ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 18 lokakuu 2004 03:00

Lumijärvi jatkaa valmentajana

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran ensi kauden liigajoukkue alkaa myös hahmottua. RoPS on tehnyt odotetusti vuoden jatkosopimuksen valmentaja Mika Lumijärven kanssa. Lisäksi seura on tehnyt sopimuksen Norjasta siirtyvän topparin Markus Paijan kanssa.

130625
Markus Paija siirtyy Rovaniemelle yhden vuoden sopimuksella.
722291
RoPSin liigajoukkueen valmentajaksi jatkopestin saanut Mika Lumijärvi tuli ulosajetuksi lauantain cup-ottelusta annettuaan liian kiivaasti palautetta tuomarille.
Toinen tuore sopimuspelaaja on Panu Kuusela, joka on pelannut RoPSissa kuluvan kauden. FC Hongasta siirtynyt Kuusela on sikälikin rovaniemeläistynyt, että hän aloitti syksyllä opiskelut Lapin yliopistossa. Kuuselan jatkopesti on vuoden mittainen.

- Lumijärvi on hoitanut postinsa hienosti sen jälkeen kun tuli joukkueeseen kesken kauden. Hän oli luonnollinen valinta jatkamaan, kertoi manageri Jouko Kiistala.

33-vuotias Lumijärvi oli tyytyväinen ensimmäisiin kokemuksiin miesten pääsarjajoukkueen valmentajana.

- Kai tässä on jotakin tehty oikein, kun kurssi muuttui. Merkittävin muutos oli, että pelattiin aiempaa enemmän joukkueena. Homma lähti puolustamisesta. Sen jälkeen kun saimme Ville Wallenin maaliin, siirryimme liberopeliin ja Petri Lehtonen löysi paikan oikeaksi pakiksi, puolustuspelikin alkoi toimia. Slavko Mandic täytti liberona hyvin paikkansa, Lumijärvi summasi.

Pieni yllätys alkuun oli Lumijärven mukaan pelaajien sitoutuminen harjoitteluun.

- Tulin liigajoukkueeseen A-nuorista ja sillä puolella oltiin paremmin sitoutuneita työntekoon. Tämän ratkaisee varmasti valmentajan vaatimustaso, viittasi Lumijärvi itseään edeltävään aikaan.

Opettavia kuukausia

Lumijärvi myönsi oppineensa aika lailla muutaman kuukauden aikana.

- Olin pitkään sitä mieltä, että tärkeintä on oman pelin sujuminen eikä vastustajasta tarvitse juuri välittää. Nyt tuntuu siltä, että vastustajan tunteminen on ihan terveellistä. Jatkossa sillä rintamalla on oltava hyvin hereillä.

Ensi kauden liigajoukkueen näkymiä Lumijärvi piti vähintäänkin lupaavina. Yhdeksän sopimusta on jo olemassa ja lisää neuvotellaan parhaillaan. Selkein piirre on ulkomaalaisosaston pienentäminen ja korvaaminen kotimaisilla pelaajilla, mikäli se suinkin on mahdollista. Nykyisistä ulkomaalaisista sopimus jatkosta on Zeddy Sailetilla, Dejan Godarilla ja Zoran Bogesicilla.

- Junioreista liigaryhmään nousee varmuudella hyökkääjä Antti Peura. Kakkosmaalivahdiksi ovat ehdolla Risto-Pekka Söderlund ja Turo Jänkälä. Lisäksi tammikuussa harjoitusvahvuuteen ovat tulossa Tuomo Kallio, Samuel Kiistala ja Pauli Turpeenniemi, Lumijärvi kertoi.

Keskeisiä neuvoteltavia ovat tällä hetkellä maalivahti Wallen sekä toppari Petri Jalava.

- Jalavan vaimo opiskelee Turussa ja perhekuvion sovittaminen pelaamiseen on pieni pullonkaula, manageri Jouko Kiistala kertoi.

Paija tulee samasta seurasta kuin Jalava

30-vuotias Markus Paija siirtyy napapiirille Norjan II divisioonan Nybergsundista, missä hän ehti pelata kaksi kautta. 181-senttisellä Paijalla on tilillään hieman vajaat 170 liigaottelua Suomessa Turun Palloseuran, FC Jokereiden, FC Lahden sekä FC Hämeenlinnan riveissä. Alunperin Paija on TPS:n kasvatti.

Oslon pohjoispuolella, Trysilin laskettelukeskuksen naapurissa sijaitseva Nybergsund on sikäli tuttu seura, että sieltä RoPS sai pari vuotta sitten myös nykyisen kapteeninsa Petri Jalavan. Paija muistelee pelanneensa Jalavan kanssa samassa TPS:n joukkueessa 1990-luvun lopulla.

- Neuvottelin Suomeen neljän liigaseuran kanssa, mutta RoPS oli päällimmäinen vaihtoehto. Olen tyytyväinen sopimukseen. Olen ymmärtänyt, että seura tekee uutta tulemista ja siihen vaiheeseen on mukava päästä mukaan, totesi Paija, joka on pelannut lähes kaikki ottelut topparina.

Paijan perheeseen kuuluu vaimo sekä 2- ja 4-vuotiaat lapset. Perheellä on yhä asunto myös Turussa.

- Vaimo on Suomeen paluusta eniten mielissään. Lapsille Rovaniemi ”myytiin” joulupukin kotipaikkana, Paija kertoi.

Mika Hänninen lähtökuopissa

Lähtökuopissa RoPSista on lupaava keskikenttäpelaaja Mika Hänninen. Kiistalan mukaan neuvottelut hänen jatkamisestaan Rovaniemellä ovat päättyneet jo jokin aika sitten.

- Silloin Hännisen uudeksi osoitteeksi kerrottiin Helsingin Jalkapalloklubi.

Tiettävästi 19-vuotiasta Hännistä ovat jahdanneet myös Tampere United ja FC Haka.

RoPSin liigaringistä uraansa on lopettamassa Jarno Koivisto, jonka kausi on ollut vahvasti loukkaantumisen sävyttämä.

Kari Pyykkö
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 651 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309