ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 09 syyskuu 2004 03:00

RoPS tänään tv-ottelussa Jazzin vieraana Porissa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura pääsee tänään pitkästä aikaa osalliseksi tv-urheilua, kun se kohtaa tärkeässä Jalkapalloliigan ottelussa FC Jazzin Porissa. Urheilukanava näyttää 1. jakson suorana klo 17.45-18.50. Nelonen näyttää ottelun avausjakson koosteena ja 2. jakson suorana klo 19-20.

766070
Zeddy Sailetista tulee RoPSin pitkäaikaisin vierastyöläinen. Sambialainen on tehnyt nyt sopimuksen 12. ja 13. kaudestaan Rovaniemellä.
Ottelu oli molemmille tärkeä. RoPS pyrkii välttämään liigakarsinnat, kun Jazz on juuri liigakarsijan paikalla ja pakkovoiton edessä. RoPSin liigapaikan kannalta seuraavat neljä päivää ovat tärkeitä. Jazzin lisäksi RoPS kohtaa sunnuntaina viimeisessä kotiottelussaan KooTeePeen Kotkasta. Tämän jälkeen edessä ovat enää vierasottelut Lahdessa (FC Lahti) ja Helsingissä (HJK).

- Jos pystymme torstaina voittoon, putoamismahdollisuus on enää teoreettinen. Eli tärkeitä pelejä pelataan, myönsi RoPSin toimitusjohtaja-manageri Jouko Kiistala.

Tasapelikin olisi jo eilen Vaasaan matkustaneelle RoPSille voiton makuinen.

- Pori on matkaotteluista vaikeimpia. Joukkue on kuitenkin ollut aina hyvässä vireessä tauon jälkeen. Mikäli pojat pelaavat omalla tasollaan, ei hätää pitäisi olla, Kiistala aprikoi.

RoPS pääsi reissuun ilman isompia vaivoja. Pitkäaikaispotilaista Matti Kilpelän kausi on ohi. Häneltä pudistetaan molemmat akillesjänteet. Zoran Bogesic potee myös akillestaan ja Jarno Koivisto selkäänsä. Kakkosmaalivahtina reissuun lähti A-juniori Risto-Pekka Söderlund. Hän korvaa flunssaisen Ratko Marijanovicin.

Sailetille kahden vuoden jatkopaperi

Vaikkei ensi kauden sarjataso vielä varma olekaan, Kiistala on jo käynnistänyt joukkueen kasaamisen kaudella 2005. Merkittävin uusi sopimus on hienon kauden pelanneen sambialaisen Zeddy Sailetin uusi kahden vuoden paperi. Jo 11. kauttaan RoPSissa pelaava Saileti oli itsekin aktiivinen jatkon suhteen, eikä RoPSilla ollut aihetta pitempään harkinta-aikaan. Ei vaikka Sailetilla tulee talvella ”mittariin” jo 36 vuotta.

- Zeddyllä on takana todella hyvä kausi. Hän pohjusti sen harjoittelemaan annetuilla peruskunto-ohjelmilla kotimaassaan, eikä ollut sambialaisseuransa mukana kuten monena vuonna. Sen näki jo keväällä, että hän on kunnossa. Zeddy on kaikin puolin ammattimies, Kiistala kehui.

Saileti on vuosien varrella ollut RoPS:lle erittäin tärkeä pelaaja. Mies on pysynyt seuralle uskollisena huolimatta parin kauden visiitistä Ykköseen. Tällä kaudella Saileti on ollut avauskokoonpanossa RoPS:n kaikissa liigaotteluissa ja viimeistellyt neljä osumaa. Kaikkiaan takana on jo 227 liigaottelua ja niissä kunnioitettavat 52 maalia.

Ensi kaudesta RoPSilla on sopimus myös Dejan Godarin, Zoran Bogesicin, Juha Majavan, Matti Kilpelän, Ville Ylipaavalniemen ja Ville Syväjärven kanssa.

- On tässä jo virityksiä ollut niin nykyisten kuin uusien pelaajien kanssa, mutta sarjataso ratkaisee monen päätöksen. Valmentajakysymys pyritään myös selvittämään ensimmäisten asioiden joukossa, Kiistala kertoi.

Suomen cupia Rovaniemellä 17.10.

RoPSin kausi ei pääty 2. lokakuuta liigan viimeiselle kierrokselle. Joukkue on edennyt Suomen cupissa puolivälieriin ja kohtaa KooTeePeen Rovaniemellä sunnuntaina 17. lokakuuta. Olosuhteet voivat olla tuolloin jo talviset, joten pelipaikka saattaa olla joku muu kuin Rovaniemen keskuskenttä. Pelin alkamisajaksi on sovittu klo 15.

- Yritimme siirtää ottelua heti liigan päättymisen jälkeiseen viikonvaihteeseen, mutta se ei sopinut Suomen Palloliitolle, Kiistala totesi.

Kari Pyykkö
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 1164 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309