ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 03 lokakuu 2004 03:00

RoPS tuhlaili voiton HJK:lle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Helsingin Jalkapalloklubi ja Rovaniemen Palloseura päättivät kautensa Jalkapalloliigassa ilman paineita. Rento pelailu tuotti maalipaikkoja molemmille. Yleensä harvoista paikoista hyvällä prosentilla viimeistelevä RoPS tuhlaili nyt sen verran, että HJK voitti 2-1 (1-0) kuitaten näin napapiirillä kokemansa 0-2 -tappion.

221292
RoPSin brittikärki Stuart Douglas teki rajusti töitä ja pisti pallon kertaalleen HJK:n maalin tolppaan. Taisteluparina HJK:n unkarilaisvahti Andras Vilnrotter.
Kaksi edellistä mestaruutta vienyt HJK hyytyi kuudenneksi. RoPS säilyi viimeisenä suoraan, mutta sekin oli aikamoinen temppu vaikean alkukauden jälkeen. Kesken kesän György Hamorin tilalle tullut Mika Lumijärvi herätti pelaajat ja nosti lappilaiset kivasti kuiville.

- Taidettiin kerätä valmentajana ollessani 21 pistettä. Lisääkin oli tarjolla tänään. Paikkojen perusteella meidän piti tehdä kuusi tai seitsemän, Lumijärvi korosti.

HJK myös Hännisen perässä

Erityisesti hän kehui joukkueensa nuoria miehiä, kun vakiokokoonpanon Zeddy Saileti, Mika Hänninen ja Dejan Godar huilasivat cupin otteluun KooTeePeetä vastaan valmistautuen. Ottelu pelataan Rovaniemellä 17.10.

Hännisen nimi on yhdistetty myös HJK:hon ja hän on tiettävästi saanut jo tarjouksen seuralta. Myös RoPS on tarjonnut uutta pitkää sopimusta Hänniselle, joten varusmiehellä riittää puntaroitavaa syksylle Suomen cupin ja sotahommien lisäksi.

- Moni nuorukainen pelasi urallaan ensimmäisen kerran Helsingissä kuten lopussa hyvässä paikassa tapojensa vastaisesti epäonnistunut Antti Peura. Antti on pistellyt nuorten peleissä maaleja tiuhaan, Lumijärvi vertaili.

Peura pääsi juuri 90 minuutin täyttyessä vetämään irtopalloon muutaman metrin päässä maalista, mutta pallo viuhui ohi.

Douglas juoksi paljon ja pitkään

Sebastian Sorsa teki HJK:lle 1-0 avausjakson puolivälissä. Maalin pohjusti Otto-Pekka Jurvainen, joka huijasi ennen keskitystään Panu Kuuselan. Ville Wallen torjui Sorsan ensimmäisen yrityksen, mutta ei toista, jossa Sorsa tuuppasi mononsa palloon kentässä maaten.

Stuart Douglas jaksoi juosta paljon ja pitkiä spurtteja. Yhden lopuksi hän syötti 37. minuutilla maalista viiteen metriin Matti Hiukalle, mutta tämän löperö ohjaus pysähtyi Andras Vilnrotterin käsiin.

Douglasilla oli ennen tunnin täyttymistä mainio paikka karattuaan korkean syötön perään. Vilnrotter juoksi vastaan haparoimaan ja peitti britin noston käsillään.

Peura täräytti tunnin täytyttyä vaparinsa 20 metristä poikkiputkeen. Parikymmentä minuuttia myöhemmin nähtiin kaksi maalia yhdessä rykäyksessä. Douglas syötti ja Matti Kutila siirsi läheltä 1-1. Ennen osumaa Douglasin maakuti karkumatkansa päätteeksi kolahti oikean tolpan juureen.

HJK kuittasi tasoituksen salamana. Petri Oravainen keskitti ja Jon Poulsen puski siististi Wallenin voimatta mitään.

- Harmi, kun nukahdimme ansaitun tasoituksemme jälkeen, RoPS:n pätevä toppari Petri Jalava harmitteli.

Missä jatkaa Petri Jalava?

Jalavan jatko RoPS:ssa on auki.

- Avovaimo aloitti juuri opiskelunsa Turussa. Minulla on vielä fysioterapian opintoja pari vuotta jäljellä. Mieli pelata on edelleen kova, mutta en vielä tiedä missä.

Heikon alkukauden jälkeen helpottavaksi kääntynyt RoPS:n kurssi saattaa innostaa Jalavan jäämään nykyisen työnantansa leipiin.

- Ensin täytyy keskittyä cupiin ja pyrkiä siinä mahdollisimman pitkälle. Mika toi joukkueeseen uuden meiningin. Hän herätti kaikki tekemään töitä ihan eri tavalla. Tällä asenteella voidaan päästä cupissa pitkällekin.

Samaa korosti Juha Majavakin.

- Mikan myötä touhuumme tuli tehoa ja tiukkuutta rutkasti lisää.

Lumijärvelle parin vuoden jatko?

Lumijärvi kertoi jutelleensa Jouko Kiistalan kanssa aiemmin viikolla.

- Parin vuoden sopimuksesta on ollut puhetta. Sellainen sopisi valmentajakurssieni kanssa hyvin yhteen.

Urheilutieto
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 790 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309