä kautta voittojakin rupeaa tulemaan.

Vilanderin mielestä RoPS joutui tänä vuonna aloittamaan liigan vaikeimman kautta, ja se näkyy myös taulukossa.

- Alku ei ole ikinä helppo. Meillä on ollut viisi vieraspeliä ja kaksi tosi pahaa kotipeliä. Ei voi sanoa, että olisi mennyt loistavasti, mutta ei tämä mikään katastrofikaan ole, Viander kuittaa alkukauden voitottoman putken.

Riku Lavia
© 2005 Lapin Kansa

Luettu 673 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309