ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 21 joulukuu 2004 02:00

RoPSille nigerialainen testimies Kosovosta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura on kutsunut ensimmäisen hyökkääjäkokelaan testattavaksi napapiirille. Liigajoukkueeseen tulee tavoittelemaan paikkaa 21-vuotias nigerialainen Raphael Edereho.

225126
Raphael Edereho on RoPSin ensimmäinen nigerialainen pelaajakokelas.
185-senttinen ja 75-kiloinen Edereho on pelannut viime kuukaudet Kosovon pääsarjassa, KF Pristinan joukkueessa. Jälki on ollut kovaa, sillä mies on tehnyt 15 ottelussa 11 maalia ja syöttänyt neljä. Pristina on Kosovon jalkapallomestari kaudella 2003-2004.

Ennen Kosovoon siirtymistä Edereho pelasi Nigerian pääsarjan AS Racinen joukkueessa 32 ottelua. Saldona oli 17 maalia ja kuusi maalisyöttöä. Edereho on ehtinyt nuoreksi pelaajaksi paljon, sillä pelasi yhden kauden Arabiemiraateissa vuonna 2000. Hän kuului aikanaan myös Nigerian 17-vuotiaiden maajoukkueryhmään.

RoPS ei ota testimiestä ihan tilastojen ja kuulopuheiden perusteella. Ederehosta on käytettävissä myös pelivideo.

- Ehkä hän ei ihan 185-senttinen kaveri ole, mutta sekin selviää kun hän tulee Rovaniemelle. Miehen kanssa on periaatteessa sovittu kaikki valmiiksi. Jos hänet todetaan käyttökelpoiseksi hyökkääjäksi, meillä on valmiina vuoden sopimus sekä optio seuraavasta kaudesta, Kiistala kertoi.

Ederehon sopimus Pristinassa loppuu tammikuun puolivälissä.

- Sen jälkeen hän tulee Rovaniemelle niin pian kuin mahdollista, viimeistään tammi-helmikuun vaihteessa.

Edereho ei ole ainoa hyökkääjäkokelas. Kiistalan mukaan Englannista tulee toinen testimies.

- Nimiä on ollut tarjolla paljon, mutta monen pelaajan taustojen selvittäminen on työläämpää. Toivottavasti näistä testimiehistä löytyisi ratkaisu hyökkäyspäähän, Kiistala esitti.

RoPS pääsee testaamaan pelaajia 6. helmikuuta Kemin Junkohallissa harjoitusottelussa AC Oulua vastaan. Ensimmäinen liigacupin ottelu on 19. helmikuuta.

Kari Pyykkö
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 797 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309