ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 01 helmikuu 2005 02:00

Rovaniemi ja RoPS yhä liigapäättäjien suurimpana riesana

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Kuusi seuraa poikkeusluvalla ensi kauden jalkapalloliigaan.

500804

Rovaniemen keskuskentän peruskorjaukseen on olemassa suunnitelma, joka on liigan mielestä uskottavampi kuin yksikään aiempi

633611

Jalkapallon Veikkausliigan toimitusjohtaja Jan Waldenin mukaan Rovaniemen jalkapallo-olosuhteissa on tapahduttava jotakin konkreettista. Muuten ei liigalisenssiä irtoa vuodella 2006.

Palloliiton liigalisenssikomitea kokousti parina edellisenä talvena porilaisen Jazzin koukeroissa tuntikaupalla.

- Vuosi sitten pelkästään Jazzia taidettiin käsitellä viitisen tuntia, muisteli jalkapalloliigan toimitusjohtaja Jan Walden.

Nyt Jazz on pudonnut liigasta. Viimeinen niitti porilaisten arkkuun taidettiin lyödä maanantaina, kun Porin käräjäoikeus hylkäsi seuran velkasaneeraushakemuksen.

- Kun vuosi sitten epäsimme Jazzilta velkasaneerauksen mahdollisuuden liigaan kelpaamisen ehtona, oli vahva käsitys, ettei seuraa hyväksytä oikeudessa velkasaneeraukseen, Walden totesi.

”Maarianhaminassa hyvä meininki päällä”

Liigalisenssikomitea sitä vastoin hyväksyi kaikki pelaamalla kauden 2005 liigaan selvinneet 14 seuraa. Kahdeksalla ei ollut puutteita, mutta kuuden seuran kelpuuttaminen tapahtui maanantain kokouksen pohjalta poikkeusluvan myötä.

Kotkassa (KooTeePee) ja Pietarsaaressa (Jaro) on puutetta katetuista katsojapaikoista, joita pitäisi olla 4000 Kotkassa ja 3000 Pietarsaaressa. Samoin on liigaan nousseessa Maarianhaminassa (IFK Mariehamn), jossa aiotaan täysiä parannuksia (myös valot ja lämmitys) parissa vuodessa.

- Maarianhaminaan oltiin yhteydessä jo viime kauden aikana, kun näytti mahdolliselta, että IFK nousee liigaan. Maarianhaminassa on hyvä meininki päällä, Walden huomautti.

KuPS palasi liigaan monien mieliksi. Kuopiolaiset saavat poikkeusluvalla pelata pari ensimmäistä kotiotteluaan Väinölänniemellä, kunnes keskuskenttä on osin valmis käyttöön.

- Keskuskentän kehittämisestä muutenkin on selvät suunnitelmat olemassa, joten Kuopion osalta ei ole ongelmia, Walden mainitsi.

Isompaa pulmaa ei tuota myöskään Tornion tilanne, vaikka TP-47:n kotiareena on vielä keskentekoinen liigan vaatimuksiin nähden.

- Torniosta ei ole, enkä usko että tuleekaan, meille päänvaivaa. Uskon Tornion täyttävän vaatimukset vuoden kuluttua niin, että viimeistään 2007 siellä ovat olosuhteet täysin kunnossa, Walden visioi.

”Sellaista en voi luvata”

Sen sijaan Rovaniemi RoPSin myötä aiheuttaa liigapäättäjille edelleen stressiä. Suurinta ei suinkaan ollut se, että valmentaja Mika Lumijärvellä ei ole vaadittua JVK-tutkintoa. Se puuttuu myös KooTeePeen Janne Hyppöseltä, mutta kumpikin valmentaja kelpasi lisenssikomitealle.

- RoPS oli jo vuosina 1997 ja -98 liigassa pelatessaan laatimassa lisenssivaatimuksia. Käytännössä juurikaan mitään parannuksia ei ole Rovaniemellä tähän päivään mennessä tehty.

- Selvityksiä ja suunnitelmia on nyt toimitettu meille, mutta varmuutta niiden toteuttamisesta ei ole. Tosin viimeisin selvitys Rovaniemeltä on uskottavampi kuin koskaan, mutta jotain konkreettista on tapahduttava vuoden sisällä. Muuten RoPS:lle ei myönnetä liigalisenssiä kaudelle 2006, Walden uhkasi.

Rovaniemen keskuskentältä eivät kelpaa katsomot, eikä siellä ole lämmitystä tai valojakaan. Jos vuoden kuluttua on kaudeksi 2006 täyttymässä kaksi vaatimusta kolmesta, riittääkö se edellyttäen, että viimeinen ehto täyttyy kaudeksi 2007?

- Sellaista en voi tässä vaiheessa luvata, mutta jos tilanne Rovaniemellä olisi nykyiseen nähden niin selkeästi parempi, moista kai jouduttaisiin puntaroimaan perusteellisesti, Walden muotoili.

”Rovaniemellä viimeiset hetket”

Palloliiton pääsihteeri Teuvo Holopainen korosti, että kunkin seuran lisenssihakemuksen liitteinä on ollut pelipaikkakuntien päättävien elinten sitoutuneita suunnitelmia olosuhteiden kehittämiseksi.

- Seurat ovat kokeneet talouskriteerien jokavuotisen selvittämisen työlääksi. UEFA onkin uusimassa säännöksiä sellaisiksi, ettei tunnusluvuiltaan kunnossa olevia seuroja tarvitsisi jatkuvasti vaivata.

Näyttääkin siltä, että vuoden kuluttua ainoastaan RoPS on tiukassa syynissä, mikäli välttää ensi kaudella putoamisen. Syy ei ole kuitenkaan seuran taloudessa, joka on kunnossa.

Rovaniemellä on vitsailtu siitä, että RoPS putoaa ja palaa taas pikaisesti saaden jälleen parin vuoden poikkeusluvan.

- Sellaiseen kikkailuun ei anneta mahdollisuutta. RoPS on jo saanut aikaa yllin kyllin, joten nyt on viimeiset hetket pistää Rovaniemellä asiat kuntoon, Jan Walden lataa voimakkaasti.

Urheilutieto
© 2005 Lapin Kansa

Luettu 588 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309