ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 30 maaliskuu 2005 03:00

RoPSille kova testimies Kosovosta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran liigamiehistö elää vielä vajaa kuukausi ennen kauden alkua. Joukkueeseen liittyy ensi maanantaina juuri 22 vuotta täyttänyt vasemman laidan keskikenttämies Lulecin Avdija Kosovosta, jolla on maajoukkuekokemusta viimeksi viime vuoden lokakuulta.

  Saksassa syntynyt ja siellä juniorikoulun käynyt Avdija on pelannut kuluvalla kaudella Kosovon liigassa Flamurtarin joukkueessa. Laituriksi tehot ovat kovat, sillä mies on viimeistellyt 15 ottelussa 7 maalia ja syöttänyt neljä. Edelliskaudella mies potki FK Beslidhjan joukkueessa 14 ottelua, joissa teki neljä maalia ja syötti kuusi.

Avdijan tilillä on kuusi maaottelua 21-vuotiaissa. Niissä 176-senttinen, nopea laituri on viimeistellyt neljä ja syöttänyt kolme maalia. Kosovon 18-vuotiaiden maajoukkueessa mies pelasi neljä maaottelua ja teki kolme maalia.

- Meillä on ollut käytössä Avdijanista video ja sen perusteella kyse on pelimiehestä, joka on joukkueessaan isossa roolissa. Hän tulee Rovaniemelle kahden viikon koesopimuksella. Mikäli taidot ovat videon mukaiset, sopimus on valmiina kahdeksi vuodeksi, kertoi RoPSin toimitusjohtaja-manageri Jouko Kiistala.

Sairaslistalla Bogesic ja Mahlakaarto

RoPSin harjoitusvahvuudesta on pudonnut pois kroaattihyökkääjä Zoran Bogesic, jonka jalkapöydästä murtui luu jokin aika sitten. Bogesic on varmuudella pois kuvioista seuraavat kaksi kuukautta.

Toinen toipilas on ollut AC Oulusta siirtynyt keskikenttäpelaaja Janne Mahlakaarto, joka ei ole kyennyt harjoittelemaan yli kuukauteen nivusvamman takia.

- Janne on juuri käynyt röntgenissä ja vamman laatu selvinnee lähipäivinä. Toivottavasti hän pääsee pian takaisin harjoituksiin, esitti RoPSin valmentaja Mika Lumijärvi.

RoPSin piti pelata eilen harjoitusottelu PS Kemiä vastaan, mutta kemiläiset eivät Ounashallille koskaan ilmaantuneet. Seuran valmennuskuvioissa on ollut epävakautta ja ottelu pyritään pelaamaan ensi viikon alussa Saarenkylän hiekkatekonurmella, mikäli olot antavat myöten.

Eilen avuksi tuli kesken oman harjoituksen FC Rio Grande, jonka kanssa RoPS sai 2x30 minuutin kunnon peliharjoituksen. RoPSin kakkosmaalivahti Risto-Pekka Söderlund pelasi Granden maalissa, mutta hän joutui poimimaan pallon selkänsä takaa kuusi kertaa. Verkkoa heiluttivat Juha Majava kahdesti, Tuomo Kallio kahdesti sekä Raphael Edereho ja Dejan Godar. Jani Vianderin vartioimalla RoPSin maalilla tapahtumia oli vähänlaisesti.

”Saarenkylään heti kun mahdollista”

- Parempi tämä kun ei mitään. Ulos pääsyä tässä jo odotellaan kiihkeästi. Siirrymme harjoittelemaan Saarenkylään heti kun mahdollista, toivottavasti jo ensi viikolla, Lumijärvi totesi.

Seuraava isompi peliharjoitusrypäs odottaa 9.-10. huhtikuuta Haaparannan turnauksessa, mihin osallistuvat myös Kuopion Palloseura, TP-47, Vaasan Palloseura, AC Oulu sekä IFK Luulaja.

Seuraavalla viikolla RoPS matkustaa harjoitus- ja pelileirille Helsinkiin. Joukkue kohtaa 14.4. PK-35:n halliottelussa, harjoittelee seuraavana päivänä Finnair stadionilla ja pelaa 16.4. FC Honkaa vastaan.

- Ennen liigan alkua pelaamme ainakin Suomen cupin ottelun 23. huhtikuuta, Lumijärvi kertoi. Torstaina 28.4. RoPS matkustaa liiga-avaukseen Maarianhaminaan.

Kari Pyykkö
© 2005 Lapin Kansa

Luettu 728 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309