ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 15 huhtikuu 2005 03:00

RoPSin peli umpisolmussa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran pelaaminen on melkoisessa umpisolmussa runsaat puolitoista viikkoa ennen Jalkapalloliigan alkua. Torstaina Helsingin leirin aloittanut RoPS konttasi 3-0 (1-0) tappion I divisioonaan nousseelle PK-35:lle Talin hallissa.

286400

Mika Lumijärvi joutuu turvautumaan mietintämyssyyn RoPSin kurssin kääntämiseksi.

- Nyt on jo syvän pohdinnan paikka, miten tämä solmu aukaistaan. Jotakin radikaalia on keksittävä, että kurssi kääntyy, totesi pettynyt valmentaja Mika Lumijärvi.

Lumijärven mielestä RoPSissa pelaa tällä hetkellä kolme eri sektoria: puolustus pelaa omaa, keskikenttä omaa ja hyökkäys omaa peliä.

- Kun pelissä tapahtuu näin, kokonaisuus on pahasti hukassa, Lumijärvi myönsi.

Libero taas käyttöön...

RoPSille tehdään koko ajan myös helppoja maaleja. - Tuntuu ja näyttää siltä, että heti kun pallo tulee lähelle meidän maalia, on se pian myös verkossa. Periaatteessa meillä on puolustuksen keskustassa nopeita kavereita, mutta niin vain vastustaja on ensimmäisenä pallossa kiinni.

Viime kaudella RoPS muutti puolustussysteeminsä kesken kauden, kun Lumijärvi tuli valmentajaksi. Libero-systeemi toimi tuolloin kohtuullisen hyvin, joten sekö olisi ratkaisu nytkin...

- Kurinalaisuutta puolustamiseen pitää löytyä. Onko se libero vain joku muu systeemi, se pitää miettiä.

Lumijärvi kaipaa omiltaan rivakampia otteita myös hyökkäyssuuntaan pelaamisessa.

- Nyt peli kääntyy aivan liian helposti alaspäin kun pitäisi hyökätä. Ihan kuin olisi pelko persuksissa. Tuollainen pallonsiirtely ei vie peliä mihinkään.

Testimiehestä ei apua

RoPSin harvat tekopaikat torstai-illan ottelussa tulivat Antti Peuralle, mutta tulosta ei nyt syntynyt.

Rovaniemeläisten testattavana ollut Antonios Ahjolas pelasi avausjakson eikä vakuuttanut otteillaan. - Hänestä ei taida olla apua meille, oli Lumijärven näkemys.

Toipilaista Janne Mahlakaarto ja Raphael Edereho pelasivat viimeisen vartin. Myös Juha Majava pelasi yhden jakson.

RoPSin leiri jatkuu tänään harjoituksilla ja lauantaina toisella ottelulla FC Honkaa vastaan. Pelipaikkana on Finnair stadion. (KP)

© 2005 Lapin Kansa

Luettu 615 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309