ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 13 syyskuu 2004 03:00

RoPSilta jäi saranapuoli yhä auki

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura jätti sunnuntaina saranapuolen ovesta yhä auki ensi kauden varmaa liigapestiä ajatellen. RoPS hävisi kauden viimeisessä kotiottelussaan KooTeePeelle peräti 1-3 (1-1), joten lähes 1700-päinen kotiyleisö ei saanut kaudelle kaipaamaansa sinettiä.

356489
Juha Majava tahditti maalillaan RoPSin hyvään vauhtiin. Peli kuitenkin tyässäsi ja KooTeePee vei liigapisteet ja otti samalla yliotetta lokakuun cup-kohtaamiseen.
461164
Keskuskentän ”valotaulun” hoitajat saivat tarjota yleisölle tylyä kerrottavaa.
354030
RoPSin pelaajat Dalibor Djuric (vas.), Ville Syväjärvi, Petri Jalava, Norbert Kerenyi, Dejan Godar, Antti Peura ja Petri Lehtonen marssivat keskuskentällä pettyneenä. Liigasopimusta ei onnistuttu sinetöimään varmaksi viimeisessä kotiottelussa.
RoPSilla on pelaamatta kaksi vierasottelua (FC Lahti 25.9. ja HJK 2.10.). RoPSia ei vaani suora putoaminen, mutta liigakarsintaa ajatellen FC Jazzilla on yhä saumat nousta pisteellä RoPSin ohi, jos se voittaa jäljellä olevat ottelunsa (Jazz-TPS 18.9., Allianssi-Jazz 25.9. ja Jazz-KooTeePee 2.10.) ja RoPS vastaavasti häviää omansa.

- Yhtä pinnaa puuttuu, mutta toivottavasti homma ei sentään tähän kaadu, totesi RoPSin valmentaja Mika Lumijärvi.

Lumijärvi oli pettynyt omiensa esitykseen.

- Meidän peli kesti tänään 25 minuuttia. Sen jälkeen katseltiin 65 minuuttia mitä vastustaja tekee. KooTeePee ansaitsi voittonsa, mutta meillä eivät kaikki tehneet sataprosenttisesti töitä tuloksen eteen. Olemme menestyneet nimenomaan joukkueena, mutta nyt jokainen halusi tehdä vähän omia kuvioita.

Lumijärvi moitti omiaan runsaista pallonmenetyksistä ja harhasyötöistä.

- Mika Hänninen pelasi varmasti kesän heikoimman ottelunsa eikä Dejan Godarkaan ollut omalla tasolla. Plussalle jäi lähinnä Ville Syväjärvi. Nuori mies katkoi ennakkoluulottomasti, Lumijärvi näki.

Djuric on vaara omalle joukkueelle

Valmentaja jätti mainitsematta romuluisen Dalibor Djuricin, joka tuntuu olevan todellinen vaara omalle joukkueelle kun pelaa topparina. Nyt mies joutui kentälle 11. minuutilla, kun Slavko Mandicin Porissa saama kylkivamma uusiutui. Pallot pomppivat Djuricilta ties minne, varsinkin kun mies pelaa jalalla. Kotkan tasoitusmaali lähti Djuricin toheloinnista. Nuori Marko Tyyskä pääsi pamauttamaan pallon tolpan kautta sisään, 1-1.

Ottelun alku oli vahvasti RoPSin ja ansaittu johtomaali syntyi 16. minuutilla. Panu Kuusela keskitti oikealta, pallo pomppi Juha Majavalle, joka tälläsi Kotkan maalivahdin Henri Halosen jalkojen välistä kauden kolmannen osumansa.

- Kenttä oli hirveässä kunnossa ja RoPSin maali pitkälle sen satoa, näki KooTeePeen valmentaja Janne Hyppönen.

Hyppönen kehui RoPSia

Häneltä kuitenkin heltisi melkoiset kehut isäntäjoukkueelle.

- RoPS oli huomattavasti vahvempi kuin odotin. Joukkue oli kesäkuussa kuin lammaslauma, mutta nyt se pisti meille painetta tosi ärhäkästi keskialueella, Hyppönen totesi.

Kotkalaiset kestivät paineet hyvin, mutta RoPS ei. Keskikentän Toni Koskela oli KooTeePeen voiton lopullinen arkkitehti. Ensin hän syötti Kim Liljeqvistin läpi 51. minuutilla ja poliisi viimeisteli jo kauden seitsemännen maalinsa. RoPSin tasapelin takaa-ajo tyssäsi viimeisellä minuutilla, kun KooTeePee sai vapaapotkun reilusta 20 metristä. Nyt Koskela täräytti todellisen unelmavedon yläriman kautta verkkoon, 1-3.

- Tappiotilanteen kääntäminen voitoksi on meille harvinaista vieraskentällä. Olemme pelanneet vieraissa hyvin, mutta yleensä huonolla tuloksella, Hyppönen muisteli.

RoPSilta puuttui liikaa avainmiehiä

RoPSin esitystä kevensi myös hyvin toimineen permanentin hajoaminen. Usean avainpelaajan puuttuminen ei voinut olla näkymättä peliesityksessä. Zeddy Saileti järjestelee yhä henkilökohtaisia asioitaan Sambiassa, Stuart Douglas kärsii pelikieltoa, Laszlo Fekete pelasi vaihdosta vain 11 minuuttia ennenkuin päätyi tärskyn saaneena takaisin penkille, Slavko Mandic potee kylkeään, Zoran Bogesic akillestaan jne.

Seuraavasta ottelusta puuttuvat myös varoitustilinsä tarkoituksella täyttäneet Dejan Godar ja Matti Hiukka.

- Tilejä tyhjentää Lahdessa todennäköisesti muutama muukin. Tavoitteena on saada Suomen cupiin paras mahdollinen kokoonpano, Mika Lumijärvi totesi.

Cupin olosuhteista puhuttiin jo

KooTeePee reissaa napapiirille uudestaan 17. lokakuuta, jolloin se kohtaa RoPSin cupin 7. kierroksen ottelussa. Tuon ottelun olosuhteista puhuttiin jo nyt, sillä talvi vaanii reilun kuukauden kulutua.

- Keskuskentällä pelataan jos olot vain sallivat. Jos ei pelata, niin sitten mennään Kemiin. Siellä on ainakin hyvät valot. Junkohalliin ei lähdetä. Hiekalla on sama pelata Lapinaukeallakin, näki Lumijärvi.

- Meitä ei Kiistala (RoPSin toimitusjohtaja - manageri) vie toista kertaa Junkohalliin, vakuutti Janne Hyppönen, joka muistaa karvaasti vajaan vuoden takaisen liigakarsintapelin Junkossa. RoPS voitti peräti 4-1 ja pohjusti silloin liiganousunsa.

KooTeePeessä cup on merkitty päivyriin muutenkin punakynällä.

- Tavoitteena on voittaa Suomen cup ja siitä ei ole mitään syytä tinkiä, Hyppönen totesi.

Kari Pyykkö
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 1588 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309