sunnuntai, 20 helmikuu 2005 02:00

RoPS johti Vantaalla 81 minuuttia

Rovaniemen Palloseuran kauden ensimmäinen tosiottelu päättyi kahteen karvaaseen viime hetken takaiskumaaliin Vantaan Myyrmäessä lauantaina. Hallitseva liigacupmestari AC Allianssi nousi lopussa sillasta 2-1 (0-1) voittoon Chris Cleaverin ja Justus Vajanteen maaleilla.

115567

RoPSin Oulun hankinta Janne Mahlakaarto teki heti maalin.

Läheltä piti ettei RoPS pelannut Allianssia heti ulos liigacupin jatkosta. Vantaalaiset olivat hävinneet perjantain avauspelinsä HJK:lle, joten sen oli pakko voittaa.

- Pelillisesti meillä ei ollut mitään hätää ja esitys oli yhteiseen valmistautumiseen nähden jopa yllättävän hyvä. Tulos on tietysti pettymys. Kaksi lopun nukahdusta maksoi nyt voiton, harmitteli RoPSin valmentaja Mika Lumijärvi.

Mahlakaarto maalasi

RoPS johti ottelua 81 minuuttia Janne Mahlakaarron 7. minuutilla tekemällä maalilla. Mahlakaarto karkasi Allianssin puolustajan avustuksella läpiajoon ja nosti hallitusti pallon 15 metristä yli vastaan tulleen Henri Sillanpään.

Mahlakaarrolla oli 2-1 tappiotilanteessa vielä hyvä paikka tasoituksen Ville Ylipaavalniemen esityöstä, mutta veto 7 metristä meni suoraan Sillanpään syliin.

Allianssi iski tasoituksen 81. minuutilla kun kolme RoPS-puolustajaa katseli pallon läpimenoa muurista sivurajan jälkitilanteessa. Cleaver viimeisteli 1-1. Neljä minuuttia myöhemmin Justus Vajanne puski voittomaalin jäätyään yksin keskitystilanteessa.

Viander torjui rankkarin

RoPSin uusi maalivahti Jani Viander osoitti heti olevansa mies paikallaan torjumalla 70. minuutilla Allianssin Jarno Tuunaisen ampuman rangaistuspotkun alanurkasta.

- Jani jäi itse asiassa vähille töille. Se varmasti selvisi, että hän ohjaa hyvin peliä ja hakee keskityspallot varmasti, Lumijärvi kehui.

Hän oli tyytyväinen myös puolustuksen uuteen kuosiin. Jarkko Hurme on täysosumahankinta oikeaksi laitapakiksi ja topparipari Petri Jalava - Markus Paija hoiti hommansa yllättävän valmiisti.

Janne Mahlakaarto on selvä vahvistus RoPSin keskialueelle ja kunhan Zeddy Saileti liittyy ryhmään, on keskikenttä jo hyvin paketissa. Balkanin kolmikosta ottelun aloitti vain Zoran Bogesic. Sairaslistalla olleet Dejan Godar ja Zoran Peic tulivat mukaan vaihdosta. Godar korvasi Panu Kuuselan, jonka polvituki vääntyi avausjakson lopulla niin hankalaan asentoon, että miehen oli jätettävä tonttinsa.

RoPSin pelikausi jatkuu ensi lauantaina Kemissä PS Kemin vieraana. Tuolloin kentällä pitäisi olla myös nigerialaishyökkääjä Raphael Edereho. Liigacupissa RoPS kohtaa Kemin turnauksessa 4.-5. maaliskuuta TP-47:n ja HJK:n.

RoPSin kokoonpano: Jani Viander, Jarkko Hurme, Petri Jalava, Markus Paija, Juha Majava, Zoran Bogesic (75. Ville Ylipaavalniemi), Ville Syväjärvi, Matti Kilpelä (83. Zoran Peic), Janne Mahlakaarto, Panu Kuusela (43. Dejan Godar), Antti Peura.