ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 26 marraskuu 2004 02:00

RoPS ja TP-47 saavat nyt kohdata Kemin Junkohallissa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Jalkapalloliiga järjestää ensi keväänä helmikuusta huhtikuuhun vajaan vuoden takaisen onnistumisen innoittamana liigacupin.

905104 Tapahtumaa on paisutettu puolivälierillä, joten kisan ainoaan rahapalkintoon eli 20000 euroon pääsee käsiksi urakoimalla kuusi ottelua.

Mukana on jälleen kaksi liigavauhtia haistelevaa joukkuetta, koska 14 seuraa taipuvat paremmin kaavioon parilla lisävastustajalla höystettynä. Porilainen FC Jazz kieltäytyi kunniasta, mutta liigasta pudonnut FC Hämeenlinna ja Ykkösessä kolmanneksi sijoittunut espoolainen FC Honka halusivat kiljuen mukaan.

- Viime kerralla alkulohkoja pelattiin neljänä viikonloppuna, mutta nyt vain kolmena. Se neljäs taitaa kulua liigamaajoukkueen leireilyyn, kommentoi jalkapalloliigan toimitusjohtaja Jan Walden.

Kemi ja Eckerö myös hallikartalla

Alkulohkoja pelataan 18.-19. ja 25.-26. helmikuuta sekä 4.-5. maaliskuuta kuudessa eri hallissa. Lahden, Tampereen, Vantaan ja Pietarsaaren lisäksi pelipaikkoina ovat nyt lisäksi Kemin Junkohalli ja Maarianhaminan nousun myötä Eckerön halli Ahvenanmaalla.

- Alkuvaiheen lohkojako tehtiin maantieteellisin perustein, mutta vähintään yhtä tärkeä lähtökohta oli lohkojen tasaisuus, Walden perustelee.

A-lohkossa pelaavat turkulaiset Inter ja TPS, Maarianhaminan IFK sekä Pietarsaaren Jaro. B-lohkossa lentomatkailua harrastavat pääkaupunkiseudun HJK ja Allianssi sekä Rovaniemen Palloseura ja torniolainen TP-47.

Vuosi sitten RoPS ja TP-47 joutuivat kaikkien hämmästykseksi pelaamaan keskinäisen ottelun Lahden suurhallissa. Nyt tällaista ”möhläystä” ei ohjelmasta sentään löydy.

- Ilmoitimme liigalle, että Kemin Junkohalli on Lahden ensimmäisen sukupolven keinonurmea paljon parempi pelialusta. Nyt viesti tuntuu menneen kaikin puolin perille. Taloudellisestikin tämä on parempi ratkaisu. Yksi Helsingin reissu on matkustamisen puolesta helppo juttu, totesi RoPSin manageri Jouko Kiistala.

Allianssi - RoPS Myyrmäessä 19.2.

Lohko tosin on viime kautta kovempi. RoPS kohtaa pääkaupungin reissulla liigacupin voittoa puolustavan AC Allianssin Myyrmäen hallissa 19. helmikuuta. Samana päivänä HJK pelaa TP-47:n kanssa samalla areenalla. Alkulohkon toinen turnaus pelataan Junkohallissa 4.-5. maaliskuuta. RoPS pelaa tuolloin TP-47:n kanssa perjantaina 4.3. ja HJK:n kanssa lauantaina 5.3. TP-47 kohtaa 4.3. Allianssin.

C-lohkon hämäläinen taistelupari Tampere United ja valkeakoskelainen Haka saavat haastajikseen Kuopion Palloseuran ja Hongan. Kaakkoiseen D-lohkoon on sijoitettu kotkalaisen KooTeePeen, Myllykosken Pallon ja FC Lahden lisäksi FC Hämeenlinna.

Jokaisen yksinkertaisena pelattavan lohkon kaksi parasta pääsevät puolivälieriin.

Loppuottelu ulkokentällä

Kotimaahan palannut Jari Litmanen sai viime keväänä aikaan sähköä Vantaalla pelatussa Allianssin ja FC Lahden loppuottelussa. Nytkin finaali taistellaan takatalvea uhaten jollain pääkaupunkiseudun ulkokentällä 23. huhtikuuta.

Hävinnyttä ei rahalla hyvitetä, mutta tämän hetken suunnitelmien mukaan loppuottelijat palkitaan yhdellä vapaakierroksella kesäkeleissä kamppailtavassa Suomen cupissa.

Liigacupia on pelattu eri muodoissa kahdeksan kertaa vuosina 1994-2000 ja 2004. Helsingin Jalkapalloklubi on vienyt tittelin neljästi, Vaasan Palloseura kahdesti sekä Haka ja Allianssi kertaalleen.

Urheilutieto-LK
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 587 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309