ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 16 helmikuu 2005 02:00

RoPSin liigaryhmä ensi kertaa koossa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Lumijärveä ei huolestuta vaikka joukkue tapasi vasta neljä päivää ennen liigacupia.

817697

Rovaniemen Palloseuran liigajoukkueen uudet miehet Jani Viander (vas.), Pauli Turpeenniemi, Antti Peura, Janne Mahlakaarto, Jarkko Hurme ja Zoran Peic venyttelevät ennen tiistain juoksuharjoituksia Ounashallissa.

221162

Valmentaja Mika Lumijärvi seuraa kun Panu Kuusela, Ville Ylipaavalniemi ja Zoran Bogesic urakoivat vajaan 14 kilometrin juoksu-urakkaansa tiistaina.

Rovaniemen Palloseuran ensi kauden liigajoukkue kurvaili tiistaina ensi kerran lähes koko komeudessa Ounashallin hiekalla. RoPSin osalta liigacup starttaa ensi lauantaina Vantaalla, joten sitä ajatellen joukkue kasaantui viime tipassa.

Valmentajana jatkava Mika Lumijärvi ei ole kuitenkaan huolissaan tilanteesta. Harjoituskaudella on edetty syksyllä sovitun ohjelman mukaan.

- Tavoitteena oli ettei joukkue tahkoa viittä kuukautta pimeässä hallissa. Siitä on omia kokemuksia eivätkä ne ole aina mitään hyviä, Lumijärvi totesi.

Edereho tulee maanantaina

Joukkue testattiin lokakuun lopulla ja siltä pohjalta Jari Alamäki teki porukalla henkilökohtaiset juoksu- ja punttiohjelmat. Joukkueharjoitukset aloitettiin virallisesti 10. tammikuuta, mutta vasta eilen alkoi koko miehistö olla paikalla. Puutelistalla ovat vain helmi-maaliskuun vaihteessa Rovaniemelle palaava sambialainen Zeddy Saileti sekä ensi maanantaina Kosovosta Rovaniemelle lentävä nigerialainen hyökkääjä Raphael Edereho.

- Ederehoa tässä odotetaan sikäli kuumeisesti, että nähtäisiin onko hän juuri meidän kaipaama maalintekijä, Lumijärvi myönsi.

RoPSilla on esisopimus valmiina 21-vuotiaan Ederehon varalle. Mies on pelannut KF Pristinan joukkueessa vajaat puoli vuotta kovilla tehoilla, mutta Suomessa hän on vielä kirjoittamaton lehti.

Edereho on ehtinyt nuoreksi pelaajaksi paljon, sillä pelasi yhden kauden Arabiemiraateissa vuonna 2000. Hän kuului aikanaan myös Nigerian 17-vuotiaiden maajoukkueryhmään. Nigerian pääsarjassa hän edusti AS Racinea.

Lumijärven mukaan tiistaihin asti oli harjoiteltu ryhmällä, jossa oli mm. useita A-junioreita. Keskimäärin harjoitusvahvuus on ollut 15, mutta eilisen jälkeen lähes parikymmentä. Sopimuspelaajia RoPSilla on 17, joista kahdeksan on uutta.

Viander ja Peic ensikertalaiset

Ensi kerran mukana nähtiin Kyprokselta siirtynyt maalivahti Jani Viander ja serbipuolustaja Zoran Peic. Balkanilta palasivat myös Dejan Godar ja Zoran Bogesic. Aiemmin joukkueeseen ovat liittyneet Norjasta tullut turkulaislähtöinen toppari Markus Paija sekä Oulun hankinnat, 21-vuotiaiden maajoukkueessa Kyproksella viime viikolla pelannut Jarkko Hurme sekä Janne Mahlakaarto. Eilen porukkaan liittyi myös kahden edelliskauden kapteeni Petri Jalava, joka asuu nykyään Turussa.

Markus Paija lepää torstaihin asti polvivaivan takia. Lumijärven mukaan Paijan tilanne liigacupin avausta ajatellen katsotaan perjantaina.

- Minulla on käsitys, että materiaalin puolesta olemme vahvistuneet viime kaudesta. Mika Hännisen lähtö HJK:hon oli meille menetys, mutta luotan että Janne Mahlakaarto lyö itsensä läpi keskikenttäpelaajana, Lumijärvi totesi.

Nuoret saavat tilaisuutensa

Hyökkääjätilanne ratkeaa Ederehon onnistumisen mukaan. - Meillä on sille paikalle muitakin osaajia. Luotan, että nuoresta Antti Peurasta saadaan hyvä hyökkääjä. Zoran Bogesic ja Ville Ylipaavalniemi ovat kaksi muuta kärkimiestä.

Lumijärvi vakuutti, että liigaryhmän nuoret pelaajat tulevat saamaan tilaisuutensa kauden aikana. Nuoria kokeiltiin jo viime syksyn liigapeleissä ja tällä tiellä jatketaan.

RoPS kohtaa liigacupin avauksessa hallitsevan mestarin AC Allianssin Vantaalla.

- Tuohon otteluun on vain muutama päivä aikaa miettiä kuvioita ja pelisysteemiä. Eivätköhän kokeneet kaverit pääse nopeasti sisälle joukkueeseen. Hallikauden peleissä jokainen seura hakee peliryhmitystään ja kokeiluja tekevät kaikki, Lumijärvi tuumi.

Lumijärvi vakuutti, että hän arvostaan liigacupia. - Joka peliä lähdetään voittamaan, ”Lumikki” vahvisti.

Kari Pyykkö
© 2005 Lapin Kansa

Luettu 921 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309