ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 17 huhtikuu 2005 03:00

RoPS muutti pelityyliä ja kurssia

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran ronski pelityylin kurssinmuutos puri tehokkaasti lauantaina Finnair-stadionilla I divisioonan espoolaisseuraan FC Honkaan. RoPS murskasi Helsingin harjoitusleirin toisessa ottelussa Hongan peräti 5-1 (4-1).

567128
Norjasta Rovaniemen Palloseuraan siirtyneen Markus Paijan pudottaminen topparin paikalta liberoksi oli onnistunut ratkaisu.

 

RoPSin peli on tökkinyt viime ajat pahoin, mutta nyt tahti muuttui. Joukkue palasi puolustuksessa viime kaudella käytössä olleeseen liberopeliin ja otti käyttöön omimman hyökkäystaktiikan eli vastaiskupelin. Nämä muutokset toivat joukkueeseen aivan uuden ilmeen.

- Nyt peli näytti siltä miltä pitääkin. Tämä oli jo selvä osoitus siitä, mihin joukkue pystyy. Tämä oli meidän peliä, myönsi huojentuneen oloinen valmentaja Mika Lumijärvi.

”Vastaiskupeliin parhaat eväät”

Lumijärvi myönsi, että hänenkin oli muutettava näkemystään joukkueelle parhaiten sopivasta pelitavasta.

- Kyllä meillä vastaiskupeliin parhaat eväät on olemassa. Joukkueessa ei ole niin paljon taitoa, että pelkästään pelaamalla pystymme pärjäämään. Suoraviivainen peli on tälle joukkueelle paras tapa.

Helsingin ottelu tosin alkoi toiseen sävyyn, kun Honka iski johtomaalin kulmapotkusta ylänurkkaan. Tämän jälkeen kentällä oli vain yksi joukkue. 1-1 tasoituksen RoPS hankki vapaapotkun jälkitilanteesta, kun Markus Paija siirsi pallon verkkoon maalivahdin koppeilun jäljiltä. Johtomaalin puski puolestaan Zeddy Saileti Janne Mahlakaarron tarjoilemasta vapaapotkusta.

3-1 -maali oli vastahyökkäyksen satoa, kun Antti Peura vei pallon tyhjiin Panu Kuuselan syötöstä. Seuraavan vastahyökkäyksen päätti puolestaan Dejan Godar, jonka puolivolley painui 16 metristä ylänurkkaan. Syöttäjänä oli Saileti.

Toisella jaksolla RoPSin ainoan osuman viimeisteli Kosovon apu Lulecin Avdija, joka pääsi läpi Hongan maalivahdin ja puolustajan toheloinnin jäljiltä. Ensimmäisen vedon maalivahti torjui, mutta jatkopallon Avdija puski verkkoon, 5-1.

Mahlakaarto parantaa, Peicin sopimus purettu

RoPSin puolustusta johti nyt liberona Markus Paija. Mies on hoitanut aiemminkin vastaavaa tonttia, joten mikään outo juttu liberopeli ei hänelle ollut. Keskikentän parhaat eväät vastaiskupelin löytyvät Zeddy Sailetilta ja Dejan Godarilta. Positiivista antia oli myös keskikentän ankkurin Janne Mahlakaarron pelaaminen täydet 90 minuuttia. Edellisestä täydestä pelistä ehti vierähtää puolitoista kuukautta.

- Varsinkin Mahlakaarron puolustaminen oli huippua. Hänestä saadaan vielä paljon enemmän irti kunhan peliminuutteja tulee lisää, Lumijärvi totesi.

RoPSi sairaslistalaisista nigerialaiskärki Raphael Edereho ei pukeutunut lainkaan peliasuun Haaparannalla saadun etureisivamman takia.

- Häntä säästettiin tarkoituksella, Lumijärvi kertoi.

Rinki on myös keventynyt yhdellä vierastyöläisellä, kun serbipakki Zoran Peicin sopimus on purettu. Peic on palannut jo kotimaahansa.

Keskiviikkona RoPS kohtaa harjoituspelissä Saarenkylän hiekkatekonurmella FC Lynxin. Lauantaina joukkue aloittaa Suomen cupin pelit vieraskentällä. Vastustaja arvotaan alkuviikosta. Liiga alkaa 28.4. (KP)

RoPSin kokoonpano: Jani Viander, Jarkko Hurme, Markus Paija, Petri Jalava (45. Matti Kilpelä), Ville Syväjärvi (60. Juha Majava), Janne Mahlakaarto, Zeddy Saileti, Dejan Godar, Panu Kuusela (70. Matti Kutila), Lulecin Avdija, Antti Peura.

© 2005 Lapin Kansa

Luettu 685 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309