ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 30 touko 2005 03:00

Häviämisen pelko voitti derbyssä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura ja Tornion Pallo-47 eivät tarjonneet kummoisia herkkuja kauden rovaniemeläiselle ennätysyleisölle (2580) Jalkapalloliigan Lapin derbyssä sunnuntaina keskuskentällä. Maaliton tasapeli oli kolean illan saalis, joten molemmat seurat jatkavat tukevasti liigan tyvipäässä.

556734
RoPSin ja TP-47:n paikallispeli oli melkoista pystypainia. Kuvassa palloa tavoittelevat TP-47:n Graid Dean (vas.), RoPSin Zeddy Saileti, TP:n Sakari Hiukka ja RoPSin Juha Majava.
760544
PS Kemin kakkosdivarijoukkueen kaksi ottelua pelannut Tommy Torvikoski (vas.) palasi pirteästi TP-47:n miehistöön. Tässä hän karkaa RoPSin Juha Majavalta.
504045
RoPS-kapteeni Petri Jalava voitti ilmataistelu valkovenäläistä Valeri Tsyganenkoa vastaan Taustalla varmistelee RoPS-pakki Jarkko Hurme.
Ainoa positiivinen asia oli tietysti, että molemmat saivat pisteen lisää laihaan saaliiseensa. Silti katsomoon näytti ensimmäisen kerran, että kyseessä oli ns. paikallisottelu. Häviämisen pelko näytti voittaneen molemmat seurat 12-0 ja esitys oli sen mukainen. Syötöt omille menivät heikolla prosentilla eikä veret seisauttavia kuvioita tarvinnut ottelussa ihastella.

Jos oli uho vähissä jo ennen ottelua, kamppailu oli saman makuinen. Paikallisotteluihin kuuluvia tunnelatauksia oli nyt turha etsiä.

Pystypainia molemmissa päissä

Peli oli pääasiassa pystypainia puolustusalueilla. RoPSin kapteeni Petri Jalava hoiti topparin tonttinsa vahvasti ja hän ainakin vakuutti, että kentällä tehtiin tosissaan töitä.

- Paikkoja oli, mutta tehot puuttuivat, tuumi Jalava.

Molempien joukkueiden ”syntisäkissä” on sama murhe. Maalintekijää ei löydy kirveelläkään. TP-47 pelasi jo neljännen ottelun putkeen ilman maalia.

Tornion voitto lähempänä

Maalitilanteiden valossa torniolaiset olivat lähempänä pistepottia. Avausjakson paras paikka syntyi kulmapotkusta, jota RoPSin puolustus purki moneen otteeseen. Pallo pyöri jo viivalla, mutta ei sen pitemmällä. Toisella jaksolla isäntien apuna oli maalin yläputki, johon pirteästi pelanneet Tommy Torvikosken tulinen veto napsahti.

RoPSin paras paikka syntyi Jarkko Hurmeen pitkästä sivurajaheitosta 1. jaksolla. Juha Majava pääsi puskemaan täysin vapaasti Petri Jalavan jatkosta, mutta TP:n maalivahti Janne Henriksson nyrkkeili pallon kulmaksi yläriman alta. Toisella jaksolla Henriksonin virettä pääsivät testaamaan vaihdosta tullut Raphael Edereho ja Antti Peura, mutta molemmat vedot jäivät tuloksettomiksi.

- Emme ole hävinneet Rovaniemellä kertaakaan, kun samaa sarjaa on pelattu. Nytkin saimme minimitavoitteen eli pisteen. Tavoitteena oli myös pitää oma pää puhtaana ja siinäkin onnistuttiin, näki TP-47:n manageri Kari Vaalto.

- Pelin hallinta meillä oli, mutta Rouva Fortuna ei ollut puolella. Työvoittaja näistä peleistä ei irtoa, Vaalto muistutti.

RoPS kotimaisti ronskisti

RoPSin valmennusjohto yllätti katsojat pistämällä avaukseen yhtä vaille kotimaisen miehistön. Näin ei ole tapahtunut vuosikausiin. Yritystä ryhmästä löytyi, mutta olivatkohan palikat ihan paikallaan. Esimerkiksi Matti Kilpelän sijoittaminen hyökkäyksen piikiksi näytti täysin epäonnistuneelta ratkaisulta. Kun Markus Paija joutui lievän revähdyksen takia vaihtoon 2. jaksolla, päätyi Kilpelä toiseksi toppariksi. Siellä hän oli enemmän mies paikallaan.

RoPSin valmentajan Mika Lumijärven mielestä Kilpelä onnistui hyökkääjänä, koska pystyi järjestämään aikaa muille.

- Se on toki fakta, että tämä porukka huutaa maalintekijää. Odotan sellaista joulupukilta, totesi Lumijärvi, joka peluutti omiaan ensi kerran kahdella hyökkääjällä.

Joulupukkia odotellessa

”Joulupukki” voi vierailla RoPSin leirissä seuraavan kerran vasta heinäkuussa, kun siirtoikkuna aukeaa.

- Uusi hyökkääjä on hankittava jos onnistumisia ei ala tulla, Lumijärvi totesi.

Joukkueen herätysoperaatio onnistui Lumijärven mielestä hyvin. Vierastyöläisten penkittäminen Zeddy Sailetia lukuunottamatta toivottavasti herättää muita pelaamaan.

- Olen itsekin pitänyt monen pelipaikkaa liian automaattisena. Nyt oli omien poikien vuoro. He antoivat varmasti kaikkensa. Aina eivät parhaat pelaa, Lumijärvi tuumi.

Varsinkin penkille jääneen Dejan Godarin ilme kertoi, että istuminen pelien aikana ei maistu. Aika näyttää, miten Godarin ego kestää penkityksen.

Lumijärven mielestä omien taistelussa oli myönteistä sekin, että RoPSin verkkoon ei tehty maaliakaan. Se oli ensimmäinen kerta tällä kaudella. Petri Jalava luuti keskuspuolustuksessa hyvin ja piti torniolaisten tornin Valeri Tsyganenkan kurissa ilmapelissä. Jarkko Hurme onnistui nyt oikean pakin paikalla, mutta Panu Kuusela oli toisella laidalla pulassa liukkaasti pyrähdelleen Tommy Torvikosken kanssa.

- Kuusela oli pois viikon vahvuudesta ja väsymys näytti painavan, Lumijärvi totesi.

Jukka Hakalan johtama torniolaispuolustus oli nyt pitävä joka kulmalta.

Kari Pyykkö
© 2005 Lapin Kansa

Luettu 614 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309