ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 16 elokuu 2004 03:00

RoPS kompastui Jaroon

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran viime aikojen hyvä vire laantui ainakin hetkeksi, kun Jaro haki siltä puhtaan 2-0-voiton toisen jakson maaleilla.

893955
Jaro piti pimennossa RoPS:n Stuart Douglasin. Tässä brittiä pysäyttämässä Matthias Ainasoja kapteeni Jimmy Warghin todistaessa vierestä.
845962
Sunnuntai-illan ainoasta liigamatsista saattoi bongata myös kesyn harakan. Se lenteli kentällä Mika Hännisestä ja muista pelaajista piittaamatta.
Ottelun loppunumeoissa ei ole selittelemistä, vaikka vieraat ensi jakson olivatkin alakynnessä. Jaro sai kaikkian pelissä kotijoukkuetta enemmän ja paremmat maalipaikat. Kun vieraiden maalissa torjunut Otto Fredriksson pääsi helpommalla kuin virkaveljensä Ville Wallén kotijoukkueen veräjällä, on Jaron voitto tässäkin valossa ansaittu.

Sen myönsi myös RoPS:n kakkosvalmentaja Olli Tammimies, joka tuurasi ykkösvalmentaja Mika Lumijärveä ottelun jälkeisessä tiedotustilaisuudessa.

- Hävisimme kakkospallot 100-0. Silloin ei voi peliä voittaa, aloitti Tammimies, jonka mukaan Lumijärvi kävi pelin jälkeen niin kuumana, että he katsoivat paremmaksi hänen jäädä pukukoppiin rauhoittumaan.

- Jaro oli meitä selvästi nälkäisempi ja voitontahtoisempi. Se ansaitsi kiistatta voittonsa, myönsi Tammimes, jonka mielestä omat eivät olleet tulleet täysin maanpinnalle voittoisasta MyPa-pelistä.

- Voin vakuuttaa, että sinisten kopissa ei ole yhtään tyytyväistä miestä tällä hetkellä.

Jos oli kotijoukkueen leikrissä alakuloiset tunnelmat, sitäkin iloisemmat ilmeet olivat Jarolla.

- Tiesimme tarkkaan, miten RoPS pelaa. Laskimme, että he saattavat vielä leijua voitettuan Myllykoskella, selvitti valmentaja Hannu Touru.

- Pelaammme toki edelleen joka pelissä veitsi kurkulla, mutta nyt hieman helpotti, jatkoi Touru, jonka mielestä pallon pitäminen maassa ja nopeat syötöt olivat poikaa.

- Kakkospallojen vieminen oli myös yksi kulminaatiopiste, joka käänsi pelin meille, sanoi Touru, jonka joukkue kohtaa seuraavaksi Jazzin.

Maalit rankkarista ja läpiajosta

Jaro sai maalinsa rangaistuspotkusta ja Ilja Venäläisen puolikentästä lähteneestä karkumatkasta.

Kun ottelua oli pelattu 75 minuuttia, Petri Jalava potkaisi John Weckströmiä jalkaan, mistä erotuomartti Kimmo Salminen tuomitsi rangaistuspotkun. Rankkari veti varmasti maalin vasempaan nurkkaan Alexei Eremenko.

Nelisen minuuttia ennen pelin päätöstä Ilja Venäläinen sai pallon lahjana kotijoukkueen puolustukselta eikä erhetynyt. Tämä maali taittoi rovaniemeläisten selkärangan lopullisesti.

- Kaksi karkeaa puolustusvirhettä ratkaisi tämän pelin, sanoi Tammimies, jonka mukaan Jalavan ei olisi tarvinnut tehdä siinä tilanteessa mitään, sillä vastustaja oli selin maaliin.

- Toisesta maalista libero Slavko Mandic sai kuulla kunniansa kopissa, kertoi kotijoukkueen kakkosluotsi.

Kotijoukkueen ilme oli jotenkin tuskainen ja väkinäinen. Otteita leimasi kauttaaltaan ihmeellinen aikailu. Kun kaksinkamppailutkaan eivät suuremmin kiinnostaneet, ei tappiossa ole seliteltävää.

Osaksi voi syyttää huonoa tuuriakin, kun pallo ei ruuhkissa pomppinut sinipaidoille.

RoPS:n onnistujat olivat vähissä. Alakerran Petri Lehtonen piti laitansa hyvin ja maalivahti Ville Wallén torjui sen, mikä oli torjuttavissa.

Jarosta erottuivat keskikentän Fredrik Svanbäck, konkari Alexei Eremenko ja kärjen Jimmy Wargh, jotka saivat useaan otteeseen syötöillään ja paikanvaihdoilaan sekä kuljetuksillaan kotitaustan sekaisin.

Puolustuspeliin selvästi panostaneen Jaron alakerran valtiaat olivat pitkä toppari Angel Ginev ja maalivahti Otto Fredriksson.

Kesy harakka vei huomion

Jollei Jaro olisi maaleja ottelun viimeisellä vartilla saanut, olisi pelistä jäänyt ensimmäisenä mieleen lähinnä kesy harakka.

Se istuskeli kentällä pelaajien jaloissa ja lenteli hakemassa katsomopaikkaa vuoroin kummankin maalin ylähirreltä sekä molempien katsomoiden kaiteilta.

Kävipä siivekäs hetken istumassa Jaron vaihtokopin katollakin, josta sen valmentaja Hannu Touru hätisteli pois.

Janne Turunen
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 1421 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309