keskiviikko, 23 helmikuu 2005 02:00

RoPSin ja Lynxin yhteistyösopimus viittä vaille valmis

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran ja FC Lynxin syksyllä käynnistämät seurayhteistyötä koskevat neuvottelut ovat edenneet loppumetreille. Sopimus on laadittu ja enää hiotaan muutamia yksityiskohtia.

  RoPS näkee yhteistyön FC Lynxin kanssa järkeväksi mm. Lynxin pitkäaikaisen, suunnitelmallisen ja massiivisen juniorityön vuoksi. FC Lynx haki yhteistyökumppanikseen ylemmällä sarjatasolla pelaavaa seuraa ja paikallinen vaihtoehto on luonnollisesti paras myös tulevaisuuden yhteistyötä ajatellen.

Neuvoteltu sopimus kattaa farmisopimuksen seurojen edustusjoukkueiden välillä ja tarjoaa näin molemmille osapuolille selkeitä hyötyjä. FC Lynxin edustuksessa pelaaville on tarjolla näytönpaikkoja RoPSin edustukseen. Joukkueiden vastuuvalmentajien yhteistyö mahdollistaa Kolmosessa pelaavan Lynxin pelaajien tarkkailun ja farmisopimuksen myötä väylä liigarinkiin voi lahjakkaalle pelaajalle avautua nimenomaan tämän kautta.

RoPSin edustukselle yhteistyö tarjoa pelaajatarkkailun lisäksi mahdollisuuden saada tarpeellista peliaikaa esimerkiksi loukkaantumisista kuntoutuville pelaajilleen.

Yhteistyöseuran tavoitteena on nousu Kakkoseen kaudelle 2006. Sopimuksen myötä seurat voivat tarjota joukkueistaan yli-ikäisiksi tuleville pelaajille pelipaikan tai -aikaa yhteistyöseurasta ja vaikuttaa lajille tuttuun, puuttuvien ikäluokkien ongelmaan.

Juniori- ja nappulatoiminnassa yhteistyötä voidaan tehdä mm. keskinäisten harjoituspelien, mahdollisen kaupunkisarjan ja harjoitusvuorojen merkeissä. Seurojen valmennuspäälliköillä on tärkeä rooli mahdollista yhteistyötä toteutettaessa ja esimerkiksi valmentajakoulutusta tullaan sopimuksen myötä tehostamaan. Sopimuksella voidaan turvata ja edistää alueen junioritoiminnan mahdollisuuksia menestyä valtakunnallisesti ja vaikuttaa siihen, että kaikkien ikäluokkien joukkueet ovat edustettuna sarjoissa.

Yhteistyötä tehdään molempien seurojen seurahenkeä ja toimintatapoja vaalien puuttumatta lainkaan esim. seuramarkkinointiin tai muihin sisäisiin asioihin.

© 2005 Lapin Kansa

Luettu 931 kertaa