ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 30 syyskuu 2004 03:00

RoPS ja FC Lynx neuvottelevat farmisopimuksesta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Jalkapalloseurat RoPS ja FC Lynx ovat käynnistäneet seurayhteistyötä koskevat neuvottelut. Seurat ovat käsitelleet asiaa ensin omissa johtokunnissaan ja ensimmäisessä yhteisessä tapaamisessa syyskuun alkupuolella seurojen edustajat kartoittivat eri mahdollisuuksia seurojen välisen yhteistyön kehittämiseksi.

  Kartoituksessa todettiin, että yhteensä seuroilla on rekisteröityjä pelaajia kaikki ikäluokat huomioiden noin 1100, molemmilla noin puolet kokonaismäärästä.

RoPS näkee yhteistyön FC Lynxin kanssa järkeväksi mm. Lynxin pitkäaikaisen ja suunnitelmallisen juniorityön vuoksi. FC Lynx vastaavasti hakee yhteistyökumppanikseen ylemmällä sarjatasolla pelaavaa seuraa. Mahdollisen farmisopimuksen myötä Lynxin edustuksessa pelaaville tarjoutuu näytönpaikkoja RoPSin edustukseen.

FC Lynx on kiinnostunut satsaamaan entistä enemmän myös omaan miesten edustusjoukkuetoimintaan hakiessaan ratkaisumalleja yleiseen ongelmaan, pelipaikan puutteeseen, joka on mahdollisesti edessä kun juniorijoukkueista kasvetaan aikuisikään. Ilmiö on tuttu molemmissa seuroissa. Sopimuksen myötä seurat voivat tarjota joukkueistaan yli-ikäisiksi tuleville pelaajille pelipaikan tai -aikaa yhteistyöseurasta. Näin voidaan ratkaista puuttuvien ikäluokkien ongelma.

Yhteistyösopimuksen myötä RoPSille tarjoutuu mahdollisuus saada tarpeellista peliaikaa esim. loukkaantumisista kuntoutuneille liigapelaajilleen Lynxin edustusjoukkueessa.

Pääsääntöisesti pelaajia ei kuitenkaan siirrettäisi seurasta toiseen vaan ensisijaisesti vieraillaan farmi- ja määräaikaissiirroin.

Juniori- ja nappulatoiminnassa yhteistyötä voidaan tehdä mm. keskinäisten harjoituspelien, mahdollisen kaupunkisarjan, harjoitusvuorojen yms. asioiden merkeissä. Seurojen valmennuspäälliköillä on tärkeä rooli mahdollista yhteistyötä toteutettaessa ja esim. valmentajakoulutusta voitaisiin tätä kautta tehostaa.

Seurat haluavat erityisesti korostaa sitä, että yhteistyöllä haetaan hyötyjä molemmille osapuolille. Yhteistyötä tehdään molempien seurojen seurahenkeä ja toimintatapoja vaalien puuttumatta lainkaan esim. seuramarkkinointiin tai muihin seurojen sisäisiin asioihin.

Seurat uskovat suunnittelemansa yhteistyön vievän osaltaan Rovaniemen seudun jalkapallokulttuuria ja -osaamista eteenpäin. Neuvotteluja jatketaan molempien seurojen edustajien kesken.

© 2004 Lapin Kansa

Luettu 1013 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309