ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 21 joulukuu 2004 02:00

RoPS Ahvenanmaalle avaukseen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura aloittaa ensi kauden Jalkapalloliigan saarella. RoPS matkustaa torstaina 28. huhtikuuta pelattavalla avauskierroksella liigakarsintojen kautta nousseen IFK Maarianhaminan vieraaksi Ahvenanmaalle. Tornion Pallo-47 aloittaa pelit puolestaan Helsingin Jalkapalloklubin vieraana Töölön tekonurmella.

125715
Rovaniemen Palloseura on IFK Maarianhaminan historian ensimmäisen liigaottelun vierasjoukkue. Ottelu pelataan Idrottsparkenilla 28. huhtikuuta.
- Onneksi tässä on hyvää aikaa suunnitella miten Maarianhaminaan matkustetaan. Jalkapallon merkeissä olen käynyt siellä kerran ikämiesturnauksessa, tuumi RoPSin manageri Jouko Kiistala.

- Muu tuntuma avausvastustajaan on vielä heikko. Ainakin siellä päästään kokemaan nousijan alkuhuuma. Yleensä nousijat ovat vahvimmillaan juuri alussa, Kiistala arveli.

Liigaohjelma luonne on RoPSille tutun makuinen. Joukkue pelaa kolme ensimmäistä ottelua vieraissa. Ensimmäinen kotiottelu on viime kauden tapaan hallitsevaa liigamestaria FC Hakaa vastaan tiistaina 17. toukokuuta. Alunperin ottelu oli merkitty päivää aiemmaksi, mutta RoPS ei halunnut pelata samana päivänä TP-47:n kotiavauksen kanssa. Ennen Hakaa RoPS kohtaa vieraissa IFK Maarianhaminan lisäksi AC Allianssin (5.5.) ja FC Lahden (12.5.).

Keskikesällä kotipelien suma

Keskikesällä RoPS saa pelata runsaan kuukauden pelkkiä kotiotteluita: su 19.6. RoPS-MyPa, ke 29.6. RoPS-KuPS, la 2.7. RoPS-IFK Maarianhamina, su 10.7. RoPS-Jaro, to 21.7. RoPS-Allianssi. Ainoa vierasottelu kotipelisuman välissä on reissu Tornioon sunnuntaina 17.7. Rovaniemellä Lapin hegemoniasta pelataan jo sunnuntaina 29. toukokuuta.

Tv-ottelussa RoPS nähdään HJK:n vieraana lauantaina 30.7.

Liiganousija Maarianhamina on halunnut vierasotteluja lauantaiksi ja sellainen pelataan mm. Rovaniemellä 2. heinäkuuta.

- Vastustimme lauantaiotteluja, sillä aiemmat kokemukset niistä ovat huonoja. Kaiken lisäksi pelaamme samaan aikaan klo 16 alkavan tv-ottelun kanssa, Kiistala harmitteli.

Liiga starttaa tulevalla kaudella 10 päivää viime kautta aiemmin. Mestari on selvillä lokakuun 1. päivänä juuri ennen Suomen kaksoismaaottelua.

Ottelut alkavat vasta klo 19

Otteluohjelma on aiempaa yhtenäisempi. Pääpelipäivät ovat sunnuntai (73 ottelua), lauantai (35 ottelua), keskiviikko (33 ottelua) ja torstai (30 ottelua). Kaikkiaan Liigassa pelataan 182 ottelua.

Veikkausliiga pysähtyy tauolle juhannukseksi, jolloin ei myöskään pelata Suomen Cupia (kierros juhannusta edeltävänä torstaina).

Liigakautta edeltää Liigacup, joka huipentuu Finnair Stadiumilla pelattavaan finaaliin lauantaina 23. huhtikuuta.

Lauantaisin pelattavat ottelut alkavat aina klo 16.00. Muutoin ottelut alkavat pääsäännön mukaan vain muutamin poikkeuksin kello 19.00. Veikkausliigan mukaan pelin myöhentäminen puolella tunnilla aiemmasta tehdään ”suuren yleisön toivomuksesta”.

RoPS-managerin Jouko Kiistalan mukaan uusi ajankohta tulee aiheuttamaan joukkueille jonkin verran matkustusongelmia.

Yhtenäisyyttä myös televisioinneissa

Kausi 2005 on Veikkausliigan ja Neloskanavan kolmivuotisen tv-sopimuksen toinen. Nelonen aloittaa televisioinnit Liigacupin finaalilla. Ensimmäinen erikoislähetys esitetään 21.5., josta alkaa koko kauden jatkuva suorien lähetysten sarja. Ainoastaan juhannuksena vedetään henkeä. Televisiointien päivä on aina lauantai ja kellonaika 16-18. Lähetykset ovat aina suoria. Kaikkiaan erikoislähetyksiä on 20.

- Yhtenäisyys on kova valtti. Määrä on huikea ja näkymät loistavat, ylistää Veikkausliigan toimitusjohtaja Jan Walden.

Nelonen on valinnut ensimmäiset 14 tv-otteluaan.

- Nelonen on kiinnittänyt erityistä huomiota otteluvalinnoissa otteluparien kiinnostavuuteen sarjatilanteesta riippumatta. Lisäksi kaikki ne joukkueet saivat televisiopelin kotikentälle, joilla on valaistus stadionillaan, valottaa Walden.

Veikkausliigasta oma makasiiniohjelma

Poikkeuksellisen laajaa erikoislähetysten sarjaa tukee ja täydentää makasiiniohjelmien sarja. Ensimmäinen ohjelma lähetetään maanantaina 3. toukokuuta. Makasiiniohjelma lähetetään kauden aikana jokaisena maanantaina, ja viimeinen lähetys on vasta kauden päätyttyä. Yhteensä makasiiniohjelmia on 23.

Ohjelman ensiesitys on maanantaisin digitaalisella NelonenPlus -kanavalla kello 21. Pääkanava Nelonen esittää saman ohjelman illalla alkaen kello 23.40.

- Tällaista tv-näkyvyyttä Veikkausliigalla ei ole koskaan ollut. Tämä on selvä viesti siitä, että viime vuosien työ ja tulokset näkyvät kasvaneena kysyntänä, sanoo televisiotuotteelta paljon odottava Walden.

Kari Pyykkö
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 650 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309