ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 06 maaliskuu 2005 02:00

Mika Hänninen tahditti RoPSin kaatoa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Helsingin Jalkapalloklubi löi puhtaasti 3-0 (2-0) Rovaniemen Palloseuran liigacupin kannalta merkityksettömässä ottelussa. Lohko D:n lopputilanne oli selvä jo ennen tätä ottelua.

371851

Ottelun avausmaalin tehnyt Mika Hänninen (oik.) pallon perässä yhdessä Dejan Godarin kanssa.

Silti HJK ei ottelussa säästellyt ja varsinkin ensimmäisellä jaksolla Klubi esitti hyvää peliä. RoPS:lla ei ollut ensi jaksolla yhtään maalipaikkaa. Toisella jaksolla puntit vähän tasoittuivat, mutta voittajasta ei ollut epäselvyyttä. RoPSin kannalta liigacup ei paljon lupaillut. Joukkue pystyi tekemään kolmessa otteluassa kaksi maalia. Omiin meni seitsemän.

HJK aloitti maalinteon jo parin minuutin pelin jälkeen, kun RoPS:sta täksi kaudeksi Helsinkiin siirtynyt Mika Hänninen onnistui Sebastian Sorsan syötöstä. Pari minuuttia ennen taukovihellystä 21-vuotiaiden maajoukkuepelaaja Petri Oravainen vei Klubin ansaittuun johtoon.

- Ensimmäinen jakso oli minulta kuten koko joukkueeltakin varsin hyvää peliä. Toinen jakso ei sujunut pelillisesti niin hyvin, mutta toisaalta vaikutti että RoPS:kin oli luovuttanut, jutteli ”kymppipaikalla” pelannut Hänninen.

Toisella jaksolla vaihdosta tullut toisen polven hyökkääjä Jarno Parikka teki ottelun loppunumerot Veli Lammen syötöstä. HJK:lla on nuori ja kehityskelpoinen joukkue, johon kapteeni Ville Nylund ja Rami Hakanpää tuovat sopivasti kokemusta.

- Klubiin siirtyminen on tuntunut hyvältä ratkaisulta. Päivä päivältä olen paremmin päässyt sisään joukkueeseen ja alan pikkuhiljaa viihtymään muutenkin, Hänninen kommentoi siirtymistään pääkaupunkiseudulle.

HJK on pelannut harjoitusotteluissa kahdella eri systeemillä. RoPS:aa vastaan Hänninen pelasi yksinäisen kärjen Jussi Aallon takana.

- Samasta pelipaikasta, millä itse olen pelannut, on joukkueessa paljon kilpailua. Näkee, että Keith Armstrong on valmentajana kaikin puolin ammattilainen. Hänellä on auktoriteettia, jota pelaajat arvostavat, Hänninen kertoi aikanaan Rovaniemen Palloseuraakin valmentaneesta ”julkkisvalmentajasta”.

Lumijärveä hävetti

- HJK:lla on nuori joukkue, mutta tänään tuntui, että me olemme junioreita, ouhisi RoPS-luotsi Mika Lumijärvi.

- Ensimmäisen virallisen tekopaikan saimme reilun tunnin pelin jälkeen ja vain kerran taisimme saada viisi syöttöä omille. Muutoin noin 99 prosenttisesti ensimmäiset syötöt menivät vastustajalle.

HJK:n hallinta oli suvereenia eikä Lumijärvi meinannut kestää katsella omiensa taaperrusta.

- Rupesi jo hävettämään, pettynyt Lumijärvi totesi.

RoPS: Viander; Peic (32. Majava), Paija (c), Kilpelä (15. Syväjärvi), Hurme; Ylipaavalniemi (80. Bogesic), Saileti, Godar, Kuusela (85. Turpeenniemi); Mahlakaarto; Edereho.

Tapani Juusola
© 2005 Lapin Kansa

Luettu 951 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309