ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 25 huhtikuu 2005 03:00

Stadionista sitova päätös joulukuuhun mennessä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemellä on puuskutettu jalkapallo-olosuhteiden kehittämisessä toiveiden perässä jo vuosia. Nyt vihdoin on saatu signaali, että asialle oltaisiin tekemässä jotakin. Tuleva kuntaliitos ei ole kuitenkaan mahdollistanut nopeita ratkaisuja, vaan stadionkysymys päätyy ensi syksyn kunnallisvaaleissa valittavan kaupungin ja maalaiskunnan yhteisen valtuuston käsiteltäväksi ja päätettäväksi.

  Rovaniemen Palloseurassa päätöstä odotetaan suurella mielenkiinnolla, sillä seura pelaa viimeistä poikkeuslupavuottaan liigassa.

- Asiasta tarvitaan sitova päätös joulukuun loppuun mennessä. Tällaisen jouston olemme liigalta saaneet. Ellei päätöstä ole, RoPS ei tule saamaan liigalisenssiä seuraavalle kaudelle, paketoi RoPSin puheenjohtaja Markku Hyvönen asian.

Ennen budjettikäsittelyä hanke pitää valmistella hyvin ja ennen muuta tehdä päätös stadionin sijoituspaikasta. Hyvösen mukaan sijoituspaikkoina ovat yhä ehdolla keskuskenttä, Lapinaukea ja Ounasvaara.

Hyvösen siviilityönsä puolesta johtama Kaupunkikiinteistöt on esittänyt sijoituspaikaksi keskuskenttää. Liikunta- ja nuorisolautakunta tekee asiasta oman esityksensä.

Stadionhankkeen hinta on kaikkineen kolme miljoonaa euroa. Rahoitusasioista neuvotellaan valtion suuntaan toukokuun alussa.

Hyvönen ei epäile hetkeäkään etteikö stadionista saataisi yksi kuuma peruna syksyn vaaleihin.

- Seurana meidän on vastattava haasteeseen pelaamalla niin hyvin, ettei homma jää ainakaan liigapaikasta kiinni. On selvää, että jos putoamme liigasta, stadionpäätös on helppo heivata tulevaisuuteen, Hyvönen totesi.

RoPS on tehnyt jo pari vuotta sitten pitemmän tähtäimen suunnitelman, jolla tavoitellaan liigassa menestystä ja sitä tietä paluuta eurokentille. Toimintasuunnitelmassa iskun paikaksi on merkitty kausi 2006 ja eurokentät 2007. Ilman stadionia suunnitelmat voi unohtaa.

Keskuskentän nurmi minikäytöllä

RoPSissa on korostettu koko ajan ettei kyse ole mistään ”RoPSin stadionista” vaan monikäyttöpaikasta. Liigajoukkue veisi stadionin käyttöajasta noin 10 prosenttia, joten juniorit ja koulujen liikuntakäyttö olisi huomattavasti suurempi asiakaskunta. Kolmannen sukupolven hiekkatekonurmi taas mahdollistaa stadionin käytön ilman kulutusongelmia.

- Nykyisellään keskuskenttä on todella vähällä käytöllä. Esimerkiksi viime kesänä nurmialueella oli käyttöä 26 tuntia. Tuon enempää luonnonnurmi ei käyttöä kestä, Hyvönen tiesi.

Kari Pyykkö
© 2005 Lapin Kansa

Luettu 1113 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309