ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 23 helmikuu 2005 02:00

Edereho sai kunnon talvitervehdyksen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran odottama nigerialainen hyökkääjäkokelas Raphael Edereho sai tiistaina todellisen talvitervehdyksen, kun pakkasmittari näytti napapiirillä reilua 20 astetta. Edereho myönsi tutkineensa kartalta ennakkoon Rovaniemen sijaintia ja arveli, että jotakin tällaista oli odotettavissa.

358733

Raphael Edereho osoittautui ensimmäisten harjoitusten perusteella taitavaksi pallonkäsittelijäksi.

21-vuotias hyökkääjä on pelannut ja harjoitellut viimeiset puoli vuotta Kosovossa, KF Pristinan joukkueessa. Siellä mies rankattiin sarjan parhaaksi ulkomaalaispelaajaksi. 182-senttinen Edereho mätti 14 ottelussa 12 maalia.

- Kosovossakin on talvi, mutta ei sentään tällainen. Pakkasta on ollut keskimäärin yksi aste, Edereho vertaili.

Lagosin läheltä Nigeriasta kotoisin oleva Edereho teki ensimmäisen ammattilaissopimuksen jo 15-vuotiaana. Aina hyökkääjänä pelannut Edereho edusti kotimaassaan AC Racinen joukkuetta. Siellä hän ehti pelata 32 ottelua, joissa syntyi 17 maalia. Edereho päätyi Eurooppaan yhden Arabiemiraateissa pelatun kauden jälkeen.

”Toivottavasti olen yksi parhaista”

- Nyt on tavoitteena myös menestyä Euroopan sarjoissa. Toivottavasti olen tulevalla kaudella yksi Suomen liigan parhaista pelaajista, raamitti itseluottamusta uhkuva Edereho tulevaisuuttaan.

Mies myönsi, että suomalaiseen pelityyliin tottuminen ottanee jonkin aikaa, mutta maalintekijän tehtävät ovat joka joukkueessa samat.

Teknisesti taitavaksi pelaajaksi heti osoittautunut Edereho on ensi kerran tositoimissa ensi lauantaina Kemin Junkohallissa, kun RoPS kohtaa harjoitusottelussa PS Kemin. Viikkoa myöhemmin kymppinumeron saava Edereho pääsee näyttämään osaamistaan liigacupin turnauksessa Kemissä, missä RoPSin vastustajat ovat Tornion Pallo-47 sekä Helsingin Jalkapalloklubi.

- Miehen kanssa kaikki sovittu valmiiksi. Jos hänet todetaan käyttökelpoiseksi hyökkääjäksi, meillä on valmiina vuoden sopimus sekä optio seuraavasta kaudesta, kertoi RoPSin manageri Jouko Kiistala.

Mikäli Edereho jää Rovaniemelle, on hän ainakin tällä hetkellä Veikkausliigan ainoa nigerialaispelaaja.

Kari Pyykkö
© 2005 Lapin Kansa

Luettu 621 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309