maanantai, 23 touko 2005 03:00

”Tornio-peliin tulee muutoksia”

Interin nuori kamerunilaishyökkääjä Serge N’Gal (19) on turkulaisille todellinen kultakimpale. Kahdella maalillaan hän hankki Interille täyden kolmen pisteen potin Rovaniemen Palloseurasta jalkapalloliigan ottelussa sunnuntaina Kupittaalla.

- Loistava jätkä. Ihme jos hän pelaa kauden loppuun asti Suomen liigassa. Käsittämättömän nopea ja röyhkeä pelimies, kuvaili RoPSin valmentaja Mika Lumijärvi ottelun hahmoa.

Sateen liukastama kenttä aiheutti pelaajille melkoisia vaikeuksia eikä ottelun taso noussut kovinkaan hyväksi. Inter hallitsi ensimmäistä jaksoa selvästi ja olisi voinut johtaa reilusti, ellei Jani Viander RoPS:n maalissa olisi tehnyt hienoja pelastuksia.

N’Gal Vianderin kauhuna

Toisella jaksolla Inter menetti otettaan, mutta RoPS ei kovin hyviä maalipaikkoja pystynyt luomaan. Liukkaan N’Galin toinen maali ratkaisi lopullisesti ottelun. N’Gal ryösti pallon RoPSilta, kiersi Vianderin veti maalin kattoon 2-0. Avausmaalin hän täräytti upealla kaukolaukauksella maalin alanurkkaan 19. minuutilla.

- Olen tietysti tyytyväinen voittoon, mutta maaleja olisi pitänyt jo ensimmäisellä jaksolla saada enemmän. RoPS ei kuitenkaan ollut helppo vastustaja, kehui Interin valmentaja Kari Virtanen vastustajaa.

”Viitosdivisioonan esitystä”

RoPS:n käskijä Mika Lumijärvi manasi ottelua kauden heikoimmaksi.

- Tämä oli kyllä lähinnä viitosdivisioonan esitystä. Hyökkäyspeli oli ihan hampaatonta, teimme kauhean määrän harhasyöttöjä ja joiltakin pelaajilta oli yrityskin kateissa, tuskaili Lumijärvi.

- Tämä tietää muutoksia kokoonpanoon ensi sunnuntain kotiotteluun Torniota vastaan. Joukkue suomalaistuu. Osa tekee hirveästi hommia joukkueen eteen, osa vain itsensä eteen, Lumijärvi näki.

Erityisen pettynyt hän oli nigerialaisen hyökkääjä Raphael Ederehon esitykseen.

- Mies pelasi 70 minuuttia eikä saanut aikaiseksi yhtään laukausta kohti Interin maalia.

Puolustuspeli oli ainoa, joka rovaniemeläisluotsia tyydytti. - Ylöspäin pelaamiseen ei ollut kuitenkaan halua eikä himoa. Erikoistilanteetkin olivat luokattomia.

RoPSin harvat väläykset osuivat jaksojen alkuun. Avausjaksolla joukkueella oli muutama hyvä tekopaikkakin. Petri Jalavan kulmapuskun pelasti Henri Lehtonen tolppamiehenä, Janne Mahlakaarron kaukovedon venytti maalivahti Magnus Bahne ja Zeddy Sailetin vedon eteen ilmestyi Interin puolustajan jalka.

Sisulatauksia ensi sunnuntaiksi

Ensi sunnuntain Lapin ensimmäisestä hegemoniakohtaamisesta Lumijärvi odottaa mielenkiintoista. Molemmat joukkueet hävisivät eilen, joten sisulatauksia on luvassa.

- Emme ole pelanneet lähelläkään omaa tasoamme. Yhden pelin sisällä tulee aivan liian paljon heilahtelua.

RoPSia rasittavat yhä myös loukkaantumiset eikä pysyvää permanenttia saatu nytkään kasaan. Panu Kuuselan takareisi kramppasi perjantaina ja hän ei pelannut Turussa. Kuuselan paikalle sijoitettu Ville Syväjärvi sai kovan tälliin pohkeeseen ja joutui sivuun jo 27. minuutin kohdalla.

Interin puolustuksessa Ari Nyman ja Henri Lehtonen pelasivat vahvasti. Aristides Pertot oli hyvä keskikentällä ja N’Gal oli tietysti hyökkääjien huippunimi.

RoPSin kaikki kaikessa oli maalivahti Viander. Muukin puolustus taisteli tiukasti, vaikka oli vikkelien turkulaishyökkääjien kanssa tiukoilla.