ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 25 huhtikuu 2005 03:00

RoPS terävöitti liigatavoitetta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran 22. kautta jalkapallon pääsarjassa leimaa toisaalta pyrkimys nostaa selvästi tasoa, toisaalta epävarmuus tulevasta. Mahdollinen menestys kun saatetaan pyyhkäistä roskakoriin kauden jälkeen, jos Jalkapalloliigan vaatimia olosuhteita ei Rovaniemellä saada kuntoon.

342082
Oulusta siirtynyt Janne Mahlakaarto (vas.) on RoPSin uusia voimia keskikentällä. Nuori Antti Peura on puolestaan napannut vakiopaikan rovaniemeläisten hyökkäyspäästä.
817858
Lulezin Avdija on RoPSin tuore Kosovon apu. Taitava pelimies harhauttelee vasempana laitalinkkinä.
341828
Liigan nuorin valmentaja Mika Lumijärvi (34) on piipahtanut välillä myös kentän puolella.
Valmennusjohto ja pelaajat aikovat kuitenkin keskittyä olennaiseen eli pelin sujumiseen. Muuhun he eivät voi vaikuttaa kuin korkeintaan välillisesti.

”Näkemykset sisuunnuttavat”

Pelaajat ovat asettaneet torstaina starttaavaan liigan kovan tavoitteen: minimitavoite on yltää kärkikuusikkoon. Seuran virallinen tavoite 14 joukkueen sarjassa on sijoilla 8-10.

- Mieluummin minä pelaajien tavoitteen allekirjoitan. Tulossa on tasainen liiga, jossa on 5-6 vanhaa kovaa, mutta kahdeksan muuta, jotka hyvänä päivänä voivat voittaa kenet tahansa, näkee RoPSin valmentaja Mika Lumijärvi (34) lähtötilanteen. Lumijärvi on yhä liigan nuorin valmentaja KooTeePeen Janne Hyppösen kanssa.

Lumijärvi ei juuri lotkauta korvaansa ennustajille, joiden mukaan RoPSin slogan ”liigassa ylimpänä” kääntyy sarjassa juuri päin vastoin.

- Ei meitä ole koskaan missään rankingissa kymmenettä sijaa ylemmäs arvostettu. Nämä näkemykset enemmänkin sisuunnuttavat. Totuus on, että etelän arvioijat eivät tunne meidän pelaajia.

Tavoitteiden kannalta liigastartti on RoPSille tärkeä. Lähtökiihdytyksessä on ollut ongelmia useana vuonna eikä kolmella vierasottelulla aloittaminen tee siitä aiempaa helpompaa. Vuosi sitten RoPS hävisi ensimmäisestä 11 pelistään yhdeksän ja sen jälkeen vaihdettiin valmentajaa.

- Jos kolmesta ensimmäisestä pelistä saadaan neljä pistettä, olen tyytyväinen. Kieltämättä Saarenkylän hiekkatekonurmelta on iso harppaus oikealle nurmelle. Kun hyvin puolustetaan, piste ainakin otetaan, ennakoi Lumijärvi ensimmäistä pelireissua nousija IFK Maarianhaminan vieraaksi.

Viander voitto mielessä Maarianhaminaan

- Maarianhaminassa on kova ”hype” jalkapallon ympärillä, mutta vain voitosta mekin lähdemme pelaamaan. Avauspeli on siellä taatusti iso asia, mutta kova kokemus on meidän puolella, näki RoPSin maalivahdiksi pitkältä Euroopan kierrokselta tullut Jani Viander (29).

Viime kaudella RoPS sinetöi pitkälle liigapaikkansa keskikesän kotipeliputkessa. Nyt sarjaohjelmaa tarjoaa samanlaisen viiden pelin putken, jolloin ei tarvitse matkustella kuin harjoituksiin. Mitään kuntopiikkiä keskikesälle ei silti haeta, vaan pinnoja pyritään haalimaan kauden ympäri.

Suomalaistunut ja rovaniemeläistynyt

RoPS yritti muuttaa pelityyliään harjoituskaudella pelaavampaan suuntaan, mutta huonolla menestyksellä.

- Siitä ei tullut mitään, joten palasimme omaan kuvioon eli vastahyökkäyksiin ja liberopeliin, Lumijärvi kuittasi.

Joukkue on uusiutunut tutusti paljon. Lumijärvi korostaa, että porukka on suomalaistunut ja rovaniemeläistynyt. Aloitusmiehistöön on tällä erää tyrkyllä neljä vierastyöläistä.

- Puheet muukalaislegioonasta voi jo lopettaa, toteaa Lumijärvi ja kehottaa vertailuksi vilkaisemaan vaikka turkulaisen Interin pelaajalistaa.

RoPS hankki avainpaikoille miehiä, joihin Lumijärven suunnitelmat nojaavat. Jani Vianderin ohella puolustuksen uudelleenjärjestelyissä Markus Paijasta tuli libero, sähäkkä Jarkko Hurme hoitaa oikean pakin tehtäviä, Janne Mahlakaarto on mielenkiintoinen tulokas keskikentän ankkuriksi ja maalinteko keskittyy lähinnä nigerialaiselle Raphael Edereholle ja nuorelle Antti Peuralle. Ennakkoon hyökkäyspeli on suurin kysymysmerkki.

RoPSin liigamiehistö: 1 Jani Viander (mv), 2 Panu Kuusela, 3 Petri Jalva, 4 Matti Kilpelä, 5 Markus Paija, 6 Jarkko Hurme, 7 Janne Mahlakaarto, 8 Dejan Godar, 9 Zeddy Saileti, 10 Raphael Edereho, 11 Juha Majava, 15 Zoran Bogesic, 16 Ville Syväjärvi, 17 Matti Kutila, 18 Antti Peura, 19 Pauli Turpeeniemi, 21 Ville Ylipaavalniemi, 22 Lulezim Avdija, 23 Harri Hirvelä, 24 Janne Turpeenniemi, 25 Risto-Pekka Söderlund (mv).

Valmentajat: Mika Lumijärvi, Olli Tammimies, fysiovalmentaja Jari Alamäki, maalivahtivalmentaja Matti Vikman. Manageri Jouko Kiistala. Joukkueenjohtaja Timo Gerd, huoltaja Hannu Vento. Lääkäri Markku Kerola.

Kari Pyykkö
© 2005 Lapin Kansa

Luettu 1337 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309