ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 20 syyskuu 2004 03:00

Lapinaukea putoaa pois Rovaniemen jalkapallostadionin sijoitusvaihtoehdoista

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran paikka Jalkapalloliigaan ensi kaudeksi varmistui kaksi kierrosta ennen sarjan päättymistä. Asia ratkesi lauantai-iltana Porissa kun FC Jazz sai tyytyä 1-1 tasapeliin Turun Palloseuran kanssa.

560013
Keskuskenttä on palvellut vanhentuneenakin Rovaniemen jalkapalloareenana. Parhaillaan mietitään, mikä on Rovaniemen jalkapallon pääareena jatkossa.
Tulos takaa ettei RoPSilla ole enää vaaraa päätyä edes liigakarsintoihin.

Lapista pelaa liigassa kaudella 2005 kaksi joukkuetta tämän vuoden tapaan, sillä Tornion Pallo-47 varmisti oman paikkansa jo muutama kierros sitten.

Vuosi sitten liigaan palannut RoPS sai nousijana kahden vuoden ylimenokauden liigalisenssin olosuhdevaatimusten täyttämiseen, joten ensi kausi on rovaniemeläisille viimeinen poikkeuslupavuosi. Kaudelle 2006 Rovaniemeltäkin on löydyttävä heti keväällä vaatimukset täyttävä katsomo, kenttä ja valot. Sama pätee myös TP-47:ään.

Rovaniemen seudun liikuntapaikkojen tarvetta on kartoittanut muutaman kuukauden työryhmä, jonka näppien alla on ollut myös suunnitteilla ollut jalkapallostadion. Työryhmään kuuluva Rovaniemen kaupunkikiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Markku Hyvönen kertoi, että raportti tarpeista on jo hyvällä mallilla.

- Toiveena on, että esitys kaupungin ja maalaiskunnan liikuntapaikoista pystytään luovuttamaan lokakuun loppuun mennessä, Hyvönen totesi.

Keskuskenttä tai Ounasvaara

Jalkapallostadionin osalta vääntöä on käyty ennen muuta stadionin sijoituspaikasta. Vahvimmin esillä ovat olleet Lapinaukea, keskuskenttä ja Ounasvaara. Kaupungin ja maalaiskunnan yhdistyminen vuoden 2006 alusta on osaltaan vaikuttamassa sijoituspäätökseen.

- Alunperin jalkapalloareenan yleisökapasiteetiksi laskettiin 3000, mutta väestöpohjan kasvu nostaa katsomotarpeen 5000 henkeen. Tämä taas aiheuttaa sen, että Lapinaukea putoaa sijoitusvaihtoehdoista pois. Siellä ei ole yksinkertaisesti tilaa tämän kokoiselle stadionille, Hyvönen totesi.

Jäljelle jäävät keskuskenttä ja Ounasvaaran alue.

- Eiköhän tästäkin saada ratkaisu lokakuun loppuun mennessä.

Hyvönen näkee kuntien yhdistymisen pelkästään hyvänä asiana liikuntapaikkoja ajatellen. Enää ei tarvita kahta samanlaista ratkaisua muutaman kilometrin säteelle.

- Liikuntapaikkojen käyttöönkin saada lisää järkeä, näki Hyvönen.

Valmentajan vaihdos RoPSin pelastus

Markku Hyvönen on myös Rovaniemen Palloseuran puheenjohtaja ja siinä ominaisuudessa hänellä oli aihetta tyytyväisyyteen.

- Tavoitteeksi asetettu liigapaikan säilyttäminen onnistui hyvissä ajoin. Vielä juhannuksen aikoihin tilanne oli vakava, muisteli puheenjohtajan synkkää alkukautta.

RoPSin kurssin käänsi unkarilaisvalmentaja György Hamorin vaihtaminen Mika Lumijärveen kesken kesän.

- Siinä vaiheessa meillä oli kasassa neljä pistettä, nyt pinnoja on 25, Hyvönen ynnäsi.

Puheenjohtaja oli vakuuttunut, että RoPS pystyy kilpailemaan nykyisessä liigassa paljon muustakin kuin sarjapaikasta. Talouden puolesta hyvässä kunnossa oleva seura pystyy Hyvösen mielestä myös kunnon pelaajahankintoihin. Hän myönsi, että nyt olisi iskun paikka. Suomen johtavat liigaseurat höyläävät budjettejaan pienemmäksi myös ensi kaudelle, joten pienemmille seuroille saattaa avautua yllättäviä menestysmahdollisuuksia.

- RoPS on tässä joukossa hyvissä asemissa. Liiga on tällä hetkellä varsin tasainen. Edustusjoukkue on näyttänyt, että kaikki vastustajan ovat voitettavissa, Hyvönen totesi.

Kari Pyykkö
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 1265 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309