ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 11 syyskuu 2004 03:00

Pelimies on myös kalamies

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran liigajoukkueessa tämän kauden palloillutta Petri Lehtosta on turha haeskella vapaa-aikana kotisohvalta. 28-vuotias liigajalkapalloilija löytyy silloin varmimmin kalavesien ääreltä.

349954
Petri Lehtonen on raatanut viime ottelut pakin paikalla.
Turun Interissä kuusi kautta ja KooTeePeessä Kotkassa yhden kauden pelannut Lehtonen on himokalastaja.

- Aika monta kertaa tässä on virvelin kanssa reissuun lähdetty. Nytkin ollaan katselemassa maalivahdin (Ville Wallenin) kanssa Vaattunkikönkään maisemia, kuittaa Lehtonen puhelimeen perjantaina illansuussa.

Olkkakoskesta kirjolohi

Saaliilla etelän mies ei kehu, mutta ”muutakin on tullut kuin kokemusta”.

- Huoltajan (Hannu Vento) veneellä on kaloja narrattu Kemijoella ja jotakin on saatukin. Kesällä kävin kokeilemassa Sodankylän vesiä, mutta vielä ovat jalokalat vieheet kiertäneet. Olkkakoskesta tosin sain kirjolohen, Lehtonen kertoo.

Sunnuntain ei ehdi kalaan, sillä RoPS pelaa tuolloin kauden viimeisten liigaottelun kotikentällä. Vastassa on Lehtosen viime kauden seura KooTeePee.

- Kotkan liigapaikka on varma ja meidänkin lähes varma. Ottelusta voi tulla varsin iloista peliä, kun ei tarvitse puristaa samalla tavalla kuin torstaina Porissa, Lehtonen uskoo.

RoPS pudotti Kotkan liigasta viime syksyn liigakarsinnoissa, mutta KooTeePee palasi pääsarjaan ”keittiön kautta”, kun Jokerit pelasi pelinsä loppuun jalkapalloseurana. Kotka kuittasi syksyn tapahtumat voittamalla RoPSin kotiottelussa puhtaasti 3-0.

- Siinä pelissä olin katsomossa, mutta eipä silloin ollut kentällä sanan sijaa. Se oli sitä meidän heikkoa alkukautta.

- Olen seurannut mielenkiinnolla Kotkan esityksiä tällä kaudella. Jätkämeininki näyttää olevan yhä vallalla ja joukkue on pelannut odotuksiin nähden tosi pirteästi. Valmentaja on ajanut rohkeasti nuoria pelaajia joukkueeseen, Lehtonen huomioi.

”Entinen valmentaja liian kiltti mies”

RoPSin alkukaudesta oli jätkämeininki kaukana kun joukkue tarpoi sarjan hännillä.

- Alkukesästä tuli jo mietittyä, että minkähänlainen syksy tästä vielä koittaa. Valmentajanvaihdos muutti kuitenkin joukkueen ilmeen. Pelipaikoista tuli taistelua ja treeneihin uutta vauhtia. Entinen valmentaja (György Hamori) taisi olla liian kiltti mies, Lehtonen aprikoi.

Lehtosen pelipaikka on heilahdellut keskikentän pohjan ja puolustuksen välillä. Viime ajat ”Pedro” on pelannut oikean pakin paikkaa ja hyvällä menestyksellä.

- En voi sanoa viihtyväni pakkina, mutta meneehän sekin.

Kim Liljeqvist on hyökkäysvaunu

Lehtonen ennakoi Kotkan kohtaamisesta tiukkaan vääntöä jos vieraat innostuvat hurmiossa hyökkäämään.

- Kim Liljeqvist on varsinainen hyökkäysvaunu. Se tietää toppareille melkoista painimista. Kimi sitoo pahimmillaan parikin topparia ja silloin pitää pakkien olla tarkkana kakkospallojen kanssa. Kotka on paha myös erikoistilanteissa, sillä Liljeqvistin ohella pääpelivoimaa tuovat Jussi Kinnaslampi ja Paatelaisen veljekset, Lehtonen evästi.

Poliisina leipänsä ansaitseva Liljeqvist on liigan tehotilastojen kärkeä kuudella tehdyllä maalilla (2 RoPSin verkkoon) ja neljällä maalisyötöllä. Viiden maalin Markus Paatelainenkin on tehnyt enemmän osumia kuin paras ropsilainen.

”Cup on RoPSille iso mahdollisuus”

KooTeePeestä tulee RoPSille tuttu vastus tänäkin syksynä, sillä joukkueet kohtaavat toistamiseen Suomen cupin 7. kierroksella Rovaniemellä. Pelipäivä on 17. lokakuuta jos talvi ei ennätä väliin. Jaossa on tuolloin paikka kahdeksan parhaan joukkoon.

- Suomen cup on RoPSille iso mahdollisuus vaikka eurokentille asti. Olemme kaaviossa ”hyvällä” puolella, joten loppuottelukaan ei ole mikään mahdottomuus, näki Lehtonen.

Pelaajauran jatkoon Rovaniemellä Petri Lehtonen ei halua vielä ottaa kantaa. Miehen perhe on risteillyt kesällä Rovaniemen ja Maskun väliä. Maskussa heillä on omakotitalo.

- Meille syntyi kuusi viikkoa sitten tyttö, joten vaimo ja lapset ovat nyt olleet pääasiassa Maskussa. He tosin tulevat vielä Rovaniemellekin, Lehtonen kertoi.

RoPSin ja KooTeePeen liigakohtaaminen alkaa sunnuntaina keskuskentällä klo 17, heti Monzan F1-kisan jälkeen.

Kari Pyykkö
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 980 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309