ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 06 kesäkuu 2005 03:00

Tämänkin paikan RoPS hassasi

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran maalinteko on tyssännyt samaan malliin kuin Jalkapalloliigan toisella lappilaisseuralla Tornion Pallo-47:llä. RoPS haki sunnuntaina arvokkaan tasapelipisteen Kotkasta Arto Tolsa -areenalta, mutta joukkueelle tarjottiin kauden ensimmäistä voittoakin.

310296
Tässä oli RoPSin viimeinen paikka iskeä voittomaali Kotkassa. Ville Ylipaavalniemi laukoo yli tyhjän maalin.
Huimin hetki osui vaihdosta tulleelle RoPS-hyökkääjälle Ville Ylipaavalniemelle, joka onnistui viimeisellä minuutilla pistämään pallon käsittämättömästi yli vain reilun metrin päässä tyhjänä ammottaneesta Kotkan maalista. Pallo ei edes pomppinut ja Ylipaavalniemellä oli jopa aikaa suunnitella laukausta.

- Jos noista paikoista ei saa palloa sisään, niin silloin ei mistään, taivasteli RoPSin valmentaja Mika Lumijärvi pelin jälkeen.

RoPS oli ottelussa KooTeePeen jyrän alla ensimmäisen vartin, mutta mitä pitemmälle peli eteni, sitä enemmän vieraat saivat otetta. Varsinkin toinen jakso oli RoPSin hallintaa ja joukkue olisi ansainnut maalin.

Majava laukoi tolppaan

Puoliajalla vaihdosta tullut Juha Majava täräytti pallon tolppaan Raphael Ederehon valmistelusta tunnin kohdalla.

- Pallo osui jopa tolpan sisäpuolelle, pyöri maaliviivaa pitkin ennenkuin kotkalaiset saivat siivottua, kertasi Lumijärven toista epäonnen hetkeä.

Kotkalla ja Ilja Venäläisellä oli heti alussa paikka, mutta saksipotku pään yli osui poikkipuuhun.

- Kyllä meillä oli jo ensimmäisellä jaksolla paikkoja, joista maali olisi pitänyt tehdä. Kun liike loppui, vieraat saivat keskikentän haltuunsa ja täytyy vain kiittää, etteivät ne tehneet maalia, Kotkan valmentaja Janne Hyppönen totesi.

”Nyt uskallettiin pelata”

Vieraat taasen olivat tyytyväisiä yhteen pisteeseen, vaikka avausvoitto antaa vielä odottaa. Valmentaja Mika Lumijärveä tyydytti myös se, että pelissä alkaa näkyä piristymistä.

- Pelillisesti tämä oli joukkueelta hyvä esitys. Nyt uskallettiin pelata, Lumijärvi tuumi.

RoPS oli jälleen joutunut muuttamaan miehitystään. Toinen toppari Markus Paija jäi kotiin etureisivamman takia, Matti Kilpelä luovutti pelipaikkansa lämmittelyn jälkeen ja Panu Kuuselan takareisi kesti peliä 54 minuuttia. Kun 21-vuotiaiden Hollanti-otteluun valmistautuva Jarkko Hurme pelasi vain avausjakson, meni puolustus käytännössä uusiksi. Hurme tosin ehti hankkia varoituksen, joka tietää pelikieltoa ensi sunnuntain kotiotteluun HJK:ia vastaan.

RoPSin toppariparina pelasi nyt Petri Jalava - Janne Mahlakaarto ja hyvin pelasikin. Esimerkiksi Jalava oli ilmataisteluissa lyömätön. Ville Syväjärvi päätyi 2. jaksolla Hurmeen paikalle oikeaksi pakiksi ja monitoimimies onnistui hyvin.

Godarilta vahva esitys

Kovin näyttö tuli kuitenkin penkillä edellisottelun viettäneeltä Dejan Godarilta, joka pelasi huippuottelun puolustavan keskikenttämiehen paikalla.

- Dejan oli kentän paras mies. Hän pelasi todella joukkueelle ja avasi hyvin peliä yksinkertaisilla syötöillä, Lumijärvi suitsutti.

Maalien puuttuminen rassaa kuitenkin RoPSin esityksiä. Joukkue on pelannut nyt kolme ottelua putkeen ilman onnistumisia. Tarkka maaliton minuuttimäärä on 331.

Ensi sunnuntaina RoPS saa keskuskentälle vieraaksi Helsingin Jalkapalloklubin. Ottelua markkinoidaan etenkin uusille naiskatsojille. Maaleitta jääminen olisi markkinointi-iskun kannalta nolo juttu. (KP)

© 2005 Lapin Kansa

Luettu 3986 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309