maanantai, 07 helmikuu 2005 02:00

RoPS kapusi tappiolta tasapeliin AC Oulun kanssa

Avausjaksolla alakynnessä ollut Rovaniemen Palloseura ryhdistäytyi toisella jaksolla sen verran, että nousi 1-1 (0-1) tasapeliin AC Oulua vastaan Kemin Junko-hallissa pelatussa harjoitusottelussa.

436012

Rovaniemen Palloseuran tuore alakerran vahvistus Jarkko Hurme (oik.) lähtee tiistaina 21-vuotiaiden maajoukkueen mukana Kyproksen turnaukseen.

Molemmat joukkueet olivat liikkeellä nuorekkaalla ryhmällä. AC Oulusta RoPS:aan siirtyneet Janne Mahlakaarto ja Jarkko Hurme pelasivat ensimmäisen pelinsä RoPS-paidassa ja kaksikko oli joukkueensa kantavia voimia.

- Molemmat ovat selkeitä vahvistuksia. Ensimmäisellä jaksolla valuimme vähän turhan alas, mutta toisella saimme otetta kun nostimme peliä, tuumaili RoPS:n valmentaja Mika Lumijärvi.

Mahlakaarron nostaminen topparin tontilta keskikentälle vaikutti osaltaan painopisteen siirtymiseen. RoPS:n tasoitusmaalin teki 61. minuutilla Antti Peura komealla laukauksella takanurkkaan. RoPS:n maalivahti Risto Söderlund kunnostautui tämän jälkeen torjumalla rangaistuspotkun.

RoPS:lta olivat sivussa polvivaivaiset Markus Paija ja Panu Kuusela sekä kuumeesta kärsinyt Matti Kilpelä.

- Eiköhän koko kolmikko ole kuitenkin maanantaista lähtien taas mukana harjoituksissa, Lumijärvi arvioi.

RoPS:n seuraava ottelu on vajaan kahden viikon kuluttua Myyrmäen hallissa, jossa vastassa on liigacupin koitoksessa Allianssi. Tuohon otteluun joukkue vahvistuu jo muunmuassa maalivahti Jani Vianderilla, Petri Jalavalla ja Balkanin kaartillaan.

Steve Polackin valmentama AC Oulu testasi Jungossa RoPS:ssa viime kaudella pelannutta hyökkääjää Matti Hiukkaa, joka ei kuitenkaan saanut maalia tililleen vaan sen teki Olavi Arvola. Oululaisjoukkue on vahvistumassa vielä ainakin neljällä brasilialaispelaajalla.

RoPS:n koonpano: Risto Söderlund, Jarkko Hurme, Janne Mahlakaarto, Juha Härkin (Harri Aaltonen), Juha Majava, Pauli Turpeenniemi (Petteri Hyvönen), Ville Syväjärvi, Matti Kutila, Tuomo Kallio (Harri Hirvelä), Ville Ylipaavalniemi, Antti Peura.