ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 20 marraskuu 2004 02:00

Jalava ja Peura RoPSin 14. ja 15. sopimuspelaajat

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran liigajoukkueen keskuspuolustus järjestyi lopulliseen muottiin perjantaina, kun seura teki vuoden jatkosopimuksen kolme kautta Rovaniemellä pelanneen Petri Jalavan kanssa. Sopimus tehtiin myös 19-vuotiaan hyökkääjän Antti Peuran kanssa. Jalava oli seuran 14. ja Peura 15. sopimuspelaaja.

156784
Petri Jalava putsaa RoPS-puolustuksessa myös ensi kaudella.
Keskuspuolustus on jatkossa turkulaispitoinen, sillä Jalavan pariksi on kaavailtu Markus Paijaa, joka siirtyy RoPSiin Norjan II divisioonan Nybergsundista. Myös 28-vuotias Jalava pelasi Nybergsundissa ennen Rovaniemelle tuloa.

- Jalava on meille kapteenitason mies, vakuutti jatkopestiin tyytyväinen RoPSin toimitusjohtaja-manageri Jouko Kiistala.

194-senttinen Jalava on pelannut RoPSissa kolme kautta ja ollut koko ajan ykköskapteeni. Kaikkiaan Jalavalla on tilillään 55 pääsarjaottelua, joissa hän on tehnyt kaksi maalia.

Jalavasta tulee ainakin talveksi reissupelaaja, sillä perhe on Turussa.

- Harjoittelen pääasiassa Turussa, mutta pelit käyn tietysti pelaamassa. Rovaniemelle on tarkoitus tulla pysyvämmin maaliskuussa, Jalava kertoi.

- Markus Paija on tuttu kaveri ja kielikin on sama. Eiköhän meillä yhteistyö suju. Markus pelaa enemmän liberona ja minä hoidan pääpallot.

Ykkösmaalivahti työn alla

Puolustuspelin paloista puuttuu enää ykkösmaalivahti. Kiistalan mukaan asia on työn alla ja ratkeaa toivottavasti pian.

- Haussa on edelleen myös pelaaja keskikentälle ja maalintekijä kärkeen. Hyökkääjän osalta näyttää siltä, että päädymme ulkomaalaiseen vaihtoehtoon. Asialla ei ole onneksi tulenpalava kiire. Hankintasuunta on myös selvä, Kiistala kertoi.

Antti Peura jatkaa RoPSissa kolmen vuoden sopimuksella. Peura pelasi viime kaudella pääasiassa A-nuorten SM-sarjajoukkueessa, mutta sai tililleen myös seitsemän merkintää liigaotteluista. 174-senttinen Peura tuli kentälle pääasiassa vaihtomiehenä. A-nuorissa Peura oli RoPSin tehokkain viimeistelijä.

- Peura on potentiaalinen kaveri kehittymään liigapelaajaksi, näki Kiistala.

Kari Pyykkö
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 795 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309